ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπεναλουάν και Ματουιντί «σκoράρουν» στον κόσμο της τεχνολογίας (video)

O Γιοάν Μπεναλουάν του Άρη μαζί με τον Γάλλο σούπερ σταρ και παιδικό του φίλο Μπλέιζ Ματουιντί δημιούργησαν ένα νέο καινοτόμο fund στον κόσμο της τεχνολογίας.

Η επωνυμία είναι «Origins» και οι δύο ποδοσφαιριστές, έχοντας την ιδέα, την υλοποίησαν έχοντας στο πλευρό τους δύο ακόμα συνεταίρους τους Σάλομον και Ιλάν που ανέλαβαν το κατασκευαστικό μέρος της καινοτόμου ιδέας. Ο κεντρικός αμυντικός του Άρη, παρουσίασε το νέο του εγχείρημα:

«Το Origin Fund είναι κάτι που ξεκινάει στις 22 Μαρτίου και μια αποτελεί μια ιδέα που υλοποιήσαμε μαζί με τους φίλους μου Ματουιντί, Σάλομον και Ίλαν. Ουσιαστικά αποτελεί μια μεγάλη εταιρεία, καθώς υπάρχουν μεγάλες προσωπικότητες από πίσω. «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς γιατί είναι είναι ώρα να αποδείξουμε πως μπορούμε να κάνουμε και κάτι πέρα από το ποδόσφαιρο. Μερικές φορές φαίνεται λες και μόνο παίζουμε ποδόσφαιρο, παρακολουθούμε ποδόσφαιρο, σκεφτόμαστε ποδόσφαιρο, κοιμόμαστε και σκεφτόμαστε το ποδόσφαιρο. Με την Origin έχουμε τη δυνατότητα να δείξουμε πως έχουμε και άλλα πράγματα στο μυαλό μας. Αυτό θέλουμε να καταφέρουμε. Έχουμε για επενδυτές μερικά μεγάλο ονόματα όπως τον Ενγκολό Καντέ, τον Πάουλο Ντιμπάλα, τον Πιάνιτς, τον Ματουιντί, όπως και μερικές μεγάλες εταιρείες. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, να ενώσουμε τις μεγάλες εταιρείες με μεγάλα ποδοσφαιρικά ονόματα για να επενδύσουν όλοι μαζί και να πετύχουν. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος». 

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο συνιδιοκτήτης του Τυνήσιου ποδοσφαιριστή του Άρη, ο Σάλομον, που είπε: «Η Origin πρωτοπορεί στον τομέα της, είναι κάτι νέο και καινοτόμο στην Ευρώπη. Αυτό που θέλαμε να χτίσουμε, είναι να γεφυρώσουμε την απόσταση μεταξύ των αθλητών και των επιλογών τους να επενδύσουν σε κάτι. Να μπούνε περισσότερο στον χώρο των επιχειρήσεων. Αυτό που κάναμε είναι να να συγκεντρώσουμε περίπου εκατό επενδυτές, που οι μισοί από αυτούς είναι αθλητές με μεγάλη επιρροή στα Social Media, ενώ οι υπόλοιποι είναι άνθρωποι επιχειρηματίες.  Η ιδέα είναι να δημιουργήσουμε μια νεοφυής επιχείρηση που στοχεύει στην καταναλωτική αγορά. Επενδυτές θα είναι κυρίως αθλητές, που θα μιλάνε γι’ αυτές τις επιχειρήσεις στα social media. Ο λόγος που θέλουμε να το κάνουμε αυτό είναι γιατί κατανοήσαμε πως οι πολλοί είναι αυτοί που ξοδεύουν πολλά χρήματα στη διαφήμιση, μέσω Facebook, Instagram, Google και γενικότερα σε όλες τις πλατφόρμες. Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που μας τράβηξε την προσοχή και κατά δεύτερον, το γεγονός ότι οι αθλητές δεν εκτίθενται γενικά σε επενδύσεις. Αν γυρίσουμε στη βάση της ιδέας, η Origin είναι μια συνάντηση δύο ανθρώπων που ασχολούνται με τον κόσμο της τεχνολογίας, εμένα και του Ιλάν, αλλά και δύο ανθρώπων από τον χώρο του αθλητισμού, του Μπεναλουάν και του Ματουιντί, που είναι φίλοι για περισσότερο από δέκα χρόνια. Όλοι παρακολουθήσαμε τι συμβαίνει. Την άνθηση της τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο, αλλά και την μεγάλη επιρροή που έχουν αποκτήσει οι αθλητές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θέλαμε να ενώσουμε αυτά τα δύο. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό που δημιουργήσαμε».

Καταλήγοντας, ο Γιοάν Μπεναλουάν που φημίζεται για την κοινωνική του δράση, σχολίασε και την κατάσταση στην Ουκρανία με τον πόλεμο που μαίνεται δίχως τέλος και είπε: «Είναι πολύ λυπηρό όλο αυτό που συμβαίνει. Ελπίζω να επιτευχθεί η ειρήνη, γιατί μόνο μέσω αυτής μπορεί να προχωρήσει ο κόσμος. Είμαι φιλειρηνικός τύπος, στεναχωριέμαι για όσα βλέπω. Ελπίζω να βρεθεί άμεσα λύση».

Δείτε το βίντεο εδώ.

To Top