Μπιμπισίδης: “Ας μη ξεχνάμε τι έχουν περάσει αυτοί οι ποδοσφαιριστές φέτος”

Ο Κυριάκος Μπιμπισίδης βρέθηκε δίπλα στην ομάδα το Σάββατο σε ρόλο τεχνικού διευθυντή, έζησε και αυτός με την ίδια ένταση την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, πανηγύρισε και αυτός τη νίκη, αλλά όπως τόνισε με πιο καθαρό μυαλό αυτό το “διπλό” είναι το πρώτο βήμα από τα τρία που απαιτούνται για να σωθεί η ομάδα.

Ο Κυριάκος Μπιμπισίδης μίλησε στα “Αθλητικά Νέα” και στην αρχική του τοποθέτηση, έκανε ένα γενικό σχόλιο για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο: «Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους παίκτες και το προπονητικό τιμ για τη μεγάλη προσπάθεια και τη νίκη που πέτυχαν. Κάναμε πιο κλασικές ευκαιρίες από τον αντίπαλο και πήραμε δίκαια την νίκη. Πρέπει όμως να δούμε την επόμενη ημέρα και το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης γιατί η νίκη είναι επιτακτική. Κάναμε το πρώτο βήμα και τώρα ελπίζουμε να κάνουμε και τα άλλα δύο».

Για το πώς ένιωσε όταν ο Αγκάνθο αντίκρισε την κόκκινη κάρτα με αυτόν τον άδικο τρόπο, είπε: «Από το ζέσταμα κιόλας, φαινόταν ότι τα παιδιά είχαν καταλάβει το πόσο κρίσιμο ήταν το ματς και θα τα έδιναν όλα για την νίκη. Μετά λοιπόν την αποβολή, υπήρχε έντονη απογοήτευση και αυτό φάνηκε και στα πρόσωπα των παικτών και σε όσων βρίσκονταν στον πάγκο. Ήταν μια παγίδα η κόκκινη κάρτα στον Αγκάνθο, καθώς είδατε ότι τρώει ξεκάθαρα αγκωνιά και ο διαιτητής πηγαίνει αμέσως να βγάλει κάρτα στον παίκτη μας, με τις ευλογίες των παικτών του Ατρομήτου. Φυσικά η αντίδραση του Νταβίντ ήταν λανθασμένη, αλλά δικαιολογημένη. Μετά λοιπόν από αυτή τη φάση, υπήρχε αρχικά ένα πάγωμα, αλλά η αποφασιστικότητα, η καρδιά και το πάθος που έδειξαν τα παιδιά μας έδωσαν την αισιοδοξία ότι θα χτυπούσαμε το ματς. Αυτή η υπομονή που δείξαμε ήταν το επιστέγασμα της προσπάθειας».

Για το από πού άντλησε όλη αυτή τη δύναμη η ομάδα, με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής δε μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες εμφανίσεις και αποτελέσματα, ο κ. Μπιμπισίδης τόνισε: «Από τη στιγμή που αναλάβαμε εμείς, αρχικά ο κ. Σκόρδας και μετά εμείς οι υπόλοιποι, προσπαθήσαμε να ανεβάσουμε τη ψυχολογία των παιδιών για αυτό το παιχνίδι. Αυτός ήταν ο ρόλος όλων μας. Έπρεπε να τα δώσουμε όλα για την νίκη, άλλαξε το κλίμα στα αποδυτήρια και καταφέραμε να φτάσουμε στην νίκη».

Για τα κλάματα των παικτών τόσο στην φάση της αποβολής, όσο και αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, ανέφερε: «Για τα παιδιά ήταν ένα ξέσπασμα. Ας μην ξεχνάμε τι έχουν περάσει αυτοί οι ποδοσφαιριστές φέτος. Με πόσες διοικήσεις έχουν περάσει και πόσους προπονητές. Έπρεπε να τα δώσουν όλα, το 100% των δυνατοτήτων τους. Ευτυχώς καταφέραμε να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι τους πιστεύουμε και πήραμε την πολυπόθητη νίκη. Τους αξίζουν συγχαρητήρια, και στους παίκτες και στο τεχνικό τιμ. Τώρα πρέπει να κερδίσουμε την Τρίπολη».

Στη συνέχεια σχολίασε την παρουσία κάποιων νεαρών παικτών που αντικατέστησαν επάξια τους απόντες παίκτες: «Αυτό αποδεικνύει ότι η ομάδα θα μπορούσε να πάρει παραπάνω πράγματα από αυτούς. Έπρεπε να υπήρχε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε αυτά τα παιδιά από την αρχή του πρωταθλήματος».

Για τη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού γενικότερα, είπε: «Ευτυχώς μπλέξαμε λίγο τα πράγματα. Είναι κοντά πολλές ομάδες. Αυτό είναι πολύ θετικό. Αυτή η νίκη έφερε αυτό το θολό τοπίο για τις άλλες ομάδες. Αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Να ετοιμαστούμε τώρα με ηρεμία και πίστη για να κερδίσουμε την Τρίπολη».

Για το ερχόμενο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Κλεάνθης Βικελίδης», είπε: «Πιστεύω ότι ο Αστέρας φέτος ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, είτε εντός, είτε εκτός έδρας. Ήταν δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα κάνει «κοιλιά». Θα κάνει κάποιες αλλαγές, λόγω κυπέλλου, αλλά δεν πρέπει να πέσουμε σε αυτήν την παγίδα. Θα πρέπει να τα δώσουμε όλα για την νίκη, ανεξάρτητα με αυτό».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην στήριξη του κόσμου: «Το πάθος που δείχνουν τα παιδιά, είναι ένας λόγος παραπάνω να γεμίσουν το γήπεδο και να τα δώσουμε όλοι μαζί, όλα για την νίκη».

 

To Top