ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπερτόγλιο στο PRESSARIS: “Ολοι ήξεραν στην Αργεντινή για τον Άρη! Υπάρχει μεγάλη ποιότητα στην ομάδα”

Ένα από τα έξι μεταγραφικά αποκτήματα του Άρη, που συμμετείχε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στα 3-5 Πηγάδια, είναι και ο Φακούντο Μπερτόγλιο, ο οποίος μίλησε στο PRESSARIS για τις πρώτες του εμπειρίες από τους “κιτρινόμαυρους”.

-Πως νιώθεις που επέστρεψες και πάλι στην Ελλάδα και θα αγωνιστείς στον Άρη;

“Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι σε μία μεγάλη ομάδα. Στην Αργεντινή όλοι ξέρουν από μικροί τον Άρη και για μένα αυτό είναι πολύ σημαντικό”.

-Τι σου έλεγαν στην Αργεντινή, όταν τους είπες πως θα παίξεις στον Άρη;

“Όλοι οι φίλοι μου ήξεραν την ομάδα. Οι μόνες ομάδες που ξέρουν εκεί στην Αργεντινή ήταν ο Άρης, και λίγο ο Παναθηναϊκός λόγω Λέτο και Μπορέλι και η ΑΕΚ. Τον Άρη τον ξέρουν όλοι γιατί έπαιξε με την Μπόκα Τζούνιορς δύο φορές, ενώ είχε παίκτες στο παρελθόν όπως ο Γκρατσιάν”.

-Είχες δει το πρώτο φιλικό το 2009;

“Ναι, αν και ήμουν μικρός σε ηλικία, αλλά το θυμάμαι…”.

-Πως θα μας παρουσίαζες αγωνιστικά τον εαυτό σου;

“Είμαι παίκτης που μου αρέσει να παίζω κοντά στην κορυφή της επίθεσης. Θέλω την μπάλα στα πόδια μου, για να ντριμπλάρω και να σουτάρω. Θα κρίνει ο προπονητής στο πρωτάθλημα τι ακριβώς θέλει από μένα”.

-Ποιά η γνώμη σου για την φετινή ομάδα;

“Κάνουμε δυνατή προπόνηση κάθε μέρα. Έχει ποιότητα η ομάδα, με πολλούς καλούς παίκτες, δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιον. Είμαι χαρούμενος που έχουμε τόσο καλή ομάδα”.

-Σε βοηθάει που υπάρχουν στην ομάδα οι Μαντσίνι-Μαρτίνες που είναι συμπατριώτες σου;

“Σίγουρα είναι καλύτερα που είμαι μαζί τους. Έπαιξα σε δύο ομάδες εδώ στην Ελλάδα, στην Κύπρο στον ΑΠΟΕΛ, αλλά είναι σίγουρα καλύτερο που υπάρχουν κι άλλοι Αργεντινοί στην ομάδα”.

-Πως βίωσες την παρουσία του κόσμου την περασμένη Κυριακή στην προπόνηση;

“Θυμάμαι τέτοια σκηνές και στην Αργεντινή. Ο κόσμος του Άρη είναι ίδιος με τις ομάδες της χώρας μου. Απ΄όσο θυμάμαι ο κόσμος του Άρη στην Ελλάδα είναι ο καλύτερος, κατά την άποψή μου”.

-Πως βλέπεις τους συμπαίκτες σου που παίζετε σχεδόν σε ίδια θέση;

“Είναι καλό να έχουμε πολλούς παίκτες, να υπάρχει συναγωνισμός, θα μας βελτιώσει όλους”.

-Η άποψή σου για τον Μίχαελ Ένινγκ;

“Η αλήθεια είναι πως γενικά δεν καταλαβαίνω καλά τα αγγλικά, αλλά κάνουμε πολύ καλή προπόνηση και μου αρέσει. Ελπίζω φέτος να πάμε πολύ καλά σε όλες τις διοργανώσεις”.

To Top