Νικηφόρο ξεκίνημα για τους Νέους, με Κατίδη – Γιαννιώτα βασικούς

Ιδανικό ξεκίνημα έκανε η Εθνική Νέων στην Elite Round του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, επικρατώντας με 3-0 επί της Τουρκίας στην πόλη Μπάλερουπ της Δανίας, με δύο από τους τρεις εκπροσώπους του Άρη να αγωνίζονται ως βασικοί.

Ο αρχηγός Γιώργος Κατίδης, αλλά και ο… νεοφερμένος Γιάννης Γιαννιώτας, στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τη φανέλα της «γαλανόλευκης», ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα της ομάδας και αγωνίστηκαν για 81 και 85 λεπτά αντίστοιχα, βοηθώντας σημαντικά στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Μάλιστα, ο νεαρός Χαλκιδικιώτης πλησίασε στο γκολ στο 70′.
Αντίθετα, ο Σωκράτης Διούδης, που είχε αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια της προκριματικής φάσης συμβάλλοντας σημαντικά στην πρόκριση της Εθνικής έμεινε στον πάγκο, καθώς κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Στέφανος Καπίνο του Παναθηναϊκού.

Το συγκρότημα του Κώστα Τσάνα ήταν καλύτερο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως «ξεκλείδωσε» την τουρκική άμυνα στο τελευταίο ημίωρο, φτάνοντας στην σημαντική νίκη με τέρματα του Δημήτρη Διαμαντάκου (66′, 75′) και του Χάρη Μαυρία (93′).

Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τις ευκαιρίες. Οι Έλληνες διεθνείς είχαν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες με τους Μαυρία (13′, 36′) και Κουρμπέλη (36′), όμως ο τερματοφύλακας Οζγιγκίτ είπε «όχι» . Σημαντικότερη στιγμή για τους Τούρκους ήταν η απόκρουση του Καπίνο στην προσπάθεια του Ουνσάλ στο 21′.

Η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία στο δεύτερο μέρος ανήκε στους Τούρκους και συγκεκριμένα στον Τσαλχάνογλου, ο οποίος στο 54′ προσπάθησε να απειλήσει τον Καπίνο, με το δεύτερο ωστόσο να κρατάει το «μηδέν». Στο 62′ ο τερματοφύλακας των Τούρκων νίκησε για μία ακόμα φορά τον Μαυρία, αποτρέποντάς τον από το να ανοίξει το σκορ.

Ό, τι δεν κατάφερε η ελληνική ομάδα στις προηγούμενες περιπτώσεις το πέτυχε ο Δημήτρης Διαμαντάκος στο 66′ «γράφοντας» το 1-0. Στο 70′ ο Γιαννιώτας έχασε μία ακόμα ευκαιρία για το συγκρότημα του Κώστα Τσάνα, όμως ο νεαρός επιθετικός του Ολυμπιακού, Διαμαντάκος, με δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 75′ πέτυχε το 2-0 «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τη νίκη για την ομάδα του. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Χάρης Μαυρίας του Παναθηναϊκού στο 93′.

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Μαρινάκης, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Μπάλλας (69′ Κασαπάκης), Μαυρίας, Φουρλάνος, Διαμαντάκος, Κατίδης (81′ Μπουχαλάκης), Γιαννιώτας (85′ Μπακασέτας), Κουρμπέλης
ΤΟΥΡΚΙΑ (Φεϊγιάζ Ουτσάρ): Οζγιγκίτ, Καρτάλ, Βελιόγλου, Ατασεβέν, Ουκάν (51′ Τουρκ), Τσαλχάνογλου (62′ Γκουλέρ), Ουνσάλ, Σαχίν (73′ Ντενίζ), Καραμάν, Τεκερτζί, Γιγκίτογλου.

Η Εθνική Νέων με τη νίκη αυτή σκαρφάλωσε προσωρινά στην πρώτη θέση του 5ου ομίλου, εν αναμονή του παιχνιδιού Δανία – Κύπρος (17:30). Η επόμενη αναμέτρηση των Ελλήνων διεθνών είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή (25/05) στις 16:00, με αντίπαλο την Κύπρο. Στην τελική φάση της διοργάνωσης που θα γίνει τον Ιούλιο στην Εσθονία προκρίνεται η νικήτρια του ομίλου.

To Top