Μπουρούσης: «Δεν πήγα στους Ουόριορς για οικονομικούς λόγους»

Ο Γιάννης Μπουρούσης βρέθηκε πριν από μερικές μέρες στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και μίλησε στους σπουδαστές για πολλούς και πολλά.

Ιδού τι είπε ο διεθνής σέντερ:

Για τα προβλήματα στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Δεν είναι σωστό να συζητιούνται τα προβλήματα, που όντως υπάρχουν, εν μέσω αγώνων. Γνώμη μου είναι ότι αυτά μπαίνουν στο τραπέζι, όταν ολοκληρώνονται οι αγωνιστικές υποχρεώσεις. Κάθονται, λοιπόν, όλοι οι φορείς, έχοντας τελειώσει το πρωτάθλημα, συζητάνε και προσπαθούν να βρουν την άκρη. Αν δεν την βρουν; Τότε ο καθένας αποφασίζει να χαράξει τον δρόμο του. Οχι, όμως, εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων».

Για την απόφασή του να πάει να παίξει στο πρωτάθλημα της Κίνας: «Ηταν μεγάλη απόφαση να πάω στην Κίνα. Πέρα από το οικονομικό κομμάτι, που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφασή μου, κάπου είχα κουραστεί και στην Ευρώπη. Στην Κίνα πέρασα δύο πολύ ωραία χρόνια. Υπήρχαν και δυσκολίες, αλλά γενικά είχα δύο ωραία χρόνια εκεί».

Για την επόμενη μέρα του: «Που θα παίξω; ‘Η στην Κίνα ή στην Ισπανία. Πρέπει να δω τι ακριβώς θα έχω στα χέρια μου. Το να πρωταγωνιστώ πλέον δεν είναι εύκολο. Αλλά θέλω να βρίσκομαι σε μία ομάδα, που θα την βοηθήσω, ώστε να πάει ένα βήμα παραπάνω».

Γιατί δεν είχε πάει στους Ουόριορς πριν πάρει τον δρόμο για τον Παναθηναϊκό: «Επαιξε ρόλο το οικονομικό. Ημουν 33 ετών, είχα καλές προτάσεις και από τον Παναθηναϊκό και από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες. Οι Ουόριορς μου έδιναν το μίνιμουμ. Θα έβαζα και από την τσέπη μου, που λέει ο λόγος. Για αυτό δεν πήγα».

Για την Εθνική και το Παγκόσμιο της Κίνας: «Θα δουλέψουμε σκληρά το καλοκαίρι. Τι στόχους έχουμε; Καλύτερα να μην μιλάμε για στόχους, γιατί από το 2009 έχουμε να ανέβουμε σε βάθρο. Η αλήθεια είναι ότι με τον Αντετοκούνμπο στην ομάδα είμαστε πέντε επίπεδα πάνω. Από την άλλη, όμως, δεν πρέπει να πέσει όλος ο κόσμος πάνω στον Αντετοκούνμπο και να του δώσουμε παραπάνω πίεση και άγχος».

To Top