Απώλεια για την οικογένεια του Άρη, “έφυγε” ο Χρηστάρας από τα Κυβέλεια

Ακόμη πιο φτωχή η οικογένεια του Άρη είναι από σήμερα, μετρώντας μια σημαντική απώλεια, καθώς έχασε έναν “μαχητή” της Αρειανής ιδέας, έναν πιστό “στρατιώτη” της, έναν αγνό Αρειανό.

Ο Χρήστος Στρατόπουλος, γνωστός στο ευρύ κοινό ως “ο Χρηστάρας από τα Κυβέλεια” δεν είναι πια κοντά μας, λυγίζοντας από τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό.

Εργαζόταν πολλά χρόνια ως δημοτικός υπάλληλος στη Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, γλυκός, προσιτός, ομαδικός και φιλικός, αλλά συνάμα αυστηρός σε ότι είχε να κάνει με την μεγάλη του αγάπη, την ίδια του τη ζωή, τον Άρη…

Το PRESSARIS εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια… Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απώλεια για την οικογένεια του Άρη, “έφυγε” ο Μίμης Μπιμπισίδης

Μια σημαντική απώλεια θρηνεί η οικογένεια του Άρη.

Ο Δημήτρης (Μίμης) Μπιμπισίδης ένας από τους ήσυχους και αφανείς “εργάτες” του κιτρινόμαυρου συλλόγου “έφυγε” χθες από την ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Διετέλεσε προπονητής των Ακαδημιών του Άρη στα τέλη της δεκαετίας του ’70, έχοντας προωθήσει πολλά ποδοσφαιρικά ταλέντα, ενώ είναι ο πατέρας του βετεράνου ποδοσφαιριστή του συλλόγου Κυριάκου Μπιμπισίδη.

Το PRESSARIS εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια Μπιμπισίδη.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει…

ΜΠΑΣΚΕΤ

Απώλεια για την οικογένεια του Άρη, “έφυγε” ο Τάκης Γεωργούλης

Ένας από τους πιο αγνούς και με μεγάλη (αθόρυβη) προσφορά στον Άρη και ειδικότερα στο μπάσκετ των κιτρινόμαυρων, ο Τάκης Γεωργούλης δεν είναι πια στην ζωή.

Ένας σπουδαίος οικογενειάρχης, άνθρωπος και Αρειανός, ένας γνήσιος και καλόκαρδος άνθρωπος “έφυγε” από την ζωή, αφήνοντας πιο φτωχή την οικογένεια του Άρη.

O Γεωργούλης είχε γυρίσει όλον τον κόσμο για τον Άρη με τον επιστήθιο φίλο του Τάκη Τελλίδη, ενώ ήταν από τους αφανείς… ήρωες σε δύσκολες εποχές, βάζοντας πλάτη για να δοθούν λύση στα μεγάλα προβλήματα της κιτρινόμαυρης μπασκετικής ομάδας.

Το PRESSARIS εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γεωργούλη…

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Απώλεια για την οικογένεια του Άρη, «έφυγε» ο Γιάννης Καρακασίδης

Μεγάλη απώλεια για την οικογένεια του Άρη, καθώς έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος που τίμησε για πολλά χρόνια τους «κιτρινόμαυρους».

Ο λόγος για τον Γιάννη Καρακασίδη, ο οποίος «έσβησε» στα 83 του. Ένας μεγάλος Αρειανός που αποτέλεσε μέλος των ποδοσφαιρικών ομάδων για δεκαετίες, υπηρετώντας από όλα τα πόστα, ενώ υπήρξε και ποδοσφαιρικός μέντορας σπουδαίων παικτών του συλλόγου.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 17.30 στα κοιμητήρια Αναστάσεως Του Κυρίου στη Θέρμη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει…

Απώλεια για την οικογένεια του Άρη, “έφυγε” ο Διονύσης Λιακόπουλος

Φτωχότερη είναι από σήμερα η οικογένεια του Άρη. 

Ο Διονύσης Λιακόπουλος, αντιδήμαρχος Χαλάστρας του Δήμου Δέλτα, ξάδελφος του επίσης γνωστού για τα κιτρινόμαυρα αισθήματα του, Κωνσταντίνου Γιουτίκα, αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και πιστός φίλαθλος του Άρη έφυγε πρόωρα από την ζωή, σε ηλικία 39 χρόνων έπειτα από μάχη με πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Τη θλιβερή είδηση γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ο δήμος, ανακοινώνοντας παράλληλα αύριο, Παρασκευή, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες στην κοινότητα της Χαλάστρας, ενώ στον υπόλοιπο δήμο, θα λειτουργήσουν μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι. Ο Διονύσης Λιακόπουλος είχε ολοκληρώσει τα καθήκοντά του προ ημερών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Δέλτα:

Με ανείπωτη θλίψη και οδύνη αποχαιρετούμε τον Διονύση μας.

Ο άδικος και ξαφνικός χαμός του συντρόφου, Αντιδημάρχου μας και συνοδοιπόρου Διονύση Λιακόπουλου. σήμερα αργά το απόγευμα έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία σε όλους μας.

Ο Διονύσης μας έφυγε δίνοντας μια δύσκολη μάχη με την υγεία του. Η μοίρα ωστόσο του έπαιξε περίεργο και ύπουλο παιχνίδι …

Η είδηση του θανάτου του μας πάγωσε όλους μας, φίλους, συνεργάτες, συντρόφους.

Με απόφαση του Δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη αύριο Παρασκευή θα παραμείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες στην κοινότητα της Χαλάστρας, ενώ στον υπόλοιπο Δήμο, θα λειτουργήσουν μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι.

Οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες στο Δημαρχείο και σε όλα τα Δημοτικά κτήρια,  σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου σεβασμού προς τον άνθρωπο μας.

Καλό ταξίδι αγαπημένε Διονύση στην γειτονιά των Αγγέλων η μνήμη σου θα μείνει άσβεστη στις ψυχές μας.

Η διοίκηση του Δήμου, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητηρία στην οικογένεια του…

…Aξαφνα φευγάτοι

γίνονται θύμηση βαρια που μας πονεί…

Το PRESSARIS εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει. 

Απώλεια για την οικογένεια του Άρη, “έφυγε” ο Θωμάς Αλεξόπουλος

Απώλεια για την οικογένεια του Άρη, “έφυγε” ο Θωμάς Αλεξόπουλος, επί σειρά ετών έφορος στα αναπτυξιακά τμήματα του γυναικείου βόλεϊ.

Η σχετική ανακοίνωση του τμήματος:

“Η ομάδα μας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια, στην οικογένεια του Θωμά Αλεξόπουλου, που τόσο απροσδόκητα έφυγε από κοντά μας. Ο Θωμάς Αλεξόπουλος ήταν για χρόνια έφορος στα αναπτυξιακά μας τμήματα.

Με την ευγένεια του, το ήθος του και την ηρεμία του, έδωσε πολλά “μαθήματα” ήθους σε όλους μας.

“Καλό ταξίδι Μάκη”, είμαστε σίγουροι πως και από εκεί ψηλά θα μας προσέχεις όπως έκανες όλα αυτά τα χρόνια …”

Απώλεια για την οικογένεια του Άρη… Έφυγε από τη ζωή ο Κρίτων Σαλπιγκτής

Απώλεια για την οικογένεια του Άρη… Έφυγε από τη ζωή ο Κρίτων Σαλπιγκτής.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Από τον ιερό ναό Αναστάσεως του Κυρίου στη γενέθλια πόλη του, τη Θεσσαλονίκη, κηδεύεται στις 4:30 σήμερα το απόγευμα ο …συγγραφέας και μηχανικός Κρίτων Σαλπιγκτής  που πέθανε έπειτα από πολυετή ασθένεια.

Ο Κρίτων Σαλπιγκτής μέλος της κιτρινόμαυρης οικογένειας, ο …«Πουρός Ήρως» (κατά το ομότιτλο πρώτο του μυθιστόρημα – παρωδία των περιπετειών του Μικρού ήρωα συνδυασμένη με σάτιρα της ελληνικής πολιτικής σκηνής , που κυκλοφόρησε στα 1991), ο ταλαντούχος, ευγενής και «μορφή» της πόλης την τελευταία 30ετία και πλέον, γεννήθηκε το 1947 στη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο ΑΠΘ και εργάστηκε ως μηχανικός -ελεύθερος επαγγελματίας. Αρθρογραφούσε αδιάλειπτα (από το 1978 μέχρι και προ δεκαετίας περίπου όταν άρχισαν τα πρώτα προβλήματα υγείας του) σε λογοτεχνικά και κινηματογραφικά περιοδικά .

Απο το 1991 μέχρι σήμερα κυκλοφόρησε τα βιβλία: «Ο πουρός ήρως: Το ξύπνημα του γίγαντα» (Νεφέλη 1991) , «Ο πουρός ήρως: Ο τερματοφύλακας που σφύριζε», Παρατηρητής 1994, «Τελευταίο δρομολόγιο», Αιγαίον (2012) , «Καραολής και Δημητρίου», Αιγαίον (2014) και …«Θρυμματισμένη φρυγανιά» -Ικαρος 2018.

Η ζωή του Κρίτονα Σαλπιγκτή

Ο Κρίτων Σαλπιγκτής γεννήθηκε το 1947 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο ΑΠΘ και βιοπορίστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας, εκπονώντας μελέτες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Διακρίθηκε σε πανελλήνιους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Δίδαξε ως ωρομίσθιος καθηγητής στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (1979-1985). Επιστημονικές εκδόσεις (ιδίοις αναλώμασιν, 1972) : “Το υδραυλικό πλήγμα” και “Ασκήσεις εδαφομηχανικής.” Επιστημονικές δημοσιεύσεις: (α) περί κτηριοδομικού κανονισμού (1983), (β) περί θερμομονώσεως (1985) στο δελτίο του Πανελληνίου Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών.

Από το 1978 έως το 2007 αρθρογράφησε σε περιοδικά (Γιατί, Εντευκτήριο, Κανονάκι, Cine 7), σε κινηματογραφικά φύλλα (Fix Carre, Εξώστης, Πρώτο Πλάνο) και σε εφημερίδες (Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελευθεροτυπία).

Στα βιβλία του περιλαμβάνονται τέσσερα μυθιστορήματα, μεταξύ των οποίων “Το Ξύπνημα του Γίγαντα”, εκδ. Νεφέλη, 1991 και “Ο τερματοφύλακας που σφύριζε “, εκδ. Παρατηρητής 1994, με εικονογράφηση και των δύο από τον Γιώργο Ακοκαλίδη (τα οποία αποτελούν τους δύο τόμους της σειράς ο Πουρός ΗΡΩΣ, η οποία αποτελεί συνδυασμένη παρωδία της ελληνικής πολιτικής σκηνής και του Μικρού ΗΡΩΑ), ενώ ως σύμβουλος του Τάσου Κοντέλη συνέβαλε στην συγγραφή του αστυνομικού “Σφαίρες Σωκράτη, όχι Κώνειο”, εκδ. Κέδρος, 2004.
Επίσης έχει γράψει τη νουβέλα: “Τελευταίο Δρομολόγιο – Μια ιστορία του Αστυνόμου Μπέκα”, εκδ. Αιγαίον, 2012, με εικονογράφηση του Γιώργου Ακοκαλίδη, έκδοση αφιερωμένη στη μνήμη του δημιουργού του Αστυνόμου Μπέκα, Γιάννη Μαρή (ψευδώνυμο του Γιάννη Τσιριμώκου, μετά από άδεια του υιού του Άγγελου).

Ανθολογημένα κείμενά του δημοσιεύτηκαν στα βιβλία: “Στα γήπεδα η πόλη αναστενάζει”, εκδ. Ιανός 1999 και “Καραολής και Δημητρίου: Η εκτέλεση που συγκλόνισε την Ελλάδα”, εκδ. Αιγαίον 2011.

Υπήρξε δημιουργός της δημοφιλέστατης το 1988-89 στη Βόρεια Ελλάδα χιουμοριστικής εκπομπής “Ο Πατέρας και το Τέρας της Μητέρας” (ΕΡΑ, FM 102).

Αποτελούσε ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) και διηύθυνε τη σειρά “Αστυνομική Βιβλιοθήκη” των εκδόσεων Αιγαίον της Λευκωσίας.

Είχε δημοσιεύσει τα βιβλία:

Μυθιστορήματα

– Το ξύπνημα του γίγαντα, Νεφέλη, 1991

– Ο τερματοφύλακας που σφύριζε, Παρατηρητής, 1994

– Σφαίρες Σωκράτη, όχι κώνειο (με το ψευδώνυμο Τάσος Κοντέλης), Κέδρος, 2004

– Θρυμματισμένη φρυγανιά, Ίκαρος, 2018

Νουβέλα

– Τελευταίο δρομολόγιο – Μια ιστορία του αστυνόμου Μπέκα, Αιγαίον, 2012

Ιστορική έρευνα

– Καραολής και Δημητρίου – Η πανήγυρις των οδωνυμίων και η τρίτη αγχόνη, Αιγαίον, 2014

Κείμενα σε ανθολογία

– Στα γήπεδα η πόλη αναστενάζει, Ιανός, 1999

– Καραολής και Δημητρίου – Η εκτέλεση που συγκλόνισε την Ελλάδα, Αιγαίον, 2011

Επιστημονικά συγγράμματα

– Υδραυλικόν πλήγμα, Ελληνικό Ίδρυμα Εξυπηρετήσεως Πανεπιστημίου, 1972

– Ασκήσεις Εδαφομηχανικής, Ελληνικό Ίδρυμα Εξυπηρετήσεως Πανεπιστημίου, 1972

 

To Top