ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπράμπετς… 50αρης, πολύτιμος και τζέντλεμαν, “ριζώνει” στον Άρη!

Ο Γιάκουμπ Μπράμπετς ήρθε αθόρυβα στον Άρη την τελευταία μέρα του καλοκαιριού του 2021… Με ενεργή συμμετοχή στην Εθνική Τσεχίας, σημαντικό “παράσημο” για κάθε ποδοσφαιριστή, κατάφερε με την παρουσία του στο γήπεδο, να χαρακτηριστεί ουκ ολίγες φορές ως… βιονικός, πολύτιμος και πάνω από όλα ένας ποδοσφαιρικός… τζέντλεμαν.

Μπράμπετς και Καρυπίδης δώσανε τα χέρια για την επέκταση της συνεργασίας μέχρι το 2025 με τον Τσέχο να “ριζώνει” στη Θεσσαλονίκη και στον Άρη. Ο Τσέχος ανταμείβεται, έτσι, για την όλη θετικότατη παρουσία του στους “κίτρινους”.

Ο Τσέχος κεντρικός αμυντικός είναι αναντικατάστατο κομμάτι στην ενδεκάδα του των κιτρίνων, μαζί τον Φαμπιάνο έχουν δείξει μια σταθερότητα και μια σιγουριά. Την περσινή σεζόν 2021-2022  μέτρησε 39 συμμετοχές με την φανέλα του Άρη, σε πρωτάθλημα (κανονική διάρκεια και πλέι οφ) και κύπελλο. Ενδιαφέρον είναι ότι δέχθηκε μόνο μια κίτρινη κάρτα, αν και κεντρικός αμυντικός, δείγμα ότι είναι συγκεντρωμένος στον στόχο και στην αποστολή του. Δεν είναι και εύκολο να σκοράρει αλλά το έκανε μία φορά στον πρωτάθλημα με αντίπαλο την Λαμία δίνοντας την νίκη.

Την φετινή αγωνιστική περίοδο 2022-2023 κατέγραψε 11 συμμετοχές, επτά στο πρωτάθλημα και τέσσερις στην Ευρώπη. Λόγω τραυματισμού στο παιχνίδι της Τσεχίας με την Πορτογαλία, έμεινε εκτός για τέσσερις αγωνιστικές, αυτός άλλωστε θα ήταν ο μόνος λόγος που θα μπορούσε να κάτσει εκτός αποστολής.

Επέστρεψε την 10η Αγωνιστική στο ματς με τον ΟΦΗ και το 1-1 των κιτρίνων, αγωνίστηκε όλο το 90λεπτο,ενώ στο επόμενο ματς με τον Ατρόμητο βγήκε αλλαγή στο 66ο λεπτό. Στα επόμενα δύο παιχνίδια έμεινε στον πάγκο. Με την διακοπή των πρωταθλημάτων  ήταν ευκαιρία να επιστρέψει πλήρως στην αγωνιστική πραγματικότητα. Αγωνίστηκε στο φιλικό (2-2) με την Μακάμπι Χάιφα στο Κλεάνθης Βικελίδης και ετοιμάζεται τώρα για την επίσημη δράση.

Συνολικά έχει 50 συμμετοχές με τη φανέλα του Άρη σε επίσημα παιχνίδια.

Δείτε εδώ:

To Top