Νέα ενημέρωση από το λογιστήριο και απαντήσεις για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Στο λογιστήριο της ΠΑΕ Άρης βρέθηκε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Άρη, Παναγιώτης Στεφανίδης και θα ξαναβρεθεί και σήμερα Παρασκευή, προκειμένου να έχει μια όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη εικόνα για τα οικονομικά. 

Όπως είναι γνωστό, μετά από επικοινωνία με τον πρόεδρο Λάμπρο Σκόρδα, ο πρόεδρος του φορέρα ζήτησε να ενημερωθεί άμεσα από τον λογιστή της ΠΑΕ, Μπάμπη Κωτσιόπουλο, για όλα όσα έχουν να κάνουν με την σημερινή οικονομική θέση της ΠΑΕ, τους τραπεζικούς λογαριασμούς και το αν και σε ποιο ποσοστό είναι δεσμευμένοι, πόσο θα διαρκέσει η Α.Μ.Κ. αλλά και το πρακτικό που κατατέθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης (Διεύθυνση Εμπορίου) και ζητούσε την έγκριση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 εκατομμύρια ευρώ.

Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε την Πέμπτη σε πρώτη φάση και θα συνεχιστεί σήμερα Παρασκευή, γιατί υπάρχουν και κάποια ακόμη στοιχεία που δεν έγινε δυνατόν να καταγραφούν.

Το προϊόν της ενημέρωσης του προέδρου της ΚΜΑ αναλύθηκε στο χθεσινή συμβούλιο του φορέα, όταν και έγινε αναλυτική ενημέρωση για όλα τα μέλη του νέου επταμελούς.

Σημαντικό σημείο, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Στεφανίδης είναι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου όπως είπε: «να δούμε και τα δικαιώματα μας, ως προς το θέμα της προτίμησης, ως προς τη χρονική διάρκεια της αύξησης, αλλά και για το αν ο λογαριασμός είναι ειδικός ή αν είναι κάποιος τρεχούμενος της ΠΑΕ».

Μάλιστα, η «είδηση» που έβγαλε από τις ραδιοφωνικές δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΜΑ είναι εφόσον αποδειχθούν προβλήματα στη διαδικασία της ΑΜΚ τότε: «Θα συγκαλέσουμε έκτακτη γενική συνέλευση μετόχων επειδή γίνεται πιο σύντομα. Έπειτα θα προκηρύξουμε την κανονική ΑΜΚ και το συγκεκριμένο πρόβλημα θα λυθεί».

To Top