Μπιμπισίδης στο PRESSARIS: «Τεράστια η ευθύνη, τεράστια και τα αποθέματα δύναμης από ομάδα και κόσμο»!

Ο  Κυριάκος Μπιμπισίδης μίλησε στο PRESSARIS και έκανε σαφές πως μια μάχη δεν κερδίζει τον πόλεμο. Ο τεχνικός σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού πρωταθλήματος επεσήμανε πως όλα θα παιχτούν μέχρι το τέλος.

Ευτυχώς, ο Άρης στηρίζεται μόνο στα …πόδια του και στην δύναμη ψυχής των ποδοσφαιριστών του.

Για το παιχνίδι «ύπαρξης» με τον Ατρόμητο: «ήταν θέμα αυτοπεποίθησης. Η ομάδα δεν βρισκόταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Έπρεπε με κάποιο τρόπο να την ταρακουνήσουμε. Οι παίκτες πίστεψαν στον εαυτό τους, υπερέβαλαν. Κατάλαβαν την  κρισιμότητα του αγώνα και βγήκαν νικητές!»

Για την μάχη της παραμονής: «όλοι γνωρίζουμε πως δεν έχει τίποτα ακόμα κριθεί. Κάναμε ένα σημαντικό βήμα, ίσως το δυσκολότερο γιατί ήμασταν σε δεινή θέση. Τώρα πλέον σκεφτόμαστε με άλλα δεδομένα. Έχουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Από ψυχολογικής άποψης, είναι εξαιρετικά σημαντικό. Θα δώσουμε τα πάντα για τη νίκη την Κυριακή με τον Αστέρα Τρίπολης και στη συνέχεια θα σκεφτούμε την Ξάνθη».

Για την νέα τάξη πραγμάτων στων Άρη: «κάτι έπρεπε να αλλάξει. Για πρώτη φορά είδαμε τους ποδοσφαιριστές να αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο. Είναι πολύ σημαντικό ότι πίστεψαν στις δυνατότητές του και στο τέλος βγήκαν νικητές. Η ομάδα χρειαζόταν κάτι να τους εμπνεύσει, να τους ταρακουνήσει αν θέλετε. Αυτά τα παιδιά έχουν  δυνατότητες».

Για την παρουσία του ίδιοι και τον ρόλο που του ανατέθηκε:  «περίμενα πάντα τη στιγμή που θα μου δινόταν η ευκαιρία να φανώ χρήσιμος στην ομάδα. Όλα έγιναν ξαφνικά, αλλά ήμουν σίγουρος πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν το σκέφτηκα καθόλου να πω το ναι.  Ίσως η στιγμή δεν ήταν η ιδανικότερη, ωστόσο όλοι πιστέψαμε στα αποθέματα δύναμης που μπορεί και έχει να δώσει αυτή η ομάδα».

Για την συνεργασία του με τον προπονητή και το βάρος την ευθύνης για την συνέχεια: «από την πρώτη στιγμή ένιωσα το βάρος της ευθύνης. Για όλους μας η κατάσταση ήταν και είναι δύσκολη. Ο προπονητής σχεδίασε τον τρόπο αντιμετώπισης του αντιπάλου στο Περιστέρι. Η συμβολή του ήταν σημαντική από την άποψη ότι εκμεταλλεύτηκε τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών που είχε στη διάθεσή του παρά τις απουσίες. Στα επόμενα δυο παιχνίδια οφείλουμε να επικεντρώσουμε την προσοχή μας σε όλες τις παραμέτρους. Ξέρουμε πως τίποτα δεν θα μας χαριστεί και για τον λόγο αυτό πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ψυχολογικά και αγωνιστικά».

 

To Top