«Μύηση» ντέρμπι στους… πρωτάρηδες

Πολλοί ποδοσφαιριστές του Άρη από το ρόστερ της ομάδας και οι οποίοι την Κυριακή θα αγωνισθούν απέναντι στον ΠΑΟΚ, δεν έχουν ξαναδώσει το παρών σε ντέρμπι ανάμεσα στους δύο αιώνιους… Όπως και ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίς ετοιμάζεται για το πρώτο ντέρμπι του. Οι πιο παλιοί είναι έτοιμοι, λοιπόν, να… μυήσουν τους «πρωτάρηδες» στο τι σημαίνει μια αναμέτρηση Άρης-ΠΑΟΚ.

Αυτό ίσως να σημαίνει πολλά, ίσως να μη σημαίνει και τίποτα.

Για παράδειγμα οι Βικτοράς Ιάκομπ, Μανώλης Παπαστεριανός και Καρίμ Σολτάνι (δεν έχει βέβαια δικαίωμα συμμετοχής) έχουν αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ σε παιχνίδι και μάλιστα ντέρμπι, όταν φορούσαν τη φανέλα του Ηρακλή.

Άλλη όμως η δυναμική ανάμεσα στις ποδοσφαιρικές κόντρες του Άρη με τον ΠΑΟΚ… Δεν χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες.

Πρώτη φορά το παρών ενεργά σε ένα τέτοιο ντέρμπι θα δώσουν και οι… πέντε πρώην του Ολυμπιακού Βόλου. Χαβιέρ Ουμπίντες, Καλίφα Σανκαρέ, Νόε Ακόστα, Έλντιν Γιακούποβιτς και Κώστας Καπετάνος ετοιμάζονται να παίξουν για πρώτη τους φορά σε ένα τέτοια ματς, όμως κι αυτοί έχουν ξαναπαίξει σε ντέρμπι.

Ο Γιακούποβιτς με τη φανέλα της Γκρασχόπερς αντιμετώπισε τη Βασιλεία σε ένα μεγάλο ντέρμπι της Ελβετίας, ο Ουμπίντες έχει παίξει σε γήπεδα της Αργεντινής (από μόνο του αυτό τον κάνει ψημένο σε σκληρά ματς), όπως και ο Καπετάνος με τη φανέλα του Ηρακλή έχει βρεθεί αντίπαλος με τον ΠΑΟΚ.

Όλοι τους πάντως πέρυσι έπαιξαν στο ντέρμπι της Θεσσαλίας, ανάμεσα σε Ολυμπιακό Βόλου και Λάρισα, ενώ πέρυσι ο Ουμπίντες είχε σκοράρει σε ένα παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες για το θεσμό του Κυπέλλου και μάλιστα στο 93ο λεπτό δίνοντας την πρόκριση στου Βολιώτες, οι οποίοι αγωνιζόντουσαν τότε στη Β’ Εθνική.

Όσον αφορά τώρα τους Φράνσις Ντίκο και Γιούριτσα Βράνιες, των οποίων φέτος είναι η πρώτη συμμετοχή στο ελληνικό πρωτάθλημα και οι δύο έχουν παίξει σε πολύ μεγάλα ντέρμπι.

Πέρυσι ο Ντίκο αγωνίστηκε με τη φανέλα της Χιμπέρνιαν, στο κλασσικό ντέρμπι του Εδιμβούργου απέναντι στη Χαρτς (ντέρμπι τεράστιας αντιπαλότητας και μεγάλου μίσους).

Ο Κροάτης βέβαια στην μπουντεσλίγκα με τη φανέλα της Βέρντερ Βρέμης έχει αντιμετωπίσει το Αμβούργο Στο μεγάλο ντέρμπι του γερμανικού βορρά. Παράλληλα έχει αγωνιστεί και σε σπουδαία ματς με αντιπάλους την Μπάγερν Μονάχου και την Μπορούσια Ντόρτμουντ, τόσο με τη φανέλα της Βέρντερ, όσο και με αυτές των Λεβερκούζεν και Στουτγκάρδης.

Τέλος, να έρθουμε και στον προπονητή του Άρη τον Σάκη Τσιώλη. Ως προπονητής θα είναι το πρώτο του μεγάλο ντέρμπι. Μια ξεχωριστή εμπειρία και για τον ίδιο να ζήσει από την πρώτη γραμμή ένα τέτοιο παιχνίδι.

To Top