Μόνο σε Ελλάδα, Λιθουανία και Βουλγαρία παίζονται μικροί τελικοί!

Μόνο στα πρωταθλήματα της Ελλάδας, της Λιθουανίας και της Βουλγαρίας παίζονται μικροί τελικοί, καθώς πλέον δεν υπάρχει… νόημα για την τρίτη θέση, με την Ευρωλίγκα να έχει επιλέξει τα κλειστά συμβόλαια.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Ο ΕΣΑΚΕ αντί να ακυρώσει τη διεξαγωγή του μικρού τελικού, βλέπει τη συγκεκριμένη σειρά να τραβάει πιο μακριά από τους τελικούς της Basket League.

Πρόκειται για άνευ ουσίας αγώνες τα τελευταία χρόνια που δεν κρίνουν το παραμικρό. Παιχνίδια στα οποία δεν παίζει κανένα ρόλο το αποτέλεσμα και δεν υπάρχει το παραμικρό κίνητρο. Ακόμη κι ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη του με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα 97 (!) εισιτήρια που έκοψε η ΑΕΚ στον πρώτο μικρό τελικό με το Περιστέρι.

Τα αποτελέσματα είναι άσχημα αφού μόνο σε Ελλάδα, Λιθουανία και Βουλγαρία διεξάγονται μικροί τελικοί. Για τα προηγμένα πρωταθλήματα ούτε λόγος αφού σε Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, VTB, Αδριατική Λίγκα, Τουρκία και Γαλλία έχει αποφασιστεί εδώ και χρόνια να μη γίνονται μικροί τελικοί.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως ακόμη και χώρες με χαμηλού επιπέδου Λίγκες, έχουν επιλέξει να μην καταπονούν τους παίκτες με μικρό τελικό. Χαρακτηριστικό είναι πως δεν υπάρχει σειρά μικρών τελικών σε Ισραήλ, Βρετανία, Κύπρο, Ελβετία, Λουξεμβούργο, Αυστρία, Ουγγαρία, Λετονία, Εσθονία, Σερβία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Σλοβενία και Πορτογαλία!

To Top