Μυθικό φινάλε με νικήτρια τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Η Μπράιτον έκανε τα πάντα -προηγήθηκε, μέτρησε πέντε δοκάρια και ισοφάρισε στις καθυστερήσεις, ωστόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με πέναλτι buzzer beater στο 100′, πήρε συγκλονιστική νίκη με σκορ 3-2!

Με απίθανο τρόπο πήρε την πρώτη φετινή της νίκη η Μάντσεστερ Γιουνάτεντ, η οποία καθήλωσε με σκορ 3-2 την εξαιρετικά άτυχη Μπράιτον, στην τρίτη αγωνιστική της Premier League.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 40’, μέτρησαν πέντε δοκάρια και ισοφάρισαν στο 95’, ωστόσο οι «κόκκινοι διάβολοι» γλίτωσαν το νέο μεγάλο κάζο, με γκολ των Μαγκουάιρ (43’), Ράσφορντ (55’) και εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπρούνο Φερνάντες στο 100’ (!).

Στο ένατο μόλις λεπτό της αναμέτρησης, ο Τροσάρντ από το όριο της περιοχής έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Ντε Χέα, ενώ στο 21’ ο ίδιος έπιασε ξανά το σουτ που «έγλυψε» το δεξί δοκάρι και πέρασε άουτ.

Στο 30’ –και χωρίς ακόμα να έχει δεχτεί πίεση από τη Γιουνάτεντ- η Μπράιτον απείλησε ξανά, με την κεφαλιά του Γουέμπστερ να αναπηδάει στο οριζόντιο δοκάρι και να απομακρύνεται.

Τρία λεπτά αργότερα, η Γιουνάιτεντ είδε το τέρμα του Γκρίνγουντ να ακυρώνεται ως οφσάιντ. Και αυτό δεν ήταν το χειρότερο, αφού στο 38’ ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα σε μαρκάρισμα του Φερνάντες, έπειτα από εξέταση του βίντεο ριπλέι.

Την εκτέλεση ανάλαβε ο Μαπέι, ο οποίος άνοιξε το σκορ για την Μπράιτον στο 40’, όμως δεν το… χάρηκε πολύ, αφού ο Μαγκουάιρ ισοφάρισε (1-1) από κοντά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μάτιτς, δύο λεπτά αργότερα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε στην ανατροπή στο 52’, όταν ο Μάρκους Ράσφορντ «χόρεψε» την άμυνα της Μπράιτον και έστειλε τη μπάλα στο τέρμα για το 2-1.

Η «απάντηση» των γηπεδούχων παραλίγο να έρθει πέντε λεπτά μετά, όμως η μπάλα σταμάτησε ξανά στο δοκάρι στο σουτ του Μαρτς, ενώ ο Τροσάρντ πέτυχε ξανά το δοκάρι στο 76’.

Η πίεση μπροστά στα καρέ της Γιουνάιτεντ συνεχίστηκε αδιάκοπα, με τον Ντε Χέα να φτάνει σε σπουδαία απόκρουση στο 93’. Δεν είχε, όμως, την ίδια τύχη και στο 95’, όταν ο Μαρτς με κεφαλιά έκανε το 2-2 και πάγωσε την ομάδα του Σόλσκιερ.

Η τύχη στάθηκε ξανά στο πλευρό των «κόκκινων διαβόλων», αφού στην τελευταία φάση του ματς, ο Μαγκουάιρ έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μαπέι και ο διαιτητής -έπειτα από εξέταση του VAR- έδωσε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος σφράγισε την συγκλονιστική νίκη της Γιουνάιτεντ με 3-2.

To Top