Χορός δισ. για την Pfizer τους τελευταίους μήνες! Κατακόρυφη αύξηση πωλήσεων και εσόδων (video)

Πωλήσεις ύψους περίπου 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το εμβόλιο κατά της COVID-19 που ανέπτυξε με τη γερμανική εταιρεία BioNTech αναμένει η Pfizer μέσα στο 2021.

Αυτό ανακοίνωσε η ίδια η φαρμακοβιομηχανία, μαζί με την υπόσχεση ότι θα προσπαθήσει να τρέξει με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς την παραγωγή της ώστε να παραδώσει δύο δισ. δόσεις εμβολίου μέσα στο έτος.

Η Pfizer έως τις 31 Ιανουαρίου είχε διαθέσει 65 εκατ. δόσεις του εμβολίου σε όλο τον κόσμο και 29 εκατ. δόσεις στις ΗΠΑ. Αναμένει να διαθέσει 200 εκατ. δόσεις στην αμερικανική κυβέρνηση μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Χώρες σε όλο τον κόσμο σπεύδουν να υπογράψουν συμφωνίες προμήθειας με την Pfizer, το εμβόλιο της οποίας ήταν το πρώτο χρονικά που εγκρίθηκε, σε μια προσπάθεια να ελέγξουν την πανδημία που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 2 εκατ. ανθρώπους.

Η εταιρεία αναμένει μόνο στο 2021 οι πωλήσεις μόνο από το συγκεκριμενο εμβόλιο να αγγίξουν, ενδεχομένως και τα ξεπεράσουν τα 12,5 δισ. ευρω

Οπως γνωστοποίησε η Pfizer, το τέταρτο τρίμηνο μόνο η προοπτική του εμβολίου, αφού δεν είχε προλάβει να κάνει μεγάλη παραγωγή και αντίστοιχες παραδόσεις, της απέφερε επιπλέον έσοδα 154 εκατ. δολαρίων.

Η εταιρεία ανέφερε ακόμα ότι για την τρέχουσα χρονιά αναμένει συνολικά έσοδα περίπου 60 δισ. δολαρίων, ενώ αναθεώρησε και την εκτίμησή της για τα προσαρμοσμένα κέρδη κάνοντας πλέον λόγο για 3,1 ως 3.2 δολάρια ανα μετοχή.

To Top