Μπόγρης: “Η φάση εδώ είναι πιο μπασκετική”

Ο Γιώργος Μπόγρης περιμένει την απόφαση του ΑΣΕΑΔ και πιστεύει ότι θα μπορέσει και αυτός να βοηθήσει στην προσπάθεια που γίνεται για να μπει ο Άρης στον δρόμο των επιτυχιών.

Ο Έλληνας σέντερ μίλησε στο “Αθλητικό Μετρόπολις” για το ντεμπούτο του, την προσφυγή του στο ΑΣΕΑΔ, αλλά και την πορεία του Άρη. “Θα ήταν πάρα πολύ σημαντικό για μένα, αλλά και για τον Άρη πιστεύω, αν και δεν είναι δική μου δουλειά να το πω αυτό, να μπορώ να αγωνιστώ και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μακάρι η απόφαση να είναι θετική έτσι ώστε αύριο το πρωί να πάω και με γλυκά στην προπόνηση. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει αλλοίωση γιατί οι αγώνες που έπαιξα στην Ελλάδα με το Περιστέρι ήταν σε άλλη διοργάνωση και μάλιστα στην Α2 κατηγορία. Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος και θέλω να πιστεύω ότι η απόφαση θα είναι θετική. Προσωπικά πιστεύω ότι οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες”, τόνισε αρχικά για την προσφυγή του στο ΑΣΕΑΔ.

Ρωτήθηκε αν υπάρχει ψυχολογικό πρόβλημα στην ομάδα από τις συνεχόμενες ήττες και απάντησε πως “σίγουρα υπάρχει αλλά πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Ακόμα και το ψυχολογικό κομμάτι είναι μέρος του παιχνιδιού ειδικά όταν παίζεις σε μια ιστορική ομάδα όπως είναι ο Άρης όπου οι απαιτήσεις της διοίκησης και του κόσμου είναι υψηλές. Πρέπει να βρούμε λύση να τα ξεπεράσουμε όλα αυτά. Η αλήθεια είναι ότι δουλεύουμε πολύ σκληρά στις προπονήσεις αλλά αυτό πρέπει να αρχίσουμε το βγάζουμε και μέσα στο γήπεδο. Να μιλήσουμε με πράξεις και αποτελέσματα”.

Ρωτήθηκε αν συμφωνεί με την άποψη ότι τα αποτελέσματα είναι τέτοια επειδή η ομάδα έχει μικρό μπάτζετ και απάντησε πως “δεν το πιστύω αυτό. Απλά δεν έχουμε βρει ακόμα τη χημεία μας μέσα στο γήπεδο. Ο πλει μέικερ μας, ο Τζέιμς ήταν πέρσι από τους καλύτερους στο Γιούροκαπ. Ο Τσαλδάρης, ο Ταπούτος και ο Βεργίνης είναι πολύ ποιοτικοί παίκτες. Απλά ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να δέσουμε όσα θα θέλαμε. Μέρα με τη μέρα όμως θα εμφανιζόμαστε καλύτεροι. Δεν πρέπει να κοιτάμε πίσω, ακολουθεί ένα παιχνίδι με τον Ίκαρο το οποίο πρέπει να κερδίσουμε”.

Για τις διαφορές που έχει διαπιστώσει ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη εκτός παρκέ, υποστήριξε πως “ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα πολύ μεγάλο προπονητή πολύ μεγάλους παίκτες. Ο Άρης έχει λαμπρή ιστορία, ελπίζω να έχει παρόν και μέλλον ακόμα καλύτερο. Ο Άρης έχει μια διαφορετική πίεση. Ο κόσμος εδώ στη Θεσσαλονίκη είναι πιο κοντά στους αθλητές. Η φάση είναι πιο μπασκετική. Η Θεσσαλονίκη είναι η μπασκετομάνα. Αντίθετα στην Αθήνα τα πράγματα είναι απρόσωπα. Ο Παναθηναϊκός και να χάσει κανείς δεν θα του πει τίποτα. Στον Άρη υπάρχει δικαίως πίεση για το αποτέλεσμα. Υπάρχει δίψα για επιτυχίες”.

To Top