Μύθος ο Ναδάλ, κατέκτησε το 12ο Ρολάν Γκαρός!

Ποιος να συγκριθεί μαζί του… Ο απίστευτος Ράφα Ναδάλ νίκησε στα τέσσερα σετ τον Ντόμινικ Τιμ και κατέκτησε τον 12ο τίτλο του στο Roland Garros!

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Ο θρυλικός Ισπανός λύγισε τον 25χρονο Αυστριακό με 6-3, 5-7, 6-1, 6-1 και μετράει πλέον 12 νίκες σε ισάριθμους τελικούς στο Παρίσι, με συνολικό ρεκόρ 93-2! Μπορεί, άραγε, ποτέ να πλησιάσει έστω κανείς σε αυτό το μοναδικό επίτευγμα;

Με το νέο του θρίαμβο στη γαλλική πρωτεύουσα ο Ράφα έφτασε τους 18 Grand Slam τίτλους και απέχει πλέον δύο από τον Ρότζερ Φέντερερ, που βρίσκεται στην κορυφή της σχετκής λίστας με 20! Σίγουρα θα σκέφτεται τώρα ότι μπορεί να σπάσει το ρεκόρ του αιώνιου αντιπάλου του…

Στα 33 του χρόνια, μάλιστα, έγινε μόλις ο τέταρτος τενίστας στην ιστορία, μετά τους Λέιβερ, Ρόουζγουολ και Φέντερερ, που κατακτάει τουλάχιστον τέσσερις major τίτλους μετά τα 30. Άλλο ένα τεράστιο κατόρθωμα για τον μεγάλο Ράφα…

Έχοντας απέναντί του έναν από τους καλύτερους παίκτες στο χώμα φέτος, ο αριστερόχειρας τενίστας έδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι απλά ασυναγώνιστος σε αυτή τη διοργάνωση.

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι ένιωσε πίεση στα δύο πρώτα σετ από τον Τιμ, όμως όταν έγινε το 1-1… αγρίεψε και δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο στον αντίπαλό του.

Να φανταστεί κανείς ότι πολλοί τον αμφισβητούσαν πριν την έναρξη της διοργάνωσης…

Ο Ντόμινικ, από την πλευρά του, ξεκίνησε πολύ εντυπωσιακά το ματς και ακολούθησε τους ρυθμούς του Ράφα για δύο σετ, αλλά ήταν αδύνατον να διαχειριστεί τόσο την ψυχολογική του κατάσταση, όσο και τον… Ναδάλ, στην απίστευτη αντεπίθεση του Ισπανού μετά το 1-1.

Οι δύο τενίστες πρόσφεραν εκπληκτικό θέαμα στο πρώτο σετ και έκαναν τον κόσμο να… παραμιλάει με το physical game που έβλεπε μπροστά του.

Ο Τιμ έκανε πρώτος μπρέικ, όμως ο Ναδάλ όχο μόνο είχε την άμεση απάντηση, αλλά και «χτύπησε» ξανά στο 4-3, για να «γράψει» τελικά το 6-3.

Στο δεύτερο σετ ο Τιμ, βλέποντας ότι δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα αν συνεχίζονταν τα μεγάλα ράλι, φρόντισε να «κόψει» τους πόντους και το σχέδιο τού βγήκε σε καλό.

Παρότι ο Ναδάλ είχε χάσει μόνο έναν πόντο στο σερβίς του μέχρι το 5-6, έχασε τέσσερις μαζεμένους σε αυτό το γκέιμ και… από το πουθενά ο Αυστριακός έκανε το 1-1.

Ο ενθουσιασμός του κόσμου, ωστόσο, δεν κράτησε για πολύ, αφού ο Ράφα μπήκε… αφηνιασμένος στο τρίτο σετ. Με 11 σερί πόντους προηγήθηκε 2-0, 0-40 και τελικά «έσπασε» για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα λεπτά τον Τιμ, για να κάνει το 3-0.

Τελικά έκλεισε το σετ σε μόλις 24 λεπτά, χωρίς να χάσει ούτε πόντο σετο σερβίς του!

Ο Ναδάλ μπήκε στη θέση του οδηγού πολύ γρήγορα και στο τέταρτο σετ (2-0) και παρόλο που ο Τιμ προσπάθησε μα ξαναμπεί στον αγώνα στο επόμενο γκέιμ, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα δύο μπρέικ πόιντ του.

Κράτησε το σερβίς του στο 3-1 με τα… χίλια ζόρια, αλλά τελικά λύγισε οριστικά στο έκτο γκέιμ, όταν έμεινε πίσω με 5-1.

Ο Ναδάλ, φυσικά, καθάρισε τον αγώνα στο σερβίς του, μετά από συνολική προσπάθεια τριών ωρών, γνωρίζοντας την αποθέωση.

Μπορεί να είναι ο 12ος τίτλος του στο Παρίσι, αλλά δείχνει το ίδιο συγκινημένος κάθε φορά που φτάνει στον θρίαμβο!

Είναι 33 ετών, έχει περάσει τόσους τραυματισμούς στη ζωή του, αλλά συνεχίζει να γράφει ιστορία. Όπως και ο αιώνιος αντίπαλός του από την Ελβετία!

Όποιον από τους δύο και αν προτιμάτε, θα πρέπει να νιώθετε τυχεροί που έχετε την ευκαιρία να απολαμβάνετε το τένις στην εποχή των Ναδάλ, Φέντερερ!

To Top