ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι ευθύνες του Πάρντιου και η λάθος “ανάγνωση” που… φρέναρε τον Άρη

Ο Άλαν Πάρντιου με δεδομένες τις απουσίες δυο κεντρικών -βασικών- αμυντικών (Φαμπιάνο, Ενκουλού) αποφάσισε να κατεβάσει τον Άρη σε Λιβαδειά, μ’ ένα αγωνιστικό σχήμα -“πείραμα” καλύτερα- το οποίο εκ του αποτελέσματος απέτυχε, μπερδεύοντας και φρενάροντας την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.

Για την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, όπου ο Άρης έβγαλε αδυναμίες, δέχθηκε ένα γκολ και θα μπορούσε να είχε δεχθεί και δεύτερο, οι ευθύνες ξεκάθαρα βαρύνουν τον Άγγλο τεχνικό.

Επέλεξε ένα σχήμα 3-5-2 με τους Μπράμπετς, Πίρσμαν, Εμπακατά στην τριάδα, φουλ μπακ τους Οντουμπάτζιο, Μαζικού, χαφ τους Ετέμπο, Νταμπό, Ματέο και επιθετικούς τους Γκρέι, Ζερβίνιο. Ποτέ αυτή η ενδεκάδα δεν έπαιξε μαζί, ούτε και με αυτό το σχήμα, ενώ Ετέμπο και Ζερβίνιο μπήκαν στο γήπεδο μετά από σημαντική αγωνιστική αποχή…

Παράλληλα, άφησε εκτός τους πρωταγωνιστές της νίκης στο κύπελλο (Πάλμα, Ιτούρμπε), όπως και τον Μάνου Γκαρθία. Τίποτε δεν λειτούργησε σωστά σε αυτό το πρώτο μέρος και μοιραία ο Άρης, αναγκάστηκε να… τρέχει με την πλάτη στον τοίχο για να αλλάξει την κατάσταση στην επανάληψη, με το γνωστό αποτέλεσμα: στο δεύτερο 45λεπτο υπήρξε μεν μεγαλύτερη ζωντάνια, μια πιο ορθολογική αντιμετώπιση του αγώνα και μερικές χαμένες ευκαιρίες μαρς, όπως αυτές που δεν συνάδουν με την κλάση ενός επιθετικού όπως είναι ο Γκρέι, για να έρθει ένα ακόμη στραβοπάτημα, το οποίο μοιραία κρατάει πολύ πίσω τους κιτρινόμαυρους.

Ο Πάρντιου προσπάθησε να αιτιολογήσει τις αποφάσεις του μετά τον αγώνα. Είπε ότι ήθελε να προφυλάξει τον Πάλμα, ο οποίος είχε ενοχλήσεις και να “θωρακίσει” τον εξ ανάγκης στόπερ Πίρσμαν. Το αποτέλεσμα βέβαια πάντα είναι αυτό που μετράει και στην προκειμένη περίπτωση, ήταν αρνητικό.

Ξεκάθαρα μετά από διακοπή πέντε βδομάδων και μια μίνι προετοιμασία για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, περιθώριο για πειράματα και δοκιμές υψηλού ρίσκου δεν υπάρχουν. Και κακά τα ψέματα, ο προπονητής του Άρη έχει κάνει ουκ ολίγα πειράματα, με αρκετά από αυτά, όπως χθες, να μην του βγαίνουν.

Ο Άρης έχασε μια καλή ευκαιρία να κερδίσει έδαφος, παραμένει μακριά από τις δυο πρώτες θέσεις, σε μια χρονιά που η 2η οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιoνς λιγκ, μπήκε με το… αριστερό στο δεύτερο γύρο και καλείται πλέον να διαχειριστεί τη συνέχεια για να σώσει ό,τι σώζεται, μέσα σε μια κατάσταση πίεσης.

Εδώ λοιπόν, τέτοιες ώρες, τα λόγια, οι συγγνώμες και οι υποσχέσεις περνούν σε δεύτερη μοίρα. Οι πράξεις καθορίζουν το τοπίο της επόμενης μέρας.

ΥΓ: Αποδείχθηκε και χθες ότι το καλοκαίρι ότι η μη έλευση ακόμη ενός στόπερ κι ενώ ο Ενκουλού ήρθε με αρκετή καθυστέρηση, ήταν ένα σημαντικό λάθος. Ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει δεν βγαίνει στα… βαθιά νερά  με 2+1 στόπερ (Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ενκουλού), αλλά χρειάζεται και τέσσερις και πέντε κεντρικούς αμυντικούς.

To Top