Μποζίδης: “Είμαστε μια παρέα, εμείς αναγκάσαμε να είναι ο… χειρότερος φετινός ΠΑΟΚ”

O πασαδόρος του Άρη, Θοδωρής Μποζίδης μίλησε για τη φετινή πορεία της ομάδας, αλλά και για τη μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ στο τοπικό ντέρμπι.

Χαρακτήρισε τον Άρη μια παρέα, μίλησε για τους Έλληνες, για τις φιλοδοξίες της ομάδας, αλλά και το πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνδρομητική τηλεόραση:

– Ποιο είναι το συστατικό της φετινής πορείας του Αρη;

«Είμαστε μία πολύ ωραία παρέα, προσπαθούμε να έχουμε άριστο κλίμα και αυτό φαίνεται πιστεύω μέσα στο παιχνίδι μας. Ο Αρης έκανε μία καταπληκτική πορεία πέρυσι και τα παιδιά που ήρθαμε φέτος, δέσαμε γρήγορα με τους υπόλοιπους, αποτελώντας ένα σύνολο πολύ ισορροπημένο. Φυσικά, και τα αποτελέσματα είναι αυτά που μας δίνουν αυτοπεποίθηση, αλλά και το να είμαστε δυνατοί σε κάθε παιχνίδι».

– Η ομάδα έχει δύο ήττες και αυτές από τους δύο πρωτοπόρους της βαθμολογίας, τον Ολυμπιακό και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Εσύ πώς το σχολιάζεις;

«Θεωρώ ότι η ήττα από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης μάς αδικεί, γιατί τουλάχιστον θα μπορούσαμε να πάμε το παιχνίδι στο 2-2, καθώς ήμασταν μπροστά με 22-19 στο 4ο σετ. Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, όλοι λένε και συμφωνώ και εγώ μαζί τους ότι είναι το μεγάλο φαβορί. Νομίζω, ωστόσο, ότι η διαφορά με τις άλλες ομάδες δεν είναι τόσο μεγάλη και θα πρέπει να το αποδεικνύει κάθε φορά μέσα στο γήπεδο. Αυτό φάνηκε και στο τέταρτο σετ του μεταξύ μας αγώνα, όταν και ήμασταν εμείς μπροστά με τέσσερις πόντους. Στο σημείο εκείνο, ένα δικό μας μπλακ-άουτ έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να γυρίσει το ματς και τελικά να κατακτήσει τη νίκη».

– Ποιο στοιχείο ήταν αυτό που σας έδωσε τη νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ;

«Το ότι είχαμε καθαρά μυαλό, κυρίως στο τέλος του πρώτου σετ. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι, το θέλαμε πάρα πολύ το παιχνίδι για διάφορους λόγους, κυρίως, όμως, για βαθμολογικούς και αυτό ήταν που μας έδωσε τη νίκη».

– Σε αντίθεση με εσάς, ο ΠΑΟΚ ήταν ο χειρότερος ΠΑΟΚ της φετινής χρονιάς. Πού οφείλεται πιστεύεις αυτό;

«Θεωρώ ότι εμείς αναγκάσαμε τον ΠΑΟΚ να είναι ο χειρότερος φετινός ΠΑΟΚ, κάτι που οφείλεται στη δική μας τακτική. Πιέσαμε τον αντίπαλό μας στο σερβίς, του χαλάσαμε την υποδοχή και δεν μπόρεσε ν΄ αντέξει σε ολόκληρο το παιχνίδι».

– Ο συμπαίκτης σου, ο Χρήστος ο Κιόσης, ήταν ο MVP του αγώνα.

«Χαίρομαι πολύ για τον Χρήστο, ο οποίος δεν ήταν καλός μόνο σε αυτό το παιχνίδι, αλλά γενικά φέτος κάνει πολύ καλές εμφανίσεις από το ξεκίνημα της χρονιάς. Εύχομαι να συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό».

– Ο Αρης είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη ηλικία κατά μέσο όρο. Πιστεύεις ότι θ΄ αντέξετε;

«Πιστεύω ότι θ΄ αντέξουμε, γιατί όχι; Είναι ένα στοίχημα που θα το δούμε στο τέλος. Πάντως, για έναν μεγάλο σε ηλικία αθλητή, εκτός από την ψυχή και τη θέληση, το μυστικό είναι η προπόνηση. Αυτό μας κρατάει εμάς ακόμα στον αγωνιστικό χώρο: η καλή ζωή και η προπόνηση».

– Ο Άρης, όπως και η Κηφισιά, διαθέτουν αμιγώς ελληνικές ομάδες. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα;

«Θεωρώ ότι τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα. Το ότι η ομάδα είναι αμιγώς ελληνική, μας βοηθάει να λειτουργούμε σαν οικογένεια, δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στον οικονομικό τομέα, στα συμβόλαια δηλαδή, είμαστε πολύ ειλικρινείς μεταξύ μας και κυρίως μας βγαίνει αυτό μέσα στο γήπεδο».

– Βασικό συστατικό, πάντως, της επιτυχίας του Αρη είναι ότι και η διοίκηση, από την πλευρά της, ανταποκρίνεται στα καθήκοντά της.

«Σίγουρα, είναι πολύ σημαντικό κομμάτι το ότι και η διοίκηση ανταποκρίνεται. Όπως σημαντικό θα είναι να έρθει και ο κόσμος στο γήπεδο για να μας στηρίξει. Θέλω να πιστεύω ότι το τελευταίο διάστημα δίνουμε αρκετή χαρά στους φιλάθλους μας. Άλλωστε, ένα γεμάτο γήπεδο μάς δίνει και εμάς περισσότερη ώθηση για να παίξουμε καλύτερα. Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να δούμε επιτέλους τη Μίκρα γεμάτη».

– Πώς βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα;

«Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, όσο και αν λένε κάποιοι ότι έπεσε το επίπεδο. Σε κάθε αγωνιστική πιστεύω ότι θα υπάρχει ένα παιχνίδι, όπου θα γίνεται η έκπληξη. Όπως εγώ που δικαιώθηκα για το ματς με τον Φοίνικα Σύρου ή που παρ΄ ολίγον να την πατήσουμε εμείς μέσα στον Μίλωνα».

– Ο Αρης έχει φέτος διπλές υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πόσο θ΄ αντέξει η ομάδα σε δύο διοργανώσεις;

«Όπως έχει πει και ο προπονητής μας, εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αυτό που προέχει για εμάς τώρα είναι το ματς με τη Λαμία, η οποία εμένα μου άρεσε από τα παιχνίδια του Λιγκ Καπ. Είναι ένας επικίνδυνος αντίπαλος, που χρίζει ιδιαίτερης προσοχής. Μετά θα έχουμε όλο τον χρόνο για να σκεφτούμε τα παιχνίδια της Ευρώπης».

To Top