«Μύλος» στην Εθνική γυναικών της Ισπανίας

Η νέα ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας γυναικών της Ισπανίας, αναγνώρισε την Πέμπτη (21/09) «επικοινωνιακά λάθη» μετά από μια αντιπαράθεση με παίκτριες που ακολούθησε τον γενικό ξεσηκωμό που προκάλεσε το φιλί του πρώην «ισχυρού άνδρα» της ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, στο στόμα της Τζένιφερ Ερμόσο.

Η Μοντσέ Τομέ, μιλώντας πριν από έναν αγώνα με τη Σουηδία στο Γκέτεμποργκ, ρωτήθηκε για τις παίκτριες που αρνήθηκαν ότι είχαν μιλήσει μαζί της πριν από την ανακοίνωση της αποστολής για το παιχνίδι.

Ανέφερε ότι υπήρξε παρερμηνεία των δηλώσεών της κι ότι μίλησε μόνο με ορισμένες διεθνείς, όχι με όλες. Η Τομέ είπε επίσης ότι δεν είχε ακούσει παίκτριες να λένε ότι δεν θέλουν αυτήν και την ομάδα της στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας.

«Είμαι σίγουρη για τη δουλειά μας και θέλω να επιλυθεί αυτή η κατάσταση», είπε η Τομέ, ενώ η διεθνής Πουτέγιας, δήλωσε πως «Ποτέ δεν ζητήσαμε την απόλυση κάποιου προπονητή, παρότι τις τελευταίες δεκαετίες είμαστε μάρτυρες συστηματικών διακρίσεων που γίνονται προς τη γυναικεία ομάδα.»

Μία άλλη διεθνής, η Ιρέν Παρέδες σχολίασε: «Το μόνο που θέλουμε είναι να παίξουμε ποδόσφαιρο με αξιοπρέπεια, σεβασμό. Αυτό δεν έχει συμβεί έως τώρα. Ακόμη δεν βλέπουμε “φως στο τούνελ”, αλλά γνωρίζουμε για την υποστήριξη των γυναικών σε όλο τον κόσμο. Νιώθουμε μόνες μέχρι τώρα, η κυβέρνηση άργησε πολύ να παρέμβει.»

To Top