ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μπουσβάρος: «Ο Σλαφτσάκης έκανε την διαφορά, αξίζει Eθνική ο Κουζέλογλου, οι Αμερικάνοι δεν… ξέχασαν το μπάσκετ»

O Δημήτρης Μπουσβάρος, πρώην καλαθοσφαιριστής του Άρη, αλλά και μέλος του κιτρινόμαυρου τεχνικού τιμ, μίλησε για την νίκη  μέσα στην Λάρισα.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7:

Για την νίκη του Άρη επί της Λάρισας:

Πιστεύω ότι η ομάδα χθες ήθελε το παιχνίδι πάρα πολύ. Κατάφεραν οι προπονητές να το περάσουν όλο αυτό. Έβγαλε πολύ μεγάλη ενέργεια.

Έγιναν πρωταγωνιστές παίκτες που ήταν περισσότερο ρολίστες. Ανταποκρίθηκε σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού καλύτερα σαν ομάδα και δίκαια πήρε την νίκη. Ο Άρης ήταν περισσότερο ομάδα.

Για τους Αμερικανούς του Άρη που επιτέλους βγήκαν μπροστά;

Το σίγουρο είναι ότι αυτοί οι παίκτες δεν είχαν ξεχάσει στο μπάσκετ. Απλά πάντα πρέπει να θυμόμαστε ότι ζούμε σε μια χρονιά ιδιαίτερη. Οι παίκτες δυσκολεύονται να βρουν τον ρυθμό τους και τον ρόλο τους. Στον Άρη υπάρχει και αυτή η πίεση που είναι πάντα πολύ μεγάλη. Είναι πολύ διαφορετικό να είσαι παίκτης ή προπονητής στην Λάρισα και πολύ διαφορετικό στον Άρη. Χρειάζεται χρόνος για να βρεθεί ρυθμός, και τα κακά αποτελέσματα δεν βοηθάνε.

Για το σημείο κλειδί της νίκης του Άρη:

Πιστεύω ότι την μεγάλη διαφορά στο γήπεδο την έκανε ο Σλαφτσάκης. Μπόρεσε να βρει τον δρόμο και να σημειώσει σημαντικά καλάθια. Στην άμυνα έπαιξε με πάρα πολύ μεγάλη επιθυμία και μπόρεσε στις αλλαγές να πάρει κάποιες φάσεις από τον Μπράουν.

Έβγαλε μια αυταπάρνηση στο γήπεδο και αυτό βοηθάει και την υπόλοιπη ομάδα.

Για τον Κουζέλογλου:

Πιστεύω ότι κάνει εξαιρετική χρονιά. Είναι καλύτερος από ότι όλοι περιμένανε. Είναι ένας παίκτης που από μικρός ξεχώριζε και φέτος δείχνει ότι είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει. Μαζί με τον Σλαφτσάκη μπορούν να παίξουν με αλλαγές, να ανοίξουν τους διαδρόμους και γενικά να δώσουν μια ενέργεια.

Για το αν μπορεί να κληθεί στην Εθνική:

Υπάρχουν πολλοί παίκτες στην Εθνική που είδαμε που φέτος δεν κάνουν τόσο καλές εμφανίσεις όπως ο Κουζέλογλου. Είναι όμως πάντα και το τι θέλει ο προπονητής, και το τι θέλει η ομοσπονδία. Δεν είναι τόσο απλό.

Για τα προβλήματα που επηρεάζουν τον Άρη:

Oι ομάδες είναι ανώνυμες εταιρίες. Σε αυτό το σημείο ξεκινάς με το οικονομικό και μετά έρχονται τα υπόλοιπα. Η γνώμη η δική μου είναι ότι ο Άρης δεν φρόντισε στις καλές του μέρες να χτίσει πράγματα για το μέλλον.

Είναι απαράδεκτο ότι ο Άρης έφυγε από την ομάδα των τριών φάιναλ φορ χωρίς ένα γήπεδο. Αλλά για γάλα που έχει χυθεί δεν μπορείς να κλαις.

Για το αν επηρεάζει το οικονομικό:

Σίγουρα επηρεάζει. Ειδικά σε μια ομάδα σαν τον Άρη που καταντάει να γίνει αυτή η συνθήκη μόνιμα. Ο κόσμος έχει την τάση να αφορίζει και να αποθεώνει εύκολα προπονητές και παίκτες.

Όταν είσαι προπονητής και παίκτης όλα σε επηρεάζουν. Επίσης βέβαια μια καλή ομάδα μπορεί να επηρεάσει το οικονομικό προς το καλύτερο.

Όταν έχει μια ομάδα που ξεκινάει για να σωθεί, αλλά πάει από το «6» και πάνω μπορεί να προσεγγίσει χορηγούς για παράδειγμα.

Για το ότι ο Σάββας Καμπερίδης πρέπει να ασχολείται με άλλα πράγματα πέραν του αγωνιστιού:

Ο καθένας κάνει την δουλειά του. Αν υποθέσουμε ότι όντως ο Σάββας Καμπερίδης ασχολείται με άλλα πράγματα εκτός του μπάσκετ αυτό είναι πρόβλημα. Παίρνει την ενέργεια από το γήπεδο και την πηγαίνει σε άλλα πράγματα.

To Top