Όουεν για Καπέλο: “Από τους χειρότερους τεχνικούς της Αγγλίας όλων των εποχών”

Ο Μάικλ Όουεν δεν ήταν καθόλου διπλωμάτης απέναντι σε Καπέλο και Μπέκαμ, με το άλλοτε παιδί-θαύμα του αγγλικού ποδοσφαίρου να στοχοποιεί τους δύο άνδρες μέσω της αυτοβιογραφίας του.

H αγγλική εφημερίδα “Mirror” κατάφερε να εξασφαλίσει κομμάτια της αυτοβιογραφίας του Μάικλ Όουεν με τίτλο “Reboot” και να τα προδημοσιεύει και τα όσα έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας είναι άκρως γαργαλιστικά.

Την Τρίτη η αγγλική φίλαθλη κοινή γνώμη έμαθε για την άγρια κόντρα που υποβόσκει για πάνω από μία δεκαετία μεταξύ του Μάικλ Όουεν και του Άλαν Σίρερ και η οποία έχει να κάνει με τη συνύπαρξή τους στην Νιούκαστλ ενώ μία ημέρα μετά βγήκε στη φόρα η κάκιστη γνώμη του Μάικλ Όουεν για τον Φάμπιο Καπέλο.

“Όχι μόνο τελείωσε την καριέρα μου στην εθνική Αγγλίας χωρίς να δώσει μία εξήγηση αλλά ήταν επίσης ένας από τους χειρότερους προπονητές της Αγγλίας όλων των εποχών. Κατά τη γνώμη μου, έκανε τεράστια ζημιά τόσο στη δική μου καριέρα όσο και στο αγγλικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Και τον πλήρωσαν πολύ ακριβά για να το κάνει αυτό.

Στην πρώτη συγκέντρωση που είχαμε, παρατήρησα πως ήταν πολύ αυστηρός όσον αφορά στη διατροφή και ότι δεν μιλούσε ούτε λέξη αγγλικά. Είναι παράλογο να βρίσκεται στον πάγκο της Αγγλίας άνθρωπος που δεν γνωρίζει αγγλικά, δεν ξέρω τι είχαν σκεφτεί οι άνθρωποι της ομοσπονδίας.

Στα δύο πρώτα παιχνίδια πήγα στον πάγκο όντας βασικός για χρόνια. Τότε ήταν που σκέφτηκα ότι κάτι δεν πάει καλά”, έγραψε μεταξύ άλλων ο Όουεν για τον Καπέλο, τον προπονητή της εθνικής Αγγλίας από το 2008 μέχρι το 2012.

Δεν ήταν όμως μόνο ο “Δον Φάμπιο” που δέχτηκε σκληρή κριτική από τον Όουεν αλλα και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, στον οποίο ο Άγγλος παλαίμαχος στράικερ δεν έχει συγχωρέσει την αποβολή του στο Μουντιάλ του 1998 κόντρα στην Αργεντινή.

“Ήταν μία συμπεριφορά παιδική και ανούσια (σ.σ η κλωτσιά στον Σιμεόνε που έφερε την κόκκινη στον Μπέκαμ). Ο κόσμος είπε πως ήταν απλά ένα λάθος αλλά εγώ πιστεύω πως αν θέλεις να κατακτήσεις το Μουντιάλ δεν μπορείς να κάνεις λάθος.

Εάν μπορούσαμε να νικήσουμε την Αργεντινή με 11 παίκτες; Δεν θα το μάθουμε ποτέ, όμως παίζαμε αρκετά καλά με 10 εκείνη τη στιγμή. Θα έλεγα ψέματα αν δεν έλεγα πως ο Ντέιβιντ εκείνη την ημέρα απογοήτευσε όλους μέσα στην ομάδα”, σχολίασε χαρακτηριστκά.

To Top