“Μπορεί και θα παλέψει για το Κύπελλο ο Άρης, μοναδική η χθεσινή ατμοσφαιρα”

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος μίλησε για τη μεγάλη πρόκριση του Άρη στον τελικό του Κυπέλλου, τον μοναδικό κόσμο των κιτρίνων και τον αντίπαλο που προτιμάει. 

Αναλυτικά η συνέντευξη του στο gazzetta.gr:

Μετά από εννιά χρόνια ο «Αυτοκράτορας» επιστρέφει στον τελικό του Κυπέλλου, διεκδικώντας το ένατο Κύπελλο της ιστορίας του, αλλά και πρώτο έπειτα από εκείνο του 2004. Μπορεί στο παιχνίδι που είχε γίνει στο Λίντο του Ηρακλείου τον Φλεβάρη του 2005 να μην τα είχαν καταφέρει οι «κίτρινοι» απέναντι στον Παναθηναϊκό, ωστόσο ο Ζήσης Σαρικόπουλος δείχνει πεπεισμένος ότι παρά το διαφορετικό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται τόσο οι «πράσινοι», όσο και ο Ολυμπιακός, ο Άρης είναι σε θέση να φέρει «το Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό», όπως τραγουδούσαν οι φίλοι του χθες το βράδυ.

Ο 23χρονος σέντερ παραδέχεται στο gazzetta.gr πως η ατμόσφαιρα στον αγώνα με τον Πανιώνιο ήταν κάτι που δεν έχει ζήσει ποτέ ξανά στην καριέρα του, ενώ τονίζει πως αυτός και οι συμπαίκτες του έπαιξαν και για τον Βαγγέλη Αγγέλου, τον αρχιτέκτονα αυτής της ομάδας που φεύγει με… ψηλά το κεφάλι. Όσο για τον αντίπαλο που προτιμάει; Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός…

Ζήση ο Άρης χθες έδειξε ότι ήθελε περισσότερο το παιχνίδι…

«Είχαμε πει ότι σε αυτό το παιχνίδι έχει λιγότερη σημασία η τακτική και το σκάουτινγκ κι αυτό που θα μετρούσε είναι η ψυχολογία, η αυτοπεποίθηση που βγάλαμε. Ο εγωισμός που δείξαμε, ο ψυχισμός μας. Και για όλα αυτά μεγάλο μερίδιο πιστώνεται και στον κόουτς που μπόρεσε να μας το βγάλει».

Ένα παιχνίδι απέναντι στην πρώην ομάδα σου. Ήταν ιδιαίτερο για σένα;

«Σίγουρα όταν αντιμετωπίζεις μία ομάδα για την οποία έχεις αγωνιστεί, δεν είναι ένα ματς σαν όλα τα άλλα. Είχα δεθεί με τον Πανιώνιο, είχα περάσει όμορφα, αυτό όμως ανήκει στο παρελθόν. Το μόνο που ήθελα και σκεφτόμουν ήταν η πρόκριση. Τίποτα άλλο. Τα δώσαμε όλα για τη νίκη και δεν περνούσε τίποτα άλλο από το μυαλό μας».

Έβαλε και ο κόσμος όμως το λιθαράκι του…

«Πραγματικά ήταν ο 6ος παίκτης μας. Αυτό το πράγμα δεν έχει ξαναγίνει. Δίνει πάντα δυναμικό “παρών”, αλλά νομίζω η χθεσινή βραδιά δεν έχει προηγούμενο. Σε επίπεδο συλλόγων -γιατί κάτι ανάλογο είχα ζήσει και με την εθνική- πρώτη φορά συναντάω αυτή την ατμόσφαιρα. Ήταν κάτι μοναδικό η χθεσινή ατμόσφαιρα».

Ο δεύτερος ημιτελικός σήμερα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Προτίμηση σε αντίπαλο έχεις;

«Μιλάμε ούτως ή άλλως για δύο ομάδες που βρίσκονται στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης. Αυτή τη στιγμή θα προτιμούσα τον Παναθηναϊκό, νομίζω ότι μας ταιριάζει περισσότερο. Αλλά έχει μικρή σημασία αυτό. Δεν έχει φτάσει εξάλλου στο πικ του, αλλά ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση».

Διαφορά αγωνιστικά σίγουρα υπάρχει, αλλά και η φανέλα του Άρη είναι πολύ… βαριά. Τι μπορούμε να περιμένουμε στον τελικό;

«Το σίγουρο είναι πως δεν θα πάμε για τη… χαρά του παιχνιδιού. Θέλουμε να απολαύσουμε το παιχνίδι, αλλά πιστεύουμε όλοι πολύ στους εαυτούς μας. Θεωρώ ότι αν μας ευνοήσουν και οι συνθήκες, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Να φέρουμε στη Θεσσαλονίκη το Κύπελλο. Το σίγουρο είναι ότι θα παλέψουμε, θα δώσουμε τα πάντα για να το καταφέρουμε».

Παρ’ όλα αυτά υπήρξε και το σοκ της αποχώρησης του κ.Αγγέλου. Πως το εισπράξατε εσείς; Το γνωρίζατε και πριν το παιχνίδι…

«Οπωσδήποτε είναι πολύ μεγάλο πλήγμα για την ομάδα. Ο κόουτς ήταν αυτός που είχε βρει αυτή τη χημεία, εκείνος που μας είχε “δέσει” σαν σύνολο. Μας έκανε να χαιρόμαστε το παιχνίδι, να παίζουμε και γι’ αυτόν. Παίξαμε και για τον κ.Αγγέλου σε αυτό το ματς. Θέλαμε να του κάνουμε δώρο τη νίκη, αλλά κι αυτός ήθελε να φύγει με ψηλά το κεφάλι».

Η επόμενη όμως μέρα βρίσκεται τον Άρη χωρίς τον Βαγγέλη Αγγέλου…

«Είμαι σίγουρος πως η διοίκηση θα κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή. Θα είναι όμως πολύ δύσκολα και θα χρειαστεί σκληρή δουλειά απ’ όλους για να είμαστε η ίδια ομάδα. Θα χρειαστούμε χρόνο. Αλλά δεν μπορούμε παρά να χαιρόμαστε όλοι για τον κόουτς. Ήταν ένα μεγάλο βήμα για τον ίδιο και του αξίζουν συγχαρητήρια».

Ο Άρης στηρίζεται κυρίως σε νεαρά παιδιά, που μπορεί να στοχεύσει μελλοντικά αν συνεχίσει σε αυτό το μοτίβο;

«Αυτή τη στιγμή είναι μονόδρομος για ομάδες όπως ο Άρης η συγκεκριμένη επιλογή. Θα πρέπει να υπάρξει στήριξη και νομίζω ότι θα βγει κάτι πολύ καλό. Μπορεί να αποδώσει πιστεύω αυτό το μοντέλο και να αποκτήσει ο Άρης τη θέση που του αξίζει. Να γίνει ξανά πρωταγωνιστής».

To Top