Μπουρλά: Η Pfizer διαπραγματεύεται με την ΕΕ για εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου

Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες για την παροχή εκατοντάδων εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, μέσα στα επόμενα δυο χρόνια όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Pfizer, σε περίπου δυο μήνες δεν θα υπάρχει, πλέον, πρόβλημα με την επάρκεια εμβολίων. Παράλληλα, ο Μπουρλά προβλέπει ότι μέσα στο φθινόπωρο, η ζωή των πολιτών θα επιστρέψει εντός της γνωστής καθημερινότητας «διότι ο κορονοϊός θα γίνει σαν την εποχική γρίπη». Τέλος, ο Μπουρλά τονίζει ότι «το εμβόλιο της εταιρίας του προστατεύει από όλες τις παραλλαγές της Covid-19».

Την ίδια ώρα, στην Ιταλία σήμερα καταγράφηκαν 16.974 νέα περιστατικά κορωνοϊού και 380 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 319.633 διαγνωστικά τεστ, το 5,3% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες τα κρούσματα ήταν 16.168, με 469 θανάτους.

Συνεχίζεται η μείωση των ασθενών με Covid-19 στις ΜΕΘ της χώρας. Σε σχέση με χθες είναι 73 λιγότεροι, ενώ οι ασθενείς στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 782 λιγότεροι. Οι περιφέρειες της Ιταλίας με περισσότερα κρούσματα, σήμερα είναι η Λομβαρδία (2.722) η Καμπανία (2.224) και η Απουλία (1.867).

Πηγή: Skai.gr

To Top