ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μπράντλεϊ Μαζικού: Από τα ερασιτεχνικά της Γαλλίας, στο Europa League

Η ζωή του Μπράντλεϊ Μαζικού, θα μπορούσε να είναι βγαλμένη από… παραμύθι.

Γεννήθηκε πριν από 26 χρόνια στη Γαλλία. Όπως τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του, του άρεσε να παίζει μπάλα με τους φίλους του. Γράφτηκε στις ακαδημίες της Λοριάν κι εκεί ξεκίνησε δειλά-δειλά τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

Μεγαλώνοντας έκανε κάποιες συμμετοχές με τις μικρές ομάδες της γαλλικής ομάδας και αργότερα προωθήθηκε στην πρώτη. Όμως εκεί ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και ο νεαρός Κονγκολέζος έπρεπε να δοθεί δανεικός.

Η πρώτη ομάδα στην οποία στάλθηκε ήταν η Ντανκέρκ, που συμμετείχε στην τρίτη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος. Εκεί ο Μαζικού πραγματοποίησε 21 εμφανίσεις.

Την επόμενη σεζόν δόθηκε και πάλι δανεικός, αυτή τη φορά στην Σολέ, ερασιτεχνική ομάδα της Γαλλίας, με την φανέλα της οποίας αγωνίστηκε 26 φορές. Εκεί όμως ξεκίνησαν όλα.

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Γιασίν Κερνό είχε προσκαλέσει στην πόλη αρκετούς επιχειρηματίες, μεταξύ αυτών και Βούλγαρους. Στο περιθώριο των συναντήσεών τους, τους προσκάλεσε να παρακολουθήσουν έναν αγώνα της ποδοσφαιρικής ομάδας στην οποία ήταν τεχνικός διευθυντής.

Οι Βούλγαροι επιχειρηματίες, είχαν σχέσεις με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και ο Μαζικού τους εντυπωσίασε με την πρώτη ματιά. Λίγες μέρες αργότερα, επέστρεψαν και πάλι, προκειμένου να τον παρακολουθήσουν ξανά. Και μετά ήρθε η πρόταση για τριετή συνεργασία.

Οι δρόμοι για τον Μαζικού άνοιξαν διάπλατα. Η πρώτη του χρονιά ήταν περισσότερο σεζόν προσαρμογής, όμως από την δεύτερη και μετά, εξελίχθηκε πολύ, δούλεψε σκληρά και έγινε βασικός και αναντικατάστατος σε όλες τις εγχώριες και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ΤΣΣΚΑ.

Με τη φανέλα της βουλγάρικης ομάδας πραγματοποίησε 110 εμφανίσεις σε τρία χρόνια. Και παρόλο που η διοίκηση και ο προπονητής ήθελαν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους, ο Μπράντλεϊ Μαζικού επέλεξε τον Άρη, καθώς θεωρεί τους κιτρινόμαυρους ομάδα με μεγαλύτερες προοπτικές.

 

To Top