Νάτσιος: «Ο καλύτερος προπονητής που πέρασε από τον Άρη»

Για τη συνάντηση των παλαιμάχων του Άρη με τον 72χρονο πλέον πρώην προπονητή της ομάδας, Τάις Λίμπρεχτς, μίλησε o τότε διευθυντής της ΠΑΕ, Γιώργος Νάτσιος, που θυμήθηκε διάφορα περιστατικά της εποχής εκείνης με τον Ολλανδό.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στον «Αρένα»:

«Ήταν μία βραδιά όπου μετά από πάρα πολλά χρόνια βρέθηκε πάλι με παλιούς παίκτες και μπορώ να σας πω ότι στο πρόσωπό του αναγνωρίσαμε τον καλύτερο προπονητή που πέρασε από τον Άρη. Απλώς ήταν μία γρήγορη, βιαστική σύναξη με δύο-τρία τηλέφωνα και δεν κατάφεραν να είναι πολλά άτομα.  Ήμουν πολύ κοντά του, γιατί πηγαίναμε τρώγαμε μαζί και ίσως να ήμουν ο πρώτος άνθρωπος που τον ξενάγησε στην Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον την πρώτη χρονιά», για να προσθέσει:

«Διαβάζει και τα μιλάει σωστά τα ελληνικά. Με σωστή γραμματική και χωρίς συντακτικά λάθη, όπως κάποιοι άλλοι που είναι στην Ελλάδα ακόμη και 30 χρόνια. Θυμηθήκαμε παλιές ιστορίες και στιγμιότυπα που συνέβησαν σε κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά. Πάντως, όλοι έδωσαν υπόσχεση ότι θα γίνει μια ποιο καλή συνεννόηση την επόμενη φορά, και θα είναι πιο πολλοί παίκτες, γιατί όλοι είχαν πολύ καλές αναμνήσεις».

Για την εμφάνιση του Λίμπρεχτες:

«Τα χρόνια φαίνεται ότι πέρασαν, αλλά είναι άψογος και αυτός και η σύζυγος του. Δείχνει ότι στα κιλά τουλάχιστον είναι ακριβώς όπως όταν ήρθε. Θυμάται με αγάπη την Ελλάδα, την Θεσσαλονίκη και τις πρώτες του αναμνήσεις από τον Άρη. Αν καθόταν δύο τρία χρόνια ακόμη, ο Άρης ίσως είχε άλλη εξέλιξη».

Για το τι είπε ο Λίμπρεχτες:

«Είπε γενικά πράγματα πάνω στη φιλοσοφία της δουλειάς. Ότι θέλει πολύ δουλειά, ότι ο προπονητής πρέπει να δείχνει στον παίκτη ποιο είναι το σωστό και όχι να του λέει, τι ήταν αυτό. Ο Λίμπρεχτες πάντα μία ώρα πριν την προπόνηση έπαιρνε έναν βασικό τερματοφύλακα και έναν από τους πιτσιρικάδες, και τους έκανε ατομική προπόνηση. Αμέσως μετά τους έδιωχνε, γιατί ήταν πάντα τόσο κουρασμένοι και κρατούσε τους άλλους. Μετά θυμηθήκαν τι ιδρώτα έριξαν…».

Ο Λίμπρεχτς θυμήθηκε ότι έκανε στον Αλέκο Κατσιαούνη σε κάθε προπόνηση δέκα σουτ και χαριτολογώντας του είπε: «Από τα δέκα σουτ, τα εννιά ήταν γκολ…»

«Είχε φοβερά ευθύβολο και δυνατό σουτ. Και άρχισε να σουτάρει την μία μετά την άλλη. Είναι αλήθεια ότι τα σουτ του ήταν τόσο δυνατά που απλά ο Αλέκος έπεφτε χωρίς να μπορεί να τ΄ αποκρούσει, ενώ του έλεγε ‘πώς πρέπει να είναι κάθε στιγμή η θέση του κάτω από τα δοκάρια’».

Για το περιστατικό χάρη του οποίου ο Γιώργος Νάτσιος έγινε διερμηνέας του Ολλανδού:

«Εγώ δεν είχα ποτέ σχέση με την προπονητική και είναι αξιοσημείωτο ότι μου λέει μία φορά θέλω να μιλήσω στους παίκτες. Είχε έναν διερμηνέα που ήξερε να μεταφράζει καλά, αλλά δεν ήξερε ποδόσφαιρο και εκείνη την μέρα έλειπε. Του λέω μίλα αύριο που θα επιστρέψει ο διερμηνέας, αλλά ο ίδιος επέμεινε και έλεγε ‘όχι, πρέπει σήμερα’. Μπαίνουμε μέσα, εγώ πρώτη φορά ενώπιον των ποδοσφαιριστών, μιλάει αυτός-εξηγώ εγώ, αυτός πάει στα γραφεία και λέει ‘από αύριο αυτός θα είναι ο διερμηνέας μου’. Αυτό το έκανε γιατί φάνηκε στα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών ότι αυτά που τους έλεγα τα καταλάβαιναν».

To Top