Τι την έκανε τη μπάλα ο θεός; Έλα αγόρι μου, έλα αγόρι μου! Έλεος, έλεος… και άλλες κορυφαίες κιτρινόμαυρες στιγμές (videos)

Υπάρχουν εκατοντάδες αιτίες για να θυμούνται οι φίλαθλοι του Άρη τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, όχι μόνο την εποχή της “Αυτοκρατορίας”, όταν φυσικά το “Πότε; Ποτέ!” είχε σφηνωθεί στο μυαλό ακόμα και των αντιπάλων που γνώριζαν τη μοίρα τους. Υπάρχουν κι άλλες στιγμές που ο κόσμος του Άρη αισθάνθηκε περήφανος για την ομάδα του. Πέντε κορυφαίες στιγμές παρουσιάζει το PRESSARIS μέσα από βίντεο!

Κάνε την εγγραφή σου στη Novibet με 100% Bonus

Ο Άρης κατακτά τον τελευταίο του τίτλο. Ο Μπραντ Σέλερς με καλάθι και φάουλ στο φινάλε των πλέι οφ του 1991 χαρίζει τη νίκη στον Άρη με σκορ 81-80 και οι κίτρινοι στέφονται πρωταθλητές Ελλάδας, κάνοντας την ολική ανατροπή!

Ο Άρης κερδίζει τον ΠΑΟΚ στην προημιτελική φάση του κυπέλλου – καλή ώρα… – με σκορ 102-93, τον Μάρτιο του 1988. Το παιχνίδι έχει κριθεί και τελειώνει με τον Νίκο Γκάλη να γυρνάει τη μπάλα στο δάκτυλό του! Τι την έκανε τη μπάλα ο θεός;



Ο ΠΑΟΚ κερδίσει με 85-81 και απομένουν λιγότερο από 20” για το τέλος. Ο Γιαννάκης με λέι απ μειώνει σε 85-83 και στην επαναφορά οι κίτρινοι κλέβουν, η μπάλα φτάνει στον Γιαννάκη, ο οποίος από τα 8 μέτρα σουτάρει και ευστοχεί. Ο Άρης κερδίζει με 86-85 στους τελικούς του 1991 και παίρνει πάλι το προβάδισμα με 3-2 νίκες!

Πρώτο παιχνίδι Άρης – ΠΑΟΚ χωρίς τον Νίκο Γκάλη, αλλά με Ρόι Τάρπλεϊ που κάνει όργια και οδηγεί τους κίτρινους σε έναν θρίαμβο με σκορ 88-56! “Έλεος, έλεος, έλεος…” ακούγεται από τις κερκίδες του Παλέ!

Στις 12 Νοεμβρίου 2005 ο Άρης παίρνει μια πολύ σπουδαία νίκη μέσα στην Πυλαία, την πρώτη του σε αυτήν την έδρα του ΠΑΟΚ, κερδίζοντας με σκορ 79-76! Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γιώργος Σιγάλας που έκοψε τον Γιάννη Γκαγκαλούδη στη τελευταία επίθεση του ΠΑΟΚ με το σκορ του 76-77 και αμέσως μετά ακούστηκε το θρυλικό “Έλα αγόρι μου, έλα αγόρι μου…”. Άλλη μια κορυφαία κιτρινόμαυρη στιγμή!

To Top