ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μ’ ένα όνειρο τρελό, πρόκριση στον τελικό! (PRESSARIS LIVE, 18:00)

Ο Άρης διεκδικεί την πρόκρισή του στους τελικούς του πρωταθλήματος! Μπορεί ελάχιστοι να θεωρούσαν πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλά ο Άρης των υπερβάσεων και των εκπλήξεων βρίσκεται μπροστά σε άλλη μια διαδικασία που του έχει γίνει… συνήθεια! Πέμπτος ημιτελικός (18:00) στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, νίκη και… τελικός!

Υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα για τον σημερινό αγώνα. Ορθώς είπε ο Δημήτρης Πρίφτης ότι πρόκειται για τον δυσκολότερο αγωνιστικά. Ο Παναθηναϊκός παραμένει ποιοτικότερη ομάδα, με περισσότερες λύσεις, παίζει στην έδρα του και σήμερα δεν θα έχει 2-3 χιλιάδες κόσμο, αλλά πολύ περισσότερο, έχει πολύ πιο μεγάλη εμπειρία από τέτοια παιχνίδια, είναι “πληγωμένος” από τις δύο ήττες στο Αλεξάνδρειο και εμφανίζεται συσπειρωμένος μετά τα όσα συνέβησαν στην Θεσσαλονίκη με τους ξενύχτηδες.

Όλα αυτά στοιχειοθετούν τον πιο δύσκολο αγώνα της σειράς. Την ίδια στιγμή είναι και ο πιο εύκολος αγώνας για τον Άρη. Άγχος μηδέν. Πίεση μηδέν. Κίνητρο τεράστιο. Είναι εκρηκτικός συνδυασμός αυτός για μια ομάδα που έχει την συνοχή και την “χημεία” του Άρη, που έχει δοκιμαστεί στα δύσκολα και έχει βγει αλώβητος.

Να… διασκεδάσει κάποιος παίκτης μέσα από ένα τέτοιο παιχνίδι δεν γίνεται και αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι. Σαφώς και οι κίτρινοι θα μπουν στο ΟΑΚΑ για να κερδίσουν παίζοντας απελευθερωμένα, αλλά θα υπάρχει η πίεση της έδρας. Εκεί θα πρέπει να μιλήσει η ψυχραιμία, το καθαρό μυαλό, η μπασκετική λογική, το κρύο αίμα, η ατομική ικανότητα και ψυχολογία του καθένα.

Τακτικά είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει και πάλι μεγάλη μάχη από τους δύο πάγκους. Κάθε ομάδα έχει τρωτά και δυνατά σημεία, κάθε ομάδα ποντάρει σε συγκεκριμένα στοιχεία. Αυτό που πρωτίστως θα πρέπει να κάνει ο Άρης είναι να προστατεύσει τη μπάλα. Όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη κάνουν οι παίκτες του, τόσο λιγότερες ευκαιρίες θα δώσουν στον Παναθηναϊκό για εύκολα καλάθια και σε ένα παιχνίδι σαν το σημερινό αυτό το στοιχείο θα παίξει καθοριστικό ρόλο.

Από εκεί και πέρα, οι κίτρινοι οφείλουν να βγάλουν ενέργεια στο γήπεδο, όπως έκαναν στα δύο παιχνίδια του Παλέ και σε μεγάλα κομμάτια των δύο αγώνων στο ΟΑΚΑ. Πρέπει να παίξουν και με το άγχος του Παναθηναϊκού, που παίζει με την πλάτη στον τοίχο και δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Οι πράσινοι είναι ξεκάθαρα το φαβορί στο παιχνίδι, έχουν τις πιθανότητες με το μέρος τους, αλλά μπορεί πραγματικά κανείς να υποτιμήσει την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη μετά τα όσα έχει κάνει όλη τη χρονιά και δη την τελευταία βδομάδα;

To Top