ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπιμπισίδης: “Παίκτης βαρόμετρο ο Μαρτίνες, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν παίζει…”

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη και πρώην γενικός αρχηγός της ομάδας, Κυριάκος Μπιμπισίδης μίλησε μετά την βαριά ήττα των κιτρινόμαυρων στο ΟΑΚΑ.

 Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

-Για το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ:

Αυτό το αποτέλεσμα με την ΑΕΚ είναι πάρα πολύ οδυνηρό, και για το σκορ και για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε. Η ψυχολογία της ομάδας θα πρέπει αυτή τη στιγμή να λειτουργήσει αντίστροφα σε αυτό το ματς που έρχεται με τον Ολυμπιακό. Είναι και το παιχνίδια για το κύπελλο ενδιάμεσα. Από την επόμενη κιόλας μέρα θα πρέπει να κοιτάξουμε σε ποια κομμάτια πρέπει να βελτιωθεί η ομάδα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τον τρόπο και το στυλ παιχνιδιού που θέλει να περάσει ο Ερέρα από την αρχή, αλλά εγώ θα έλεγα ότι πρέπει να συνδυάσουμε πολύ περισσότερο και το παιχνίδι ουσίας, κάτι το οποίο έχει μετρήσει και στις τρεις ήττες που κάναμε. Παρά το γεγονός ότι δείξαμε ένα καλό πρόσωπο σε όλο το ματς ή στο πρώτο ημίχρονο, όπως έγινε και χθες με την ΑΕΚ αλλά ουσιαστικά δεν κερδίσαμε τίποτα από αυτά τα παιχνίδια. Εκεί θα πρέπει να εστιάσει ο προπονητής. Ίσως πρέπει να είμαστε λίγο πιο μαχητικοί σαν ομάδα, πιο καλοί στις στημένες φάσεις, καλύτεροι στη μετάβαση από την επίθεση, γιατί πάντα κρατάμε την μπάλα στην κατοχή μας. Δεν έχουμε όμως, καλές επιστροφές. Αφήνουμε πολύ κενό χώρο με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να μας κάνει επίθεση και σε ορισμένες περιπτώσεις να βάζει και γκολ. Πρέπει κάποια πραγματάκια να τα αλλάξει και να δει τι θα κάνει με τη διαχείριση του ρόστερ. Νομίζω ότι ο Ερέρα από μόνος του πήρε την ευθύνη πάνω του και αυτό είναι θετικό. Νομίζω ότι και οι παίκτες χθες δεν είχαν αυτό το πάθος που χρειάζεται. Έχουν ευθύνη και τα παιδιά. Χρειάζεται να βάλουμε λίγο δύναμη γιατί μας λείπει σε αυτό το κομμάτι. Ο Γιουνές πρέπει να βελτιώσει την απόδοση του στο θέμα της υποδοχής της μπάλας. Πρέπει να κρατάει καλύτερα τη μπάλα και να μοιράζει στους συμπαίκτες του. Πλέον δεν είμαστε καν αποτελεσματικοί. Κάνουμε κάποιες φάσεις αλλά πολύ λάιτ. Εγώ θα σταθώ σε ένα κομμάτι πρακτικό, το οποίο πρέπει να προσέξει πολύ η ομάδα. Πρέπει να υπάρχουν φάσεις, να υπάρχουν μαρκαρίσματα, να σταματάμε τη μπάλα από τον αντίπαλο. Ήταν κάποια βασικά πράγματα, τα οποία δεν τα κάναμε στο παιχνίδι και αυτό με παραξένεψε πολύ. Είδαμε μόνο ένα σουτ. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι παίκτες ήταν πάρα πολύ πίσω στο θέμα πάθους για το παιχνίδι και όταν δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες από την ομάδα να το κάνουν πράξη, η βάρκα γέρνει και αυτό είναι λογικό.

-Για το ποιους παίκτες μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Πάκο Ερέρα:

Ο Μαρτίνες είναι ένας παίκτης βαρόμετρο για την ομάδα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Ερέρα τον έχει στον πάγκο. Από την άλλη ο Παυλίδης στη μεσαία γραμμή μπορεί να δώσει τις μάχες μαζί με Μπάσα. Θεωρώ όμως ότι το ρόστερ πρέπει να πάει κυκλικά. Βλέπω ότι κάποια παιδιά δεν έχουν καλή απόδοση και όμως ο προπονητής επιμένει εκεί. Ένα παράδειγμα είναι ο Μπάσα. Εμείς αρχικά σαν ομάδα θέλουμε να σταματήσουμε τις επιθέσεις του αντιπάλου και στη συνέχεια να κάνουμε τη δική μας ανάπτυξη. Εγώ έτσι όπως έχω στο μυαλό μου την ομάδα, πιστεύω ότι ο Μπάσα μαζί με τον Σιώπη είναι δύο παίκτες βαρόμετρα για την καρδιά της τακτικής μας. Πάνω σε αυτούς τους δύο μπορεί να χτιστεί η υπόλοιπη ομάδα. Μας έλειψε ο Βέλεθ στην άμυνα. Ακόμη η ομάδα είναι νέα. Θέλει το χτίσιμο και το δέσιμο. Αν κάθε φορά σε κάθε παιχνίδι έχουμε άλλο σκεπτικό και άλλη τακτική και άλλα πρόσωπα στις θέσεις, εκεί νομίζω ότι θα έχουμε πρόβλημα. Πρέπει να γίνονται πιο ορθολογικές αλλαγές και κινήσεις. Πρέπει να καταλήξουμε σε ένα στάνταρ.

-Για τη συνάντηση του κ. Καρυπίδη με τον Πάκο Ερέρα μετά το ματς της Κυριακής:

Ο κ. Καρυπίδης πράττει πολύ σωστά. Έτσι πρέπει να αντιδράμε με στήριξη. Δεν γίνεται μετά από κάποια λάθη αμέσως να κοιτάμε πως θα αλλάξουμε τον προπονητή. Φυσικά και πρέπει να υπάρχει η στήριξη. Ό,τι λάθος και αν κάνει ο προπονητής και οι παίκτες αντίστοιχα έχουν τη δική τους ευθύνη. Μπορεί ο Ερέρα να πήρε την ευθύνη πάνω του αλλά δεν είναι μόνο δικό του το φταίξιμο. Η αντίδραση των παικτών στο δεύτερο ημίχρονο, δεν είναι αντίδραση μίας ομάδας που έχει στόχους να πάει ψηλά φέτος. Κανείς δεν λέει ότι πρέπει να διακόπτουμε την προσπάθεια όταν μπαίνει και δεύτερο γκολ. Το ίδιο μπλακ αουτ πάθαμε και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ όταν χάσαμε το πέναλτι. Η ψυχολογία μας έπεσε και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δώσουμε την ευκαιρία να μας πάρουν το ματς. Σε αυτά τα κομμάτια πρέπει και τα παιδιά να μιλήσουν λίγο μεταξύ τους και να δουν ότι πρέπει η ομάδα να είναι σφριγηλή και πιο παθιασμένη και να παίζουν τα παιχνίδια μέχρι το τελευταίο λεπτό. Σε όλο το ματς τρία λεπτά παίζεις με τη μπάλα στα πόδια και τα υπόλοιπα παίζεις μόνος. Δεν λέμε απλώς ότι έχουμε μια τεχνική ομάδα και μετά τελείωσε αυτό το κομμάτι. Πρέπει τα κομμάτια που μας λείπουν να τα δέσουμε για να μιλάμε για παραπάνω πράγματα. Χρειάζεται ποδοσφαιρικό θράσος και ποδοσφαιρικό τσαμπουκά. Διαφορετικά θα έχουμε πρόβλημα στα υπόλοιπα παιχνίδια. Θα παίξουμε καλό ποδόσφαιρο γιατί έτσι έχει χτιστεί η ομάδα το καλοκαίρι αλλά χρειάζεται να τα συνδυάσουμε και με τα άλλα στοιχεία που μας λείπουν. Δεν γίνεται με 62% κατοχή να τρώμε τέσσερα γκολ.

-Για το μήνυμα του προς τον κόσμο του Άρη:

Δώσαμε ελπίδες στον κόσμο του Άρη. Ας κάνει και ο κόσμος μας λιγάκι υπομονή. Ελπίζω ότι η ομάδα μας θα διορθωθεί. Χρειαζόμαστε τώρα τον κόσμο κοντά μας και κυρίως στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι μετά τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Πιστεύω ότι ο Άρης μπορεί να κάνει το ξέσπασμα στο ματς με τον Ολυμπιακό. Όλοι μαζί έτσι πρέπει να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος. Δεν πρέπει να υπάρχει απογοήτευση στον κόσμο. Ξέρουμε ότι είναι μία νέα ομάδα, ξέρουμε τα αδύναμα σημεία μας και ελπίζω να τα δούμε και να τα κάνουμε πράξη. Ο κόσμος πρέπει να είναι κοντά και η ομάδα να κρατήσει τον κόσμο δίπλα της.

-Για το ματς της Τετάρτης για το Κύπελλο, που ο Άρης θα αναμετρηθεί με τον Αήττητο Σπάτων:

Είναι μια ευκαιρία να αλλάξει λίγο η ψυχολογία της ομάδας και των οπαδών της. Να γίνει ένα καλό παιχνίδι με ένα καλό αποτέλεσμα.

To Top