Νάπολι: Ο Σπαλέτι επιβεβαίωσε τη φυγή του Μέρτενς

Η έναρξη της προετοιμασίας βρίσκει την Νάπολι να μετράει πολλές απώλειες βασικών στελεχών αφού πέρα από τους Ινσίνιε και Κουλιμπαλί, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι παραδέχτηκε δημόσια πως δεν θα συνεχίσει στους παρτενοπέι ο Ντρις Μέρτενς.

Η Νάπολι πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία την περασμένη σεζόν (για μεγάλο διάστημα διεκδικούσε το σκουντέτο) που την βρήκε στο φινάλε να τερματίζει στην τρίτη θέση της Serie A και να παίρνει το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League, όμως αυτή τη στιγμή το κλίμα στην ομάδα μόνο καλό δεν είναι.

Αιτία οι αποχωρήσεις πρωτοκλασάτων παικτών, με τους Λορέντσο Ινσίνιε και Καλιντού Κουλιμπαλί να αποχωρούν με προορισμό την Τορόντο (έμεινε ελεύθερος) και την Τσέλσι (πουλήθηκε έναντι 40 εκατομμυρίων ευρώ) και τον Λουτσιάνο Σπαλέτι να δίνει μία ακόμα δυσάρεστη είδηση στους τιφόζι των παρτενοπέι.

Αυτή αφορά τον Ντρις Μέρτενς, με τον προπονητή να αναφέρει το όνομα του Βέλγου διεθνούς στράικερ στη λίστα των παικτών που έχουν φύγει, με τον Σπαλέτι να αφήνει να εννοηθεί πως οι διαπραγματεύσεις του παίκτη με τη διοίκηση για νέο συμβόλαιο οδηγήθηκαν σε ναυάγιο και τις αποδοκιμασίες να είναι έντονες, στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας ομάδας στο Ντιμάρο.

“Κάποιοι παίκτες έφυγαν και παίρνουν πράγματα μαζί τους, όπως οι Οσπίνα, Γκουλάμ, Κουλιμπαλί, Μέρτενς, Ινσίνιε. Έρχονται όμως άλλοι και φέρνουν μαζί τους ενθουσιασμό”, δήλωσε αρχικά ο προπονητής της Νάπολι, για να προσθέσει με νόημα:

“Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αυτό που δεν αντέχουμε να χάσουμε όμως είναι την υποστήριξή σας και τον ενθουσιασμό σας, επειδή αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αντικατασταθεί και δεν μπορεί να αγοραστεί.

Ας μείνουμε ενωμένοι λοιπόν, εμπρός Νάπολι”.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της νέας Νάπολι, οι Καλιντού Κουλιμπαλί και Ντρις Μέρτενς γνώρισαν την αποθέωση μέσω συνθημάτων ενώ αρκετές ήταν οι αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του προέδρου της ομάδας, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις.

To Top