Μποροβήλος: “Ό,τι απόφαση και να πάρουμε, θα υπάρχουν αντιδράσεις”

Ο εκτελών χρέη προέδρου στη Σουπερλίγκα, Γιώργος Μποροβήλος ανέλυσε τις “σκέψεις” του συνεταιρισμού για να μπορέσουν οι ομάδες που δεν πήραν αδειοδότηση να “σωθούν” και να παρουσιαστούν ανταγωνιστικές και την επόμενη χρονιά.

Ο παράγοντας του Αστέρα Τρίπολης μίλησε στο κρατικό ραδιόφωνο τονίζοντας αρχικά πως “είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν έξι ομάδες που δεν παίρνουν αδειοδότηση (σ.σ. οι ομάδες αυτές είναι η ΑΕΚ, ο Άρης, ο Πανιώνιος, ο ΟΦΗ, η Κέρκυρα και ο ΠΑΣ Γιάννινα). Αυτό γίνεται στην κατεύθυνση της εξυγίανσής τους αλλά έχει και παρενέργειες αφού μειώνεται η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος. Γι’ αυτό καλούμαστε να μιλήσουμε την Τετάρτη. Υπάρχουν υπέρ και κατά στην κάθε πρόταση και θα πρέπει να δούμε τι θα είναι καλύτερο για το ποδόσφαιρο. Καλούμαστε να δούμε αν θα αναθεωρήσουμε την πρότασή μας. Αν μιλούσαμε απλά για μια ομάδα θα μπορούσαμε να πούμε ακόμα και για υποβιβασμό. Άλλο όμως η θεωρία και άλλο η πράξη. Όταν βλέπεις πως όταν πάει να εφαρμοστεί ένα μέτρο υπάρχει πρόβλημα και μπαίνει θέμα ανταγωνιστικότητας, όταν βλέπεις ότι το πρωτάθλημα δεν θα είναι όπως το θέλουμε, ότι δεν μπαίνουν επενδυτές στο ποδόσφαιρο πρέπει να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα. Ότι απόφαση και να πάρουμε θα υπάρχουν αντιδράσεις” είπε αρχικά ο κ. Μποροβήλος.

Αναφορικά με το ότι τα μέτρα που αμφισβητούνται έχουν ψηφιστεί από τις ίδιες τις ομάδες είπε: “Όταν ψήφιζαν δεν ήξεραν τα δεδομένα. Όλοι πίστευαν ότι το πρόβλημα δεν αφορά τους ίδιους αλλά κάποια άλλη ομάδα”.

Αναφερόμενος σε κάποιες από τις προτάσεις που ίσως ακουστούν την Τετάρτη: “Το μια ομάδα που δεν έχει πάρει αδειοδότηση να κάνει μόνο δύο μεταγραφές ποδοσφαιριστών άνω των 22 χρονών ή να μην της επιτρέπεται να κάνει τώρα μεταγραφές αλλά εφόσον τα οικονομικά της είναι καλά να μπορεί να κάνει τον Ιανουάριο. Ή να πρέπει να περιοριστεί μόνο σε Έλληνες παίκτες. Πιστεύω όμως πως το να ξεκινάνε οι ομάδες που δεν πήραν αδειοδότηση από την ίδια αφετηρία με τις υπόλοιπες είναι κάτι που δεν πρέπει να αποφασιστεί”.

Για το αν έχει αντιδράσει η Nova σε αυτή την εξέλιξη με πρόταση για επαναδιαπραγμάτευση του συμβολαίου με την Σούπερ Λίγκα: “Το κανάλι θέλει όσο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα γίνεται. Πρόταση για επαναδιαπραγμάτευση δεν υπάρχει για την ώρα. Μας έχουν πει ότι υπάρχει ένας προβληματισμός αλλά για την ώρα δεν υπάρχει κάτι επίσημο”.

Για την παρουσία της Σούπερ Λίγκα στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ: “Εμείς στο Δ.Σ. της Λίγκα δεν πήραμε καμιά απόφαση για το τι θα πούμε στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ αλλά από την στιγμή που έξι ομάδες δεν πήραν άδεια εγώ ήμουν υποχρεωμένος να αφουγκραστώ τι ήθελαν. Έτσι πήρα την γνώμη τους και τηλεφώνησα στην πλειοψηφία του συμβουλίου, η οποία συμφώνησε να έχουμε ουδέτερη στάση. Δεν πήρα τηλέφωνο και τις 16 ομάδες γιατί ήταν αδύνατο να βρω κάποιες εκείνη την στιγμή αλλά η πλειοψηφία είχε ήδη εκφραστεί. Ηθικά βέβαια, αλλά όχι τυπικά, θα έπρεπε να μιλήσω με όλες”.

Για την γενικότερη οικονομική κατάσταση στο ποδόσφαιρο: “Λίγοι έχουν καταλάβει ότι το πρωτάθλημα της Football League τελείωσε με δύο αποχωρήσεις και πολλές διένυσαν την σεζόν με χίλια δύο προβλήματα. Στην Σούπερ Λίγκα έξι ομάδες δεν πήραν αδειοδότηση και αυτό δείχνει το μέγεθος του προβλήματος. Είμαστε σε δύσκολη στιγμή και είναι πολύ δύσκολη και η φετινή χρονιά. Πρέπει να δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε. Στο τελευταίο συμβούλιο μας απασχόλησε το λειτουργικό κόστος της Σούπερ Λίγκα. Είπαμε στην οικονομική μας υπηρεσία να φτιάξει έναν κατάλογο κόστων, να γίνει γνωστός στις ομάδες, να μελετήσει η κάθε μία ποιά είναι τα έξοδα και να κάνουμε ένα συμβούλιο μόνο με αυτό το θέμα που θα έχει στόχο να βελτιωθούν τα οικονομικά μας. Θα κάνουμε μια συζήτηση εφ’ όλη της ύλης. Πρόταση να μπούμε στην ΕΠΟ δεν έχει ακουστεί αλλά τα οικονομικά είναι ένα θέμα”.

 

To Top