«Μπορεί και δεύτερο μετάλλιο ο Άρης»

Για το χθεσινό κατόρθωμα του Άρη Γρηγοριάδη στα 100μ. ύπτιο, αλλά και για τις δυνατότητές του να ανέβει στο βάθρο και στα 50μ. ύπτιο, μίλησαν ο προπονητής του, Χρυσάφης Βαγγελακάκης και ο πατέρας του, Γιάννης Γρηγοριάδης.

Ο προπονητής του Άρη Θεσσαλονίκης δήλωσε στο «Αθλητικό Metropolis» για τη μέχρι τώρα επιτυχία του Γρηγοριάδη: «Έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Από μικρό προσπαθούσαμε να τον πείσουμε ότι η διάρκεια κάνει τη διαφορά και νομίζω ότι αυτό το έκανε πράξη. Είναι η απόδειξη ότι όταν θέλει κάποιος κάτι πάρα πολύ τα πάντα συνωμοτούν για να το πετύχει».

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και για τα προβλήματα που υφίστανται στα κολυμβητήρια: «Ο Άρης ως όνομα έβρισκε χώρο να κάνει προπονήσεις, παρά τις δυσκολίες. Ευχαριστώ τα κολυμβητήρια της πόλης που μας έδωσαν λίγο από τον χώρο τους. Από της Τούμπας μέχρι της Πτολεμαΐδας. Το θέμα είναι με τα νέα παιδιά που θέλουν να κολυμπήσουν και δεν έχουν χώρο. Όλοι η προσπάθεια τα τελευταία χρόνια γίνονται για να έχουν χώρο για προπόνηση οι μικροί μας φίλοι».

Για το αν μπορεί να κατακτήσει και άλλο μετάλλιο: «Ο Άρης θα προσπαθήσει για το καλύτερο το απόγευμα. Έχει την εμπειρία να περάσει στον τελικό και αύριο είναι μια νέα μέρα. Ο στόχος μας σίγουρα είναι υψηλός. Έχει τις δυνατότητες και για νέο μετάλλιο και αν όλα πάνε υπέρ του θα το κατακτήσει».

Από την πλευρά του, ο πατέρας του πρωταθλητή Ευρώπης, Γιάννης Γρηγοριάδης, επισήμανε ότι ο γιος του αναγκαζόταν να προπονείται εκτός Θεσσαλονίκης: «Είμαι υπερήφανος. Μίλησα χθες αργά με τον Άρη. Είναι σε καλή κατάσταση, αλλά πήγε καλά και σήμερα το πρωί που είδα την κούρσα, όπου προκρίθηκε. Ο Άρης αγαπά αυτό που κάνει από 6-7 χρονών ήθελε να είναι κολυμβητής πέρα από τις αντίξοες συνθήκες. Ο Άρης προπονούνταν ακόμη στη Νάουσα και την Πτολεμαΐδα και τους ευχαριστούμε πολύ. Έπρεπε να πάμε εκεί, γιατί ήταν κλειστά εδώ στη Θεσσαλονίκη τα κολυμβητήρια. Το αέριο δεν είχε πληρωθεί και ήταν ευθύνη της πολιτείας».

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν τα νέα παιδιά και στην έλλειψη διαθέσιμων κολυμβητηρίων: «Εμείς θα βολευόμασταν άπου, αλλά 5.000 παιδιά πού να πάνε; Πλέον χάσαμε τα 2.500 με όλα αυτά, γιατί οι γονείς κουράστηκαν. Ευτυχώς η καινούρια διοίκηση καταβάλλει πολλές προσπάθειες και το πρόβλημα παραμένει μόνο στο Ποσειδώνιο, αλλά νομίζω ότι θα λυθεί».

Στον επίλογό του μίλησε για τις προσδοκίες του πρωταθλητή στα 50μ. ύπτιο: «Στον ημιτελικό και στον τελικό όλα είναι πιθανά. Εγώ δεν θεωρώ θυσία αυτά που έκανα για τον Άρη, εγώ το θεωρώ υποχρέωση. Πρέπει να διαθέτεις χρόνο για τα παιδιά σου. Το κολυμβητήριο είναι τρόπος ζωής».

To Top