Μπόγρης: “Επιστροφή στο υψηλό επίπεδο, με τον Άρη”

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο Γιώργος Μπόγρης στο woop.gr. Μίλησε για όλους και για όλα. Για το ντεμπούτο του με τον Άρη, για την “ζεστασιά” που βρήκε στους κίτρινους, για την εμπειρία του με το Περιστέρι, τον Παναθηναϊκό και την Εθνική ομάδα.

Το ντεμπούτο σου στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του Άρη έγινε με αντίπαλο την Καβάλα. Ήταν όπως το περίμενες;
Ήταν μια στιγμή που την περίμενα όσο τίποτα. Είμαι πολύ χαρούμενος που δικαιώθηκα και έπαιξα με τον Άρη στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εφόσον μάλιστα κερδίσαμε και σε μία τόσο δύσκολη έδρα, θα θεωρήσω πως ήταν το ιδανικό.

Πως είναι η ζωή σου στη Θεσσαλονίκη; Προσαρμόστηκες εύκολα στην νέα σου ομάδα;
Είναι πολύ καλά… Προσαρμόστηκα εύκολα. Με αγκάλιασαν στην ομάδα με το καλημέρα. Οι συμπαίκτες , οι προπονητές, ο κόσμος. Όλοι. Ήμουν τυχερός που βρήκα και τον Δημήτρη Βεργίνη εδώ, που ήμασταν συμπαίκτες και στον Παναθηναϊκό, και με βοήθησε πολύ να προσαρμοστώ εύκολα, τόσο με τη ζωή εδώ όσο και με την ομάδα. Θέλω να πω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στους προπονητές μου που με πίστεψαν, με έφεραν στην ομάδα, είχαν την υπομονή με την απόφαση του δικαστηρίου και δεν πήραν κάποιο παίκτη ενώ θα μπορούσαν και θα δουλέψω σκληρά να τους δικαιώσω.

Ποιος ο φετινός στόχος του Άρη σε Ελλάδα και Ευρώπη;
Να παίξουμε ωραίο μπάσκετ και να προσελκύσουμε τον κόσμο του Άρη στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα αγωνιστικά, κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και θα κάνουμε ταμείο στο τέλος. Πιστεύω πολύ στην ομάδα και είμαι πολύ αισιόδοξος. Τον Μάιο θα είμαστε όλοι ευτυχισμένοι. Είμαι σίγουρος.

Ο κόσμος του Άρη είναι φύσει «μπασκετικός». Πως σε υποδέχτηκαν στην ομάδα;
Ο κόσμος με αγκάλιασε με το ..καλημέρα. Μου έστελναν μηνύματα στήριξης στο twitter στο facebook. Μου έλεγαν ότι με πιστεύουν πολύ και ότι μαζί θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές. Ανυπομονώ λοιπόν και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ γι αυτούς. Τους το χρωστάμε.

Στις πρώτες σου κιόλας ημέρες στη Θεσσαλονίκη είχες μια τυχαία αλλά πολύ σημαντική συνάντηση… με τον Νίκο Γκάλη!
Ήταν τρομερό! Και τώρα στο λέω και δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήθελα να πάω να του πω σε ευχαριστούμε πολύ που έχουμε δουλειά. Εύχομαι να τα πάμε καλά, να παίξουμε ωραίο μπάσκετ ώστε να τον δελεάσουμε να έρθει σε κάποιο ματς της ομάδας μας. Θα είναι μεγάλη τιμή για όλους μας.

Γιατί πήρες την απόφαση να φύγεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από το Περιστέρι; Αγωνίστηκες μόλις σε έναν αγώνα Κυπέλλου.
Δεν ταίριαζα με τον προπονητή και την φιλοσοφία του. Γίνονται αυτά. Και επειδή είμαι άνθρωπος που αγαπώ πολύ το μπάσκετ και θέλω να περνάω καλά όταν παίζω, συνειδητοποίησα πως αυτό δεν γινόταν στο Περιστέρι. Δεν απολάμβανα το παιχνίδι. Βέβαια υπήρχε το ενδιαφέρον του Άρη που με έκανε να μην σκεφτώ τίποτα και απλά να ψάξω να βρω τρόπο να φύγω και να έρθω στην ομάδα.

Είχες την τύχη να αγωνιστείς σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, τον Παναθηναϊκό, με τον κορυφαίο -για πολλούς- προπονητή Ζέλικο Ομπράντοβιτς και με συμπαίκτες σπουδαίους έλληνες και ξένους αθλητές. Τι είναι αυτό που σου έμεινε από τη θητεία σου εκεί;
Ήμουν πολύ τυχερός με που συνεργάστηκα με τον κύριο Ομπράντοβιτς, όπως και με τον κύριο Ιτούδη. Αυτά που μου έμειναν είναι πολλά. Νοοτροπία πρωταθλητισμού, πνεύμα νικητή, και κυρίως μπάσκετ. Ο τρόπος που μπορώ να καταλάβω το παιχνίδι, να σκεφτώ την κάθε στιγμή και να αντιδράσω. Όσο για τους συμπαίκτες μου, μου έχουν μείνει φιλίες, όπως του Τεπιτς, του Τσαρτσαρή, του Περπέρογλου, του Μπατιστ, του Καϊμακόγλου. Ήμουν τυχερός γιατί γνώρισα και σπάνιους ανθρώπους εκεί όπως τον Σάββα Αρώνη, τον Σταύρο Χαντζο, την Σοφία Γιαλλελή.

Θα ήθελες να επιστρέψεις κάποια στιγμή;
Θα το ήθελα πολύ να επιστρέψω σε αυτό το επίπεδο κάποια στιγμή. Με ποια ομάδα δεν με απασχολεί. Μακάρι να είναι με τον Άρη που είμαι τώρα γιατί είμαι πραγματικά καλά εδώ.

Το καλοκαίρι είχες αναρτήσει κάποια σχόλια στο twitter που αφορούσαν την εθνική ομάδα και δεν πέρασαν απαρατήρητα από πολύ κόσμο. Έχεις μετανιώσει γι αυτό;
Καθόλου. Γιατί δεν είπα κάτι κακό. Απλά υπήρχαν πολλοί κακοπροαίρετοι. Αυτό που είπα ήταν ότι ήταν τρεις οι Ελληνοαμερικανοί στην Εθνική. Κι αναρωτιόμουν, εμείς που είμαστε; Που είναι η παραγωγή στην Ελλάδα; Που είσαι Γιώργο Μπόγρη; Αλλά το παρεξήγησαν και είπαν ότι το είπα επειδή δεν ήθελα τα παιδιά στην ομάδα. Μεγάλο λάθος. Κάθε άλλο μάλιστα, ανεβάζουν τον ανταγωνισμό και είναι πολύ καλό αυτό και για την Εθνική και για εμάς που έχουμε κάποιους στόχους».

Έχεις κατακτήσει το πρωτάθλημα Ευρώπης με τους Νέους Άνδρες. Σκέφτεσαι καθόλου μελλοντική κλήση σου στην εθνική ανδρών;
Το πρωτάθλημα με τους νέους άντρες ήταν ότι πιο σπουδαίο έχω καταφέρει. Είναι κάτι τρομερό που δεν το αλλάζω με τίποτα. Ακόμα κι αν καταφέρω πιο σπουδαία πράγματα από αυτό στην καριέρα μου θα το θεωρώ πάντα το ξεχωριστό. Όσο για την εθνική. Υπάρχει στην άκρη του μυαλού μου, αλλά δεν θεωρώ ότι είμαι έτοιμος ακόμα. Έτσι κι αλλιώς υπάρχουν παίκτες πολύ καλύτεροι από εμένα. Πάντως είναι ένας στόχος που θέλω πολύ να τον πετύχω. Τώρα στο μυαλό μου είναι ο Άρης, το επόμενο ματς με τον Ηλυσιακό και να δουλέψω σκληρά ώστε να είμαι μέρα με την ημέρα καλύτερος.

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top