Μώραλης: «Το μυαλό μας στον Άρη»

Στο παιχνίδι με τον Άρη στρέφει πλέον το ενδιαφέρον του ο Ολυμπιακός, όπως τόνισε ο Γιάννης Μώραλης, ο οποίος υποστήριξε πως οι Πειραιώτες δεν κινούνται για την απόκτηση τερματοφύλακα.

Με δηλώσεις του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού τόνισε αρχικά: «Φάγαμε πάλι ένα γκολ νωρίς, όπως έγινε και με την Άρσεναλ, μετά προσπαθήσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Στη φάση του 44′ που ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται για πέναλτι σε χέρι του Χούμελς, πράγματι ήταν πέναλτι, αλλά δεν είναι εκεί το ζητούμενο. Δεν υπήρχε καμία αντιμετώπιση από πλευράς προέδρου του Ολυμπιακού, που να δείχνει ότι ήταν έξαλλος ή κάτι τέτοιο. Προφανώς δεν μας ικανοποιεί αλλά δεν μένουμε σε αυτό. Προχωράμε, είπαμε στην ομάδα ότι στρέφουμε την προσοχή μας στο ελληνικό πρωτάθλημα που έχουμε δύο σημαντικά ματς μπροστά μας.

Έχουμε καιρό μέχρι το επόμενο παιχνίδι για το Champions League. Θα δούμε τις πιθανότητες που έχουμε για την 3η κυρίως θέση. Δεν θα πω για την δεύτερη στη λογική ότι όλα γίνονται κλπ, αλλά η 3η θέση είναι ορατός στόχος, θα το παλέψουμε και ότι βγει».

Σε ερώτηση για το αν στον Ολυμπιακό σκέφτονται από τώρα το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ, τόνισε: «Τώρα βλέπουμε μόνο το πρωτάθλημα. Σε αυτές τις 20 μέρες μέχρι την Γαλλία, έχουμε δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια. Αυτό είπε και ο πρόεδρος στα αποδυτήρια μιλώντας με διάφορους ποδοσφαιριστές. Έχουμε δύο από τους δυσκολότερους αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τον Άρη έξω και με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδό μας. Έχουμε καιρό για το ματς με την Μαρσέιγ και θα το δούμε όταν έρθει η ώρα».

Για το αν ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση τερματοφύλακα, τόνισε: «Εντάξει οι δημοσιογράφοι γράφουν. Υπήρχε και μια αδυναμία του Ολυμπιακού σε αυτή τη θέση και θεωρήσατε λογικό ότι θα προχωρήσουμε σε μεταγραφή σε αυτή τη θέση. Δεν ασχολούμαστε με μεταγραφές αυτή την περίοδο, είναι μόλις Νοέμβρης που δεν είναι καν μήνας μεταγραφών. Απλά όπως σε όλες τις ομάδες, έτσι και στον Ολυμπιακό το τμήμα σκάουτινγκ δουλεύει 365 μέρες το χρόνο. Δεν υπάρχει κάποια περαιτέρω κινητικότητα τις τελευταίες εβδομάδες για να κινηθούμε για τερματοφύλακα ή για κάποιον άλλο ποδοσφαιριστή».

Παράλληλα, απέρριψε το ενδεχόμενο μετακίνησης φιλάθλων στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Όχι δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Δεν είναι θέμα άρνησης. Έχουμε γνώση των Ελλήνων φιλάθλων και ποιοι είναι οι φίλαθλοι που μετακινούνται σε αυτές τις περιπτώσεις και δεν νομίζουμε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις αυτή τη στιγμή, όπως λειτουργούν τα γήπεδα, οι φίλαθλοί μας, η Αστυνομία και οι σεκιούριτοι σε ένα γήπεδο σαν το Καραϊσκάκης. Που δεν έχει μεγάλους χώρους για κενές κερκίδες. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν προϋποθέσεις να συζητήσουμε αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο.

Μακάρι να φτάσουμε κάποια στιγμή σε αυτό το επίπεδο. Πιστεύω ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από παιχνίδια με λιγότερο φανατισμό. Και μετά από 2-3 χρόνια να το καταφέρουμε και αυτό. Αφού βέβαια κι εσείς οι δημοσιογράφοι βοηθήσετε, ώστε να το πετύχουμε. Να μην έχουμε πρωτοσέλιδα «αίμα κι άμμος», «ζούγκλα» και διάφορα άλλα. Αλλά να ξέρετε ότι και πάλι δεν είναι στο χέρι μας, αφού είδατε ότι και ο ΠΑΟΚ με τον Άρη συμφώνησαν σε μετακίνηση οπαδών, αλλά δεν το επέτρεψε η Αστυνομία».

Για τις διαμαρτυρίες των οπαδών με τα πανό και με τα υβριστικά συνθήματα κατά της πολιτικής ηγεσίας, είπε: «Δεν είναι εύκολο να αντιδράσει μια ΠΑΕ. Θα είχαμε αντιδράσει και σε άλλα πράγματα που κάποιοι κακοί φίλαθλοι βάζουν στο γήπεδο για να ανάβουν ή να πετάνε ή να αναρτούμε. Πολύ περισσότερο όταν υπάρχει τέτοιο κλίμα στη χώρα μας σαν αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Είναι εξαιρετικά δύσκολο ακόμη και να επιχειρήσεις να ψάξεις ή να σταματήσεις πανό που μπορεί ο καθένας να βάλει με μη ποδοσφαιρικό περιεχόμενο. Αλλά βλέπετε ότι ακόμα και οι διαιτητές δείχνουν μεν μια ευαισθησία, αλλά επίσης και μια ελαστικότητα. Τα παιχνίδια τελειώνουν με μια – δυο διακοπές, αλλά τελειώνουν κι έτσι πρέπει να γίνει. Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή και να θέλουμε να κάνουμε κάτι με τα πανό και πολύ περισσότερο με την συνθηματολογία».

Για τη διαιτησία του αγώνα με τη Ντόρτμουντ και στο γεγονός ότι ο επίσημος Ολυμπιακός δεν αντέδρασε: «Είναι διαφορετική η αντιμετώπιση που έχουμε οι παράγοντες σε αγώνες ελληνικού πρωταθλήματος και διαφορετικοί σε αγώνες Champions League ή Europa League. Εδώ γκρινιάζουμε, τσακωνόμαστε μεταξύ μας και υπάρχουν λόγοι που γίνονται αυτά τα πράγματα. Στο Champions League τι να πούμε; Να κάνουμε διαμαρτυρία στην UEFA; Να στείλουμε επιστολή στον Πλατινί; Είναι αστεία πράγματα αυτά. Συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο αυτά. Φυσικά μας στοίχισε, αλλά δεν μένουμε σε αυτό. Κοιτάμε τα δικά μας λάθη, ορισμένα κενά διαστήματα που είχαμε και προσωπικά λάθη που έγιναν. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, είναι δύσκολος ο θεσμός και ξέραμε από την αρχή ότι μπορεί να βγούμε από πρώτοι μέχρι τέταρτοι. Παλεύουμε και προχωράμε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To Top