ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μπερτομέου: «Στα προκριματικά του Νοεμβρίου δεν θα παίξουν οι καλύτεροι παίκτες»

Κάθετα αρνητικός στο ενδεχόμενο να συμμετάσχουν οι παίκτες της Ευρωλίγκας στους αγώνες που θα διεξαχθούν για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εμφανίστηκε ο Τζόρντι Μπερτομέου. 

Ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας υποστήριξε πως το σημείο αυτό η μοναδική λύση είναι η αναβολή των παιχνιδιών καθώς η διεξαγωγή των αναμετρήσεων χωρίς την συμμετοχή των καλύτερων παικτών θα είναι κάτι πολύ κακό για ολόκληρο το μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα «As»:

«Είναι ένα θέμα που έχει τελειώσει από το Νοέμβριο. Εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε να προσπαθούμε να επιδιορθώσουμε κάτι που είναι πολύ κακό για το μπάσκετ. Πιστεύω ότι έχουμε ευθύνη για οτιδήποτε σχετίζεται με το μπάσκετ, ακόμα και αν αυτό αφορά της κλήσεις των εθνικών ομάδων. Στο κάτω κάτω στην εθνική ομάδα παίζουν και οι δικοί μας παίκτες, άρα είναι και δική μας ευθύνη και μας ενδιαφέρει να πηγαίνει καλά, επειδή αφορά το καλό του μπάσκετ. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε ώστε να διορθωθεί αυτό το μπέρδεμα. Ακόμα και αν οι προσπάθειες μας ως τώρα δεν στέφθηκαν με επιτυχία, εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι χρειάζεται. Σε κάθε περίπτωση, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Κάνει λάθος όποιος θεωρεί πως το πρόβλημα είναι στο καλεντάρι της Euroleague. Όλοι οφείλουμε να προσπαθούμε να είμαστε στην ίδια πλευρά και να το διορθώσουμε. Αλλά αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα που αφορά το καλεντάρι της Ευρωλίγκας. Οι εθνικές ομάδες είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του μπάσκετ σε παγκόσμιο επίπεδο και δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι αυτές οι εθνικές θα αγωνιστούν χωρίς τους καλύτερους παίκτες στο παρκέ. Είναι μη αποδεκτό».

Για το αν θεωρεί πως θα υπάρξει συμφωνία πριν το Νοέμβριο:
«Όχι, αυτό που λέω είναι πως εμείς κάναμε μία ερώτηση στις 20 Σεπτεμβρίου και αποτελεί έκπληξη πως απορρίφθηκε σε λιγότερο από 24 ώρες, κάτι που κάνει τα πράγματα πολύ ξεκάθαρα. Εμείς χρειαστήκαμε κάποιες μέρες για να συζητήσουμε και να αναλύσουμε την ερώτηση της FIBA. Πρέπει να σέβεσαι τις ερωτήσεις. Τον Νοέμβριο δεν θα παίξουν οι καλύτεροι παίκτες. Η μοναδική λύση είναι να αναβάλλουν τα παιχνίδια, αν δεν παίξουν οι καλύτεροι».

Για το αν υπάρχει φόβος να χαθούν παίκτες της Ευρωλίγκας:
«Εμείς πρέπει να επιτρέπουμε στον παίκτη να έχει την ελευθερία να πηγαίνει όπου αυτός επιθυμεί. Αυτό που είναι ξεκάθαρο, είναι πως πρέπει αν αποδέχεσαι τις διαφορές. Οι παίκτες μας δεν είναι ούτε δεύτερης ούτε τρίτης κατηγορίας. Αξίζουν τον ίδιο σεβασμό, όπως και υπόλοιποι που αγωνίζονται στον υπόλοιπο κόσμο. Οι παίκτες δεν είναι υποδεέστεροι από κανέναν και θα τους προστατέψουμε ως το τέλος».

Για την πρόταση της FIBA στην Ευρωλίγκα για μείωση των αγώνων τον Μάρτιο:
«Είναι κάτι πολύπλοκο, που δεν λύνει το πρόβλημα. Το πρόβλημα δεν είναι το καλεντάρι της Ευρωλίγκας, διότι οι εθνικές ομάδες δε θα έχουμε τους καλύτερους παίκτες. Έχει ακούσει κανείς για συμφωνία με το ΝΒΑ να σταματήσουν οι αγώνες εκεί και να έρθουν οι παίκτες να παίξουν στις Εθνικές ομάδες τους; Οι Εθνικές ομάδες είναι το κερασάκι στην τούρτα και χρειάζεται διαθεσιμότητα από όλους τους παίκτες. Δε θα αποδεχθούμε μία κατάσταση στην οποία οι Εθνικές θα αγωνίζονται με τις δεύτερες ομάδες τους».

To Top