Μπορεί να είναι στον πάγκο με άλλη ιδιότητα! Ποια είναι η “τεχνική περιοχή”

Στο έγγραφο που έστειλε η ΕΠΟ στον Άρη στις 16 Ιανουαρίου, με το οποίο απαντάει σε επιστολή που έστειλαν οι κίτρινοι στις 12 Ιανουαρίου (δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της) τονίζεται ότι: 

Α. δεν επιτρέπεται η πρόσληψη αλλοδαπού προπονητή από ερασιτεχνικά σωματεία.

Β. ο Πάουλο Κάμπος δεν δικαιούται να βρίσκεται εντός της “τεχνικής περιοχής” με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα.

Αρχικά στο δεύτερο σημείο δόθηκε η εντύπωση ότι δεν μπορεί να είναι καν στον πάγκο, με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα ο Βραζιλιάνος. Όμως μια πιο προσεκτική ανάγνωση των κανονισμών αναφέρει ποια είναι η περιβόητη “τεχνική περιοχή”.

Συγκεκριμένα: “Τεχνική Περιοχή είναι αυτή που προσδιορίζεται στο ένα μέτρο γύρω, περιμετρικά από το πάγκο των αναπληρωματικών. Μπροστά από τα καθίσματα επεκτείνεται  μέχρι ένα μέτρο πριν από τη πλάγια γραμμή”.

Με απλά λόγια δεν επιτρέπεται στον Κάμπος να είναι όρθιος και να δίνει οδηγίες μπροστά από τον πάγκο και στην περιοχή που βρίσκεται μπροστά, αλλά δεν τον απαγορεύει να είναι στον πάγκο, όπως γινόταν άλλωστε μέχρι τώρα, όπου δηλωνόταν ως διερμηνέας ή όπως ανέφερε σε δηλώσεις του και ο Γιάννης Τοπαλίδης θα μπορούσε να δηλωθεί ως γενικός αρχηγός ή με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα (ο Άρης δήλωνε πρώτο προπονητή τον Τοπαλίδη ή τον Σίτσα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος, ο Κάμπος δηλώθηκε στην Καβάλα ως προπονητής, ενώ τις προηγούμενες φορές (στα άλλα δέκα παιχνίδια) ως διερμηνέας.

To Top