Μπιμπισίδης”Τεράστια προσπάθεια Καρυπίδη, Χαριστέα – Το 4-3-3 αρμόζει στο υλικό του Άρη”

Ένας άνθρωπος που φόρεσε και τίμησε την φανέλα του Άρη, ενώ πέρασε και από άλλα πόστα όπως αυτό του γενικού αρχηγού, ο Κυριάκος Μπιμπισίδης, σχολίασε το πώς διαμορφώνεται ο νέος Άρης από τον «εφιάλτη» των ban μέχρι τώρα, τους στόχους που θα έχει η ομάδα για την νέα σεζόν αλλά και τις κινήσεις των Χαριστέα και Καρυπίδη.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Yellow Radio:

Περίεργο το φετινό καλοκαίρι από πολλές απόψεις.

Γενικώς περίεργη η ζωή μας αλλά και η καθημερινότητα μας, μακάρι κάποια στιγμή να μπορέσουμε να επανέλθουμε. Ο ελληνικός λαός κάνει μεγάλη προσπάθεια να ακολουθήσει σωστά τα μέτρα, βλέπω ότι είμαστε και σε κάτι πρωταθλητές, έχουμε από τα λιγότερα κρούσματα και θανάτους. Να παρθούν τέτοια μέτρα, έτσι ώστε να μην επιβαρύνουν περισσότερο την καθημερινότητα.

Επηρεάζει φυσικά τους πάντες, μεταξύ αυτών και το ποδόσφαιρο.

Εννοείται αυτό, βλέπω τώρα και τα παιχνίδια στην Ευρώπη που γίνονται χωρίς κόσμο, είναι τραγικό. Είναι ένα μονό παιχνίδι, κρύο, χωρίς κόσμο σε ουδέτερη έδρα. Πλέον ρόλο παίζει μόνο να γίνουν τα παιχνίδια και να περάσει έτσι ο θεσμός του Champions League, κάτι που εμείς τα προηγούμενα χρόνια δεν ζήσαμε ποτέ, αλλά έτσι είναι η κατάσταση. Δυστυχώς η ανθρωπότητα περνά δύσκολα.

Υπάρχει σημαντική ανταπόκριση του κόσμου του Άρη σχετικά με τα εισιτήρια διαρκείας.

Τι να πούμε για τον κόσμο του Άρη; Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, αυτός ο κόσμος είναι πρωταθλητής, τα έχει πάρει όλα. Η στήριξη που δίνει στην ομάδα και η αγάπη είναι απίστευτη, βλέπω και την λατρεία της νεότερης γενιάς, βλέπω πιτσιρικάδες που αγαπούν την ομάδα και μακάρι να μπορέσουν να παίξουν κάποια στιγμή για την ομάδα και να την φτάσουν ψηλά. Βλέπω και τον πρόεδρο τώρα και τον Άγγελο που κάνουν τεράστια προσπάθεια, ευτυχώς περάσαμε και το εμπόδιο του μπαν. Γίνονται κινήσεις που μου αρέσουν, σαφώς δεν έχουμε ακριβή εικόνα για όλους τους νέους παίκτες αναλυτικά αλλά υπάρχει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που κάνουν αυτές τις επιλογές. Επίσης μου αρέσει που τα συμβόλαια των νέων παικτών δεν είναι μονοετή, γίνονται κινήσεις καλές. Αν μπορέσουν αυτοί οι δύο να ενεργοποιήσουν με κάποιον τρόπο και τις ακαδημίες για να έχουμε μικρές ηλικίες από πίσω.

Θεωρητικά είναι σε «καλό φεγγάρι» ο Άρης, οι κινήσεις στα χαρτιά κινούνται σε καλές βάσεις.

Βλέπω ότι οι κινήσεις μου αρέσουν πάρα πολύ. Σίγουρα όλα θα κριθούν στο γήπεδο αλλά βλέπω ότι προσπαθούν σε θέσεις, να είναι ισάξιοι οι παίκτες. Αυτό είναι φοβερό πλεονέκτημα για τον προπονητή που θα έχει λυτά τα χέρια του προκειμένου να κάνει κάτι που δεν μπορούσε να κάνει πέρσι, να έχει ένα ρόστερ 22-23 παικτών και να το «ξεζουμίσει», να μην επαναπαύεται γιατί οι στόχοι της ομάδας και φέτος είναι υψηλοί.

Πρέπει να είναι στόχος η είσοδος του Άρη στο Europa League σωστά;

Ναι φυσικά έτσι πρέπει να είναι. Όταν βάζεις μεγαλύτερους στόχους, έχει μεγαλύτερο κίνητρο και η ομάδα και το team γενικώς, οι παίκτες, ο κόσμος, δεν μπορούμε να λέμε ότι έχουμε στόχο για του χρόνου τους ομίλους. Πρέπει φέτος να χτυπήσουμε με ό,τι όπλα έχουμε. Έχουμε την ευκαιρία τώρα να μεταπηδήσουμε σε πιο υψηλούς στόχους.

Τέτοιες μέρες ήταν πέρσι όταν χάθηκε η ευκαιρία κόντρα στην Μόλντε.

Το παλέψαμε πάρα πολύ αλλά θεωρώ ότι όλα κρίθηκαν στο πρώτο παιχνίδι στην Νορβηγία. Η προσπάθεια που έγινε στο δεύτερο ματς ήταν απίστευτη, κανείς δεν μπορεί να παραπονεθεί για τον τρόπο που ήρθε ο αποκλεισμός. Ήταν ένα μάθημα και εμπειρίες για εμάς.

Είναι ένα στοίχημα για τον Ένινγκ πως θα μπορέσει σε τόσο σύντονο χρονικό διάστημα να έχει ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.

Σίγουρα είναι ένα στοίχημα, δεν γνωρίζω τι έχει γίνει και με κάποιες περιπτώσεις παικτών. Για εμένα προσωπικά π.χ ο Γκάμα είναι ένας παίκτης που πρέπει να μείνει στην ομάδα, πρέπει φυσικά να βλέπουμε και τις ηλικίες των παικτών. Έχει πολύ καλά στοιχεία, σκοράρει, ήρθε από τραυματισμό και έκανε φανταστική χρονιά. Νομίζω με Γκάμα, Φετφατζίδη και Μάνο που είναι μια πολύ καλή επιλογή θα κάνουμε πολύ καλά πράγματα. Ο Μάνος έχει όλα τα στοιχεία του σύγχρονου επιθετικού, τον θυμάμαι από τότε που αγωνιζόταν στα Γιάννενα.

Λέμε για νέα παιδιά, αλλά χρειάζονται και οι προσωπικότητες.

Έτσι ακριβώς. Είναι σημαντικό να υπάρχει στα αποδυτήρια και το ελληνικό στοιχείο, ή και στα ντέρμπι για να ξεσηκώνονται οι παίκτες.

Ο Μάνος θα είναι ίσως μέσα στο top-3 των μεταγραφών του Άρη.

Καλά να είναι το παιδί, μακάρι να αρπάξει την ευκαιρία που έχει να παίξει σε μια μεγάλη ομάδα που έχει στόχους, έχει φιλοδοξίες και είναι τέτοιος ο χαρακτήρας του που πιστεύω ότι θα τα πάει πάρα πολύ καλά.

Πως άκουσες τους Άγγελο Χαριστέα και Θοδωρή Καρυπίδη στην απολογιστική συνέντευξη Τύπου;

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η προσπάθεια που κάνουν και οι δύο είναι πολύ μεγάλη. Εγώ το μόνο που θα ήθελα να πω, είναι ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην προσπάθεια που κάνει αυτό το σωματείο μόνο αυτοί οι δύο, στο θέμα της οργάνωσης και της λειτουργίας. Χρειάζονται στελέχη ικανά όπως ο Πέτρος Πασιαλής, ο Παναγιώτης Κατσαρός.

Άρα να πλαισιωθεί στο κομμάτι της οργάνωσης.

Ακριβώς. Αυτά τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν, να οργανώσουν το σκάουτινγκ, να οργανώσουν τις ακαδημίες, τις δημόσιες σχέσεις, ότι κομμάτια υπάρχουν. Όλα αυτά πρέπει να προετοιμαστούν για να μην πέφτει όλο το βάρος στον Άγγελο και τον πρόεδρο. Σχετικά με τον κόσμο, όλοι μας πρέπει να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια για να έχουμε ένα αίσιο αποτέλεσμα άμεσα για την ομάδα, όχι για την επόμενη χρονιά. Η ομάδα έχει γαλουχηθεί έτσι ώστε να προχωρήσει μπροστά.

Ουσιαστικά τώρα είναι και η στιγμή που θα κριθεί και ο Χαριστέας.

Έτσι είναι, νομίζω ότι μπορεί να έχει και άμεση συνεργασία με τον Ένινγκ και στο θέμα των παικτών και των συστημάτων, τις επιλογές με τις μεταγραφές, να σκιαγραφούν τον κάθε παίκτη που έρχεται. Έτσι και αλλιώς βλέπω ότι τα παιδιά που έρχονται λόγω της ηλικίας τους έρχονται έτοιμα, άμεσα να μπουν στον αγωνιστικό χώρο και να βοηθήσουν την ομάδα.

Πάμε για ένα 4-3-3 έτσι λέει το αγωνιστικό.

Εκεί πρέπει νομίζω να κινείται, δεν θέλω με τίποτα να δω το 4-4-2 από τον Ένινγκ αλήθεια σου λέω. Νομίζω ότι δεν έχουμε τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία για να παίζουν οι παίκτες αυτό το στυλ παιχνιδιού, είναι το πιο δύσκολο. Πιστεύω ότι το 4-3-3 αρμόζει στην ομάδα και τους παίκτες μας. Ο Άρης πρέπει να κυμανθεί με την τριάδα στο κέντρο και όχι με 2 παίκτες.

To Top