ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μπιμπισίδης: “Πρέπει οι παίκτες να ταρακουνηθούν! Ο Ιντέγε τα κάνει όλα, αλλά του λείπει το γκολ”

Ο Κυριάκος Μπιμπισίδης πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη και πρώην γενικό αρχηγός των κιτρινόμαυρων αναφέρθηκε στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης και στην κατάσταση της ομάδας…

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Για την ισοπαλία με τον Πανιώνιο

Από την αρχή του παιχνιδιού γνωρίζαμε ότι παίζουμε με έναν αντίπαλο ο οποίος έχει προβλήματα. Το ματς πήγε πολύ καλά, δεν είχε προβλήματα ο Άρης να επιληφθεί άμεσα, ήρθε και η κόκκινη κάρτα που έκανε πολύ πιο εύκολα τα πράγματα γι’ αυτόν αλλά το έκανε δύσκολο από μόνος του. Είναι κρίμα για την ομάδα να κάνει πισωγυρίσματα, να πηγαίνει ένα βήμα μπροστά και δυο πίσω. Αυτό το πράγμα πρέπει να το κόψουνε. Πρέπει το τεχνικό τιμ και όλοι όσοι ασχολούνται με την ομάδα να βοηθήσουν σε αυτό . Και ο Άγγελος Χαριστέας είναι ένα άτομο που γνωρίζει πράγματα και έχει την ικανότητα να δώσει την πνοή, πρέπει να το κάνει πράξη.

Φεύγουν άδικα βαθμοί από την ομάδα με αντιπάλους που είναι υποδεέστεροι από εμάς. Φεύγουμε μακριά από τον φετινό στόχο, αυτοί οι βαθμοί δεν ξαναγυρίζουν. Σε αντίθεση με πέρσι παίρνουμε βαθμούς σε ντέρμπι και έρχονται ομάδες μικρομεσαίες, μας δημιουργούν προβλήματα και χάνουμε βαθμούς.

Για την έλλειψη του ελληνικού στοιχείου

Ας μην γυρίσουμε σε αυτό το κομμάτι. Είναι σημαντικό για την ομάδα. Δεν γίνεται από τους 14 παίκτες που παίζουν να είναι μόνο ένας Έλληνας, ο Φετφατζίδης. Λείπει το ελληνικό στοιχείο. Λείπει αυτό το πράγμα που είχαμε εμείς οι παλαιότεροι, αυτή η τρέλα που ξεκινούσαμε οποιοδήποτε αγώνα με καρδιά. Από εκεί ξεκινούσαν τα παιχνίδια και μετά έμπαιναν η ικανότητα, η τακτική και τα υπόλοιπα. Πρώτα την καρδιά και την σωστή σκέψη και μετά τα υπόλοιπα αλλιώς θα έχεις πρόβλημα και σε άλλα ματς.

Οι Έλληνες καταλαβαίνουν τι σημαίνει κάθε παιχνίδι, ξέρουν τι θα πει ελληνικό πρωτάθλημα. Τα παιδιά που έρχονται και έχουν κάποια ικανότητα και προσπαθούν να βοηθήσουν δεν σημαίνει ότι δεν βοηθάνε αλλά κάποια στιγμή όταν του δίνεται η ευκαιρία πρέπει να τελειώνουν το παιχνίδι.

Για τον Ιντέγε

Δεν το έχει το γκολ, ας μην κρυβόμαστε. Έχει όλα τα υπόλοιπα. Έχει πάθος και του αναγνωρίζουμε πολλά πράγματα από την «βρώμικη» δουλειά που κάνει όπως την επίθεση, το να πρεσάρει, να είναι μαχητικός, να έρθει σε κόντρα με τα στόπερ, να ανοίγει διαδρόμους. Κάνει άλλα πράγματα που πρώτα απ’ όλα μπορεί να ωφελήσει του υπόλοιπους περιφερειακούς παίκτες. Είναι ένας παίκτης που τα κάνει όλα αλλά δυστυχώς δεν έχει το γκολ. Το γκολ είναι θέμα ψυχολογίας και θέμα προπόνησης, αν δεν κάθεσαι παραπάνω να δουλέψεις θα έχεις την ίδια εικόνα.

Για τον Διαμαντόπουλο και το υπόλοιπο ρόστερ που δεν χρησιμοποιείται

Ο Διαμαντόπουλος έχει το ελληνικό στοιχείο και χρειάζεται στην ομάδα. Τον περιμένουμε να επιστρέψει, είχε έναν βαρύ τραυματισμό. Θέλουμε παίκτες που να είναι πανέτοιμοι ανά πάσα στιγμή είτε θα έρθουν από τον πάγκο είτε θα είναι μέσα στην ενδεκάδα. Πρέπει να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός και είναι θέμα προπονητή να χρησιμοποιήσει ότι έχει να πάρει. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει με τον Μαρτίνες. Ο Τόνσο είναι σε τραγική κατάσταση, όποτε έχει παίξει δεν έχει βοηθήσει ποτέ. Πρέπει να ξυπνήσουν κάποια παιδιά από την ομάδα, πρέπει να τους ταρακουνήσουν για να μπορέσουν να δίνουν το 100%.

Για την επιλογή της ίδιας ενδεκάδας σε κάθε αγώνα από τον Ένινγκ

Δεν μπορείς να ανοίγεις τα χαρτιά σου πριν γίνει το παιχνίδι. Είναι κακό και για την ψυχολογία που έχουν οι υπόλοιποι μέσα από το ρόστερ αν τους υπολογίζει ο προπονητής ή όχι. Έχει φέρει κάποια καλά στοιχεία στο αμυντικό κομμάτι, βλέπουμε ότι έχουμε δεχθεί ένα μόνο γκολ στους τρεις αγώνες. Του καταλογίζουμε ότι υπάρχει μια βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι. Αλλά για μια ομάδα που έχει στόχους αυτή είναι η βάση της, η αμυντική συμπεριφορά και από εκεί και πέρα κοιτάς να έχει το εύκολο γκολ αλλιώς τα πράγματα δυσκολεύουν και φτάνεις στο σημείο να νικάς με το ζόρι.

Το θέμα της πειθαρχίας και της προσπάθειας το έχουν οι Γερμανοί αλλά ελπίζω ο Ένινγκ να το μεταδώσει. Σίγουρα κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν είναι της ιδιοσυγκρασίας του προπονητή και ελπίζω να δέσει.

Για το αν προλαβαίνει να καλύψει το χαμένο έδαφος

Είναι λίγα τα ματς που έπαιξε και βαθμολογικά δεν είναι μεγάλη η διαφορά από τον τρίτο. Πρέπει να κάνει ένα σερί για να ανέβει πιο ψηλά. Δεν έχει χάσει τίποτα, έχει ακόμα πολλούς αγώνες απλά πρέπει να υπάρξει μια διάρκεια στην απόδοση και τα αποτελέσματα του .

To Top