ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μόνος του βγάζει τα μάτια του! Ποιος… Άρης κατέβηκε στο γήπεδο;

Ο ΑΡΗΣ των εκτός έδρας απωλειών βαθμών, εμφανίστηκε στη Λιβαδειά, στην αρχή του δεύτερου γύρου. Σε μια έδρα που πριν 6 μέρες είχε βρει όλα τα κουμπιά του γηπεδούχου και ανέτρεψε το σκορ, δεν κατάφερε να κερδίσει και προβλημάτισε ξανά. Εκεί που είπαμε ότι έχει βρεθεί ένας κορμός που θα ξεκινάει το παιχνίδι, είδαμε ενδεκάδα που δεν κατάλαβε κανείς τι σκοπό είχε.

Κάτι συμβαίνει με τον προπονητή. Ποια λογική είναι αυτή που πρέπει να παίξει με δύο κεντρικούς χαφ, χωρίς πλάγιους και δίδυμο Γκρέι-Ζερβίνιο στην επίθεση; Τι βλέπει στην προπόνηση που έβαλε σε σκέψεις και αποφάσισε να παίξουν οι δύο τόσο αργοί επιθετικοί; Με ποιον θα έπαιζε ο Ματέο όταν δεν μπορούσαν να ξεμαρκαριστούν από τους αμυντικούς;

Ο Νταμπό εξελίσσεται σε άγνωστος Χ με το που μπορεί να αποδώσει καλύτερα. Αν μπορεί βέβαια. Ο Εμπακατά έπαιζε μπροστά ή πίσω; Ο Οντουμπάτζιο είναι καλός αμυντικός ή καλύτερος πλάγιος στο κέντρο και την επίθεση; Ο Πίρσμαν έφευγε στην επίθεση επειδή ξεχνούσε ότι είναι κεντρικός αμυντικός ή λόγω φύσης της θέσης που παίζει τόσα χρόνια; Ποιος ΑΡΗΣ κατέβηκε να παίξει στο πρώτο ημίχρονο;

Δέχεται το γκολ η ομάδα του ΑΡΗ από παίκτη που δεν υπάρχει κάποιος να τον μαρκάρει. Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη στο πρώτο 45ολεπτο. Γέμισα απορίες για τις οποίες δεν έχω ούτε μία λογική εξήγηση. Τι περίμενε ο προπονητής; Ότι ο Λεβαδειακός θα παίξει φουλ επίθεση και έπρεπε να έχει η ομάδα δυνατότητα αμυντικής λειτουργίας; Δεν τον είδε στο κύπελλο; Τι φοβήθηκε ακριβώς;

Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε ο Πάλμα , που είναι απορία άξιο πως δεν ξεκινάει τα παιχνίδια, μπήκε ο Ιτούρμπε να πάρει τη μία πλευρά και το απολωλός πρόβατο , ο Μαντσίνι , να πάρει την άλλη. Αμέσως η ομάδα άρχισε να ρολάρει και να πιέζει ενώ έγινε πιο γρήγορη. Ο ΑΡΗΣ που ήταν λογικό να ξεκινήσει το παιχνίδι, εμφανίστηκε αφού αντιλήφθηκαν στον πάγκο, ότι το αρχικό σχέδιο απέτυχε. Και να πεις ότι η Λειβαδιά είχε καμιά άμυνα μπετόν; Όποιος έφευγε με τι μπάλα μπροστά δημιουργούσε ρήγμα. Πραγματικά δεν πίστευα αυτό που έβλεπα.

Ο καλός Πάλμα κατάφερε να ισοφαρίσει, με σουτ – φάουλ από σημείο που δεν δοκιμάζει σχεδόν ποτέ κανείς, να το χτυπήσει απ’ ευθείας. Ήταν τέτοια η τροχιά της μπάλας που ήταν αδύνατο να αποκρούσει τερματοφύλακας. Δυστυχώς όσο και να προσπαθούσαν οι παίκτες να βγάλουν δημιουργικές φάσεις, πάντα έβγαινε η λάθος επιλογή. Προσπάθησαν να «χτίζουν» επιθέσεις από πίσω , για να ανοίξουν ή να βρουν κενούς χώρους, αλλά κάπου το παρατράβηξαν. Ναι να γίνει κατοχή της μπάλας, να υπάρχει όμως η δυνατότητα να βγει η πάσα μπροστά ώστε να δημιουργηθεί απειλή. Μόνο από τα μισά του δευτέρου ημιχρόνου και μετά, λειτούργησε το επιθετικό κομμάτι, κι αυτό γιατί ο Ματέο μπήκε στην περιοχή, ο Ιτούρμπε πήρε στην ταχύτητα τους αμυντικούς και σύγκλινε, ο Μαντσίνι γιατί έπαιξε κοντά στο Γκρέι.

Όμως για κακή μας τύχη ο Γκρέι αποδείχτηκε «Άγιος Βασίλης» για τον Λεβαδειακό. Σε δύο φάσεις , μόνος του απέναντι στο τέρμα, στη μία μάλιστα ένα μέτρο πριν τη γραμμή, κατάφερε να χάσει τα γκολ. Ωραία, ξέρω όλα μπαίνουν και όλα χάνονται. Μόνο για την εμπειρία του, την ποιότητα του, αυτές ήταν φάσεις «ψωμοτύρι» για ένα σέντερ φορ . Δεν είναι ο τυχαίος παίκτης που ήρθε από τα αζήτητα του πρωταθλήματος της Μάλτας. Είναι ένας καταξιωμένος επιθετικός, με όνομα στην Αγγλία, με αποστολή να κερδίζει τις τόσο εύκολες φάσεις σε ένα παιχνίδι με ένα αντίπαλο κατά πολύ υποδεέστερο. Δεν ζητάω κάτι τρομερό. Δεν θέλω να πάει με τη Τζαμάικα στο Μουντιάλ και να σκοράρει. Θέλω να παίξει για τον ΑΡΗ και να κερδίσει το παιχνίδι στη Λειβαδιά.

Η ομάδα χωλαίνει εκτός έδρας και μετά από έναν ολόκληρο γύρο δεν έχει βρεθεί το φάρμακο για να γιατρέψει τα λάθη. Στον υπολογισμό των βαθμών του δευτέρου γύρου, αυτό το παιχνίδι ήταν τρεις βαθμοί. Κατάφεραν να πάρουν έναν και να αγκομαχήσουν γι’ αυτό. Αν ακόμα γίνονται δοκιμές για να δούνε ποιοι παίκτες μπορούν να προσφέρουν και ποιοι είναι για να μείνουν εκτός, να τους πληροφορήσω ότι δεν υπάρχει περιθώριο για τέτοιου είδους πολυτέλεια.

Χάνουμε βαθμούς άρα μένουμε πίσω. Όταν υπάρχουν τα παιχνίδια – ντέρμπι μπροστά μας , εκτός έδρας, τι θα περιμένουμε να δούμε από την ομάδα; Ο σκοπός δεν επετεύχθη , ο ένας βαθμός είναι παρηγοριά χωρίς να σημαίνει κάτι σημαντικό, η ομάδα ψάχνει ακόμα να βρει τον προσανατολισμό της.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους, υγεία, χαρές, επιτυχίες, πρόοδο, να περάσετε όλοι εξαιρετικά.

Υ.Γ. Τραγική εικόνα η οπαδοί του ΑΡΗ να βλέπουν τον αγώνα από τον λόφο έξω από το γήπεδο. Είναι ευθύνη της Π.Α.Ε. να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο των μετακινήσεων γιατί είμαστε η μόνη ομάδα που δεν μπορεί να μεταφέρει φιλάθλους. Η ίδια η διοργανώτρια αρχή έχει υποχρέωση να ασχοληθεί με το θέμα. Να μας απαντήσει γιατί μόνο ο ΑΡΗΣ δεν δικαιούται να έχει τον κόσμο μαζί του; Τα όρια της ισονομίας έχουν ξεπεραστεί από καιρό, στον αγωνιστικό χώρο, θέλουν να τα ξεπεράσουν και στις κερκίδες. Τι απειλεί και για ποιον είναι ο κόσμος του ΑΡΗ ας μας το εξηγήσει κάποιος «αρμόδιος» για να ξέρουμε τον λόγο της απουσίας του από τα γήπεδα μακριά από τη Θεσσαλονίκη.  

To Top