Μπλοκάρει Αμπράμοβιτς η Βρετανική κυβέρνηση, δέσμευσε την περιουσία του

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έρχεται τελικά αντιμέτωπος με κυρώσεις από την βρετανική Κυβέρνηση, η οποία μπλοκάρει παντελώς την επιχειρηματική δραστηριότητα του Ρώσου! Φυσικά επηρεάζεται η προσπάθεια πώλησης της Τσέλσι…

Το μεγάλο αφεντικό της Τσέλσι προσπαθεί να πουλήσει το κλαμπ, όμως, αυτή η υπόθεση τώρα έρχεται να βρεθεί μπροστά σε πολύ μεγάλα εμπόδια…

Ο λόγος είναι πως η βρετανική Κυβέρνηση γνωστοποίησε πως το όνομα του Ρομάν Αμπράμοβιτς βρίσκεται όντως στη λίστα με τους Ρώσους ολιγάρχες που έρχονται αντιμέτωποι με κυρώσεις λόγω των εχθροπραξιών της χώρας τους στην Ουκρανία και την επεκτατική εισβολή…

Ο ιδιοκτήτης των «μπλε» του Λονδίνου τιμωρείται από την Κυβέρνηση με απαγόρευση συναλλαγών με ιδιώτες ή εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου, του επιβάλλεται απαγόρευση εισόδου στη χώρα και απαγόρευση σε ό,τι αφορά την ιδιοκτησία ή χρήση αεροσκαφών ή πλοίων στο Νησί!

Όλο αυτό είναι λογικό να παρουσιάσει αντίκτυπο και στην προσπάθεια πώλησης της Τσέλσι, τη στιγμή που έχει εκφραστεί εντονότατο ενδιαφέρον από πολλές πλευρές επιχειρηματιών και δισεκατομμυριούχων για τον σύλλογο του Λονδίνου.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μεταδίδει σχετικά:

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα (10/03) ότι επέβαλε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων σε επτά Ρώσους επιχειρηματίες, συμπεριλαμβανομένων των Ρομάν Αμπράμοβιτς, Ιγκόρ Σετσίν, Όλεγκ Ντεριπάσκα και Ντμίτρι Λεμπέντεφ, οι οοποίοι εντάχθηκαν στον κατάλογο κυρώσεων.

«Δεν μπορεί να υπάρχουν ασφαλή καταφύγια για όσους υποστήριξαν την άγρια επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία», δήλωσε σχετικά, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Ο Αμπράμοβιτς είναι ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, ο Ντεριπάσκα έχει μερίδια στον όμιλο En+, ο Σετσίν είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rosneft και ο Λεμπέντεφ είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bank Rossiya.

Επίσης,οι αρμόδιες Αρχές, ανακοίνωσαν ότι θα επιτρέψουν στην ποδοσφαιρική ομάδα της Τσέλσι να συνεχίσει να συμμετέχει στις εγχώριες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, παρά τις κυρώσεις που επέβαλε στον ιδιοκτήτη της, Ρομάν Αμπράμοβιτς.

«Η άδεια θα βρίσκεται υπό συνεχή έλεγχο και θα συνεργαστούμε στενά με τις ποδοσφαιρικές αρχές», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης.

To Top