Μπούμερανγκ οι εκπλήξεις, «λευκή πετσέτα» και τέλος το αήττητο: 3-0 (video)

Ο Μανουέλ Μασάδο κατέβασε τον Άρη με πολλές αλλαγές-εκπλήξεις στη μάχη του Καραϊσκάκη, το ρίσκο δεν του βγήκε, οι κίτρινοι «πέταξαν» με το… καλημέρα «λευκή πετσέτα» και υποχρεώθηκαν, μοιραία, στην πρώτη τους ήττα μετά από εννιά αγωνιστικές με σκορ 3-0 από τον Ολυμπιακό. Ο Άρης έδειξε άτολμος, φοβήθηκε υπέρ το δέον τον αγώνα και πλήρωσε τα λάθη και την ολιγωρία του. Αναγκάστηκε να αγωνιστεί σε όλο το δεύτερο ημίχρονο με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Σηφάκη στο 45’, παίζοντας ουσιαστικά με την πλάτη στον τοίχο.

Ο Μασάδο επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις περί… εκπλήξεων που υπήρχαν πριν τον αγώνα και ξεκίνησε με τέσσερα νέα πρόσωπα την ενδεκάδα του Άρη. Ο νεαρός Τσουκάνης πήρε τη θέση του αριστερού μπακ, αντί του τραυματία Μίσελ, ενώ κάτω από τα δοκάρια κάθισε μετά από έξι μήνες ο Σηφάκης αντί του Βελλίδη. Στα αμυντικά χαφ ξεκίνησε ο Πρίττας (στη θέση του Φατί) και στην δεξιά πτέρυγα ο Σολτάνι, ο οποίος αντικατέστησε τον Ουμπίντες… Θεαματικές αλλαγές είτε λόγω ανάγκης, είτε για λόγους προφύλαξης των παικτών που ήταν στα όρια των καρτών… Και σε κάθε περίπτωση ρίσκο.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και σκόραρε (1-0) στο 18’ με κεφαλιά του Μαρκάνο, αν και προηγήθηκε επιθετικό φάουλ στον Νέτο στο κόρνερ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι, ενώ χωράει πολλή συζήτηση για το αν επηρέασε τη φάση ο Ντιόγο, ο οποίος ήταν σε θέση οφσάιντ!

Οι γηπεδούχοι πήραν το ψυχολογικό πλεονέκτημα και έφτασαν, πολύ γρήγορα, άλλες δυο φορές κοντά στο γκολ, με τον Μιραλάς (δυο σουτ, το ένα άουτ, το άλλο δοκάρι…).

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο, ο Άρης περιορίστηκε σε δεύτερο ρόλο, «έδωσε» γήπεδο στην ομάδα του Πειραιά και ήταν ακίνδυνος επιθετικά, εξαντλώντας τις όποιες καλές ενέργειές του στο χώρο του κέντρου, με εξαίρεση την κεφαλιά του Λαζαρίδη στο 42’… Με την λήξη του πρώτου μέρους, όμως, οι κίτρινοι βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο. Εξαιτίας ενός λάθους του Λαζαρίδη, ο Ολυμπιακός βγήκε στην αντεπίθεση, ο Μακούν βρέθηκε τετ α τετ με τον Σηφάκη, ο οποίος τον ανέτρεψε και μοιραία αποβλήθηκε! Ο Χολέμπας βρήκε δίχτυα απέναντι στον Βελλίδη κλείνοντας το πρώτο 45λεπτο με σκορ 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού.

Χωρίς τους Καστίγιο (έδωσε τη θέση του στον Βελλίδη, μετά την αποβολή του Σηφάκη), Ακόστα και με την είσοδο του Γιαννιώτα, ο Άρης προσπάθησε να ισορροπήσει την κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο. Οι κίτρινοι πάτησαν καλύτερα, πήραν πρωτοβουλίες και είχαν δυο εξαιρετικές ευκαιρίες, για γκολ μέχρι το 65’, σε κεφαλιές του Σανκαρέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Ο Ολυμπιακός παρόλα αυτά στην πρώτη του καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο, σκόραρε στο 69′ με τον Μιραλάς, γράφοντας το 3-0. Ο Βέλγος πέτυχε το πρώτο του γκολ σε βάρος των κίτρινων!

Στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι το σφύριγμα της λήξης οι κίτρινοι πάτησαν την αντίπαλη περιοχή, «φλερτάρισαν» με το γκολ με τους Γιαννιώτα και Σολτάνι, αλλά ήταν ήδη αργά…

Δύσκολα να βρεις διακριθέντα στον Άρη… Από τον Μασάδο μέχρι και τον τελευταίο παίκτη, όλοι τους βρέθηκαν εκτός κλίματος αγώνα…

Ο Γιάχος ελέγχεται για τη φάση του γκολ του Ολυμπιακού, όταν ένα επιθετικό φάουλ, «μεταμορφώθηκε» σε κόρνερ, αλλά και τη φάση του 27’ στο πέναλτι που δεν δόθηκε στον Νέτο.  Στη συνέχεια τα πράγματα… κύλησαν μόνα τους! Πέναλτι δεν έδωσε στο 90’ και στην ανατροπή του Γιαννιώτα από τον Χολέμπας. Στους κίτρινους πέναλτι, δεν δίνεται, φέτος ακόμη!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Τοροσίδης (80’ Φετφατζίδης), Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μακούν, Μοντέστο, Ιμπαγάσα (60’ Μανιάτης), Αμπντούν, Μιραλάς (72’ Καζίμ), Ντιόγο.

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Σανκαρέ, Λαζαρίδης, Νέτο, Τσουκάνης, Παπαζαχαρίας, Πρίττας (73’ Κατίδης), Καπετάνος, Ακόστα (46’ Ακόστα), Σολτάνι, Καστίγιο (45’ Βελλίδης).

Διαβάστε εδώ την εξέλιξη του αγώνα λεπτό προς λεπτό, όπως σας την παρουσίασε λεπτό προς λεπτό live το PRESSARIS 

Δείτε τα εκτεταμένα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:
{dailymotion}xpduy9|640|360{/dailymotion}

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top