Μπλατ: Εκτόξευση από τον… Άρη! (photos)

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ήρθε σε συμφωνία με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, καθώς υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον σύλλογο με συνολικές απολαβές που θα φτάσουν τα 20 εκατομμύρια δολάρια! Ο Μπλατ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε μεταξύ άλλων κατέκτησε και την Euroleague με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ που επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης μετά το 2005.

Ο Μπλατ έχει κοουτσάρει αρκετές ομάδες, έχοντας μάλιστα περάσει και από τον Άρη. Το Sport24.gr σας θυμίζει το πέρασμα του από τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης. Τα 15 παιχνίδια που έδωσε, την έβδομη θέση της κανονικής περιόδου και τα ματς στα πλέι οφ με τον Ολυμπιακό.

Στις 15 Ιανουαρίου του 2010 ο Ντέιβιντ Μπλατ έφτασε στην Ελλάδα και προχώρησε στις πρώτες του δηλώσεις ως τεχνικός του Άρη, τονίζοντας μεταξύ άλλων πώς είναι τιμή η παρουσία του στην ομάδα, ενώ είχε προσθέσει ότι το υλικό της ομάδας ήταν ιδιαίτερα ποιοτικό. “Για πρώτη φορά στην καριέρα μου πηγαίνω σε ομάδα στη μέση της χρονιάς. Είναι μία διαφορετική και ασυνήθιστη κατάσταση για μένα.

Μετά το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, δεν είχα κάποια πρόταση που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μου και είχα την εντύπωση ότι τη σεζόν 2009-2010 δεν θα ήμουν σε καμία ομάδα, αλλά ο Αρης μου δίνει τις καλύτερες συνθήκες κι αυτό ακριβώς που θα ήθελα. Για μένα είναι σημαντικό που βρήκα μία πολύ σημαντική ομάδα, με μεγάλη παράδοση και πολλές φιλοδοξίες να φτάσει ψηλά. Αισθάνομαι άνετα που είμαι εδώ”, είχε δηλώσει.

Με τον Μπλατ στον πάγκο, ο Άρης ηττήθηκε από το Μαρούσι (75-67), αλλά και τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (82-77). Ακολούθησε το θετικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ (69-59), ενώ ήρθε στη συνέχεια η ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με 90-56. Στις 17 Φεβρουαρίου ο Άρης, νίκησε με 97-83 του Ηλυσιακού και ακολούθησε η ήττα από τα Τρίκαλα στις 27 του ίδιου μήνα με 87-85.

Στις 6 Μαρτίου ο Άρης πέρασε από τη Λάρισα, επικρατώντας της Ολύμπια με 82-79 και στη συνέχεια ηττήθηκε στην Αθήνα από το Περιστέρι με 69-63. Στα ματς που ακολούθησαν ο Άρης δεν μπορούσε να σταθεροποιήσει την απόδοση του, με τον “Θεό του πολέμου” να τερματίζει τελικά στην έβδομη θέση του πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ.

Αντίπαλος του Άρη στα πλέι οφ ήταν ο Ολυμπιακός που επικράτησε και στα δύο παιχνίδια της ομάδας του Ντέιβιντ Μπλατ (75-63 στο ΣΕΦ και 85-75 στο Αλεξάνδρειο).

Αναλυτικά τα παιχνίδια:

Μαρούσι – Άρης 75-67

Ολυμπιακός – Άρης 82-77

Άρης – ΠΑΟΚ 69-59

Παναθηναϊκός – Άρης 90-56

Άρης – Ηλυσιακος 97-83

Τρίκαλα – Άρης 87-85

Ολύμπια Λάρισας – Άρης 79-82

Περιστέρι – Άρης 69-63

Άρης – ΑΕΚ 79-76

Αρης – Ολύμπια Λάρισας 81-55

Πανελλήνιος – Άρης 65-73

Καβάλα – Άρης 86-81

Άρης – Μαρούσι 76-84

πλέι οφ

Ολυμπιακός – Άρης 75-63

Άρης – Ολυμπιακός 75-85

Αμέσως μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, ο Ντέιβιντ Μπλατ αποχώρησε από την ομάδα, με την ΚΑΕ Άρης να βγάζει ανακοίνωση μέσω της οποίας γνωστοποίησε ότι βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή. Συγκεκριμένα έγραφε: “Ο προπονητής της ομάδας, Ντέιβιντ Μπλατ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα (Παρασκευή, 11/06) το πρωί με τον Πρόεδρο του Άρη, Γιάννη Δαμιανίδη ανακοίνωσε την απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα που τον ανέδειξε, τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, κάνοντας χρήση του όρου που είχε στο συμβόλαιο του.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μετέφερε στον κ. Δαμιανίδη ότι η παρουσία του στον πάγκο του Άρη αποτέλεσε μεγάλη τιμή για τον ίδιο καθώς και ότι η συνεργασία του με την ομάδα ήταν άψογη.

Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ εύχεται στον κ. Μπλατ καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία στη συνέχεια της καριέρας του”.

Επόμενος σταθμός της καριέρας του Ντέιβιντ Μπλατ ήταν η Μακάμπι Τελ Αβίβ, με την οποία τη σεζόν που τελείωσε κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση της Euroleague, επικρατώντας στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι ομάδες από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ έστρεψαν την προσοχή τους επάνω τους, με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς τελικά να είναι η ομάδα που κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του, υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών με τον σύλλογο.

Πηγή: sport24.gr

To Top