Μπρέικ στη Νέα Σμύρνη μέσα από την άμυνα και τα ριμπάουντ

Το μεγάλο όπλο του Άρη στο κλειστό της Νέας Σμύρνης σήμερα (19.30) απέναντι στον Πανιώνιο είναι ότι δεν είναι η ομάδα που θα έχει την πίεση του αποτελέσματος. Οι κίτρινοι έχοντας ολοκληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θα διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους για ένα μπρέικ απέναντι στην τρίτη καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος φέτος χωρίς το άγχος που τους στέρησε πράγματα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Ο Πανιώνιος στην κανονική διάρκεια έδειξε σαφώς πολύ καλύτερη εικόνα από τον Άρη. Μια ομάδα με περισσότερη ποιότητα και ποσότητα, με πολλές λύσεις σε σχέση με τον Άρη, που υπερτερεί σε εμπειρία, στοιχείο που συνήθως στα πλέι οφ παίζει σπουδαίο ρόλο.

Οι κίτρινοι είναι αουτσάιντερ στη σειρά, αλλά έχουν πιθανότητες να κάνουν το μπρέικ και το πιστεύουν πολύ. Ηττήθηκαν από τον Πανιώνιο δύο φορές στην κανονική διάρκεια, πιο δύσκολα στη Νέα Σμύρνη, όταν είχαν μπει σε έναν καλό ρυθμό και προβλημάτισαν το νεανικό συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Σήμερα καλούνται να κάνουν πολλά περισσότερα από ότι έκαναν στην κανονική διάρκεια και “σύμμαχος” για να βγει ένα καλύτερο πρόσωπο είναι το ότι δεν υπάρχει πίεση ή άγχος.

Ο Βαγγέλης Αγγέλου πολύ θα ήθελε να έχει στην διάθεσή του σε αυτά τα παιχνίδια τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ, αλλά δεν μπορεί, αφού ο νεαρός φόργουορντ ταλαιπωρείται από θλάση στους προσαγωγούς. Στην 12αδα θα συμπεριληφθεί ο Ζήσης Σαρικόπουλος, που την τελευταία βδομάδα είχε ενοχλήσεις στο γόνατό του, αλλά θα είναι έτοιμος να βοηθήσει όσο χρειαστεί.

Ο Άρης δεν μπορεί να πάει σε γρήγορο ρυθμό και θα επιδιώξει να βάλει τον Πανιώνιο στο δικό του παιχνίδι. Αυτό θα το επιτύχει μόνο μέσα από την σωστή αμυντική λειτουργία και τον έλεγχο των αμυντικών ριμπάουντ. Ο Πανιώνιος δεν είναι μόνο ο Νίκος Παππάς (17,6π., 4,1ρ., 3,2ασ.). Υπάρχουν παίκτες όπως ο Γιάνκοβιτς ή ο Μίλμπουρν που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα, αλλά και ο Μπατής με την εμπειρία και την δημιουργικότητά του στην επίθεση. Υπάρχει ο Μπούκερ μέσα στη ρακέτα, ο – έστω και… γηρασμένος – Κις στην περιφέρεια, αλλά και οι νεαροί Αθηναίου, Καββαδάς και Μπόγρης που δίνουν λύσεις.

 

To Top