Νέα νίκη της Εθνικής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο, 12-7 την Ολλανδία

Μετά το «εκκωφαντικό» 27-1 επί της Τουρκίας η Εθνική μας ομάδα  επικράτησε με 12-7 της Ολλανδίας και έκανε το 2/2 στη φάση των ομίλων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο.

Η Εθνική μας ομάδα έδειξε την απαιτούμενη σοβαρότητα και έκανε τη δεύτερη νίκη της στη διοργάνωση. Μεγάλος πρωταγωνιστής για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ο Άγγελος Βλαχόπουλος που σημείωσε έξι γκολ.

Η Ολλανδία δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό της Εθνικής μας ομάδας και προηγήθηκε μόνο στο ξεκίνημα. Το επόμενο μεγάλο τεστ για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου είναι το παιχνίδι με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κροατία την Παρασκευή.

Η Ολλανδία έβαλε δύσκολα στην Εθνική μας στα πρώτα πέντε λεπτά του πρώτου οκταλέπτου. Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν αλλά με Γούνα και Βλαχόπουλο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε μπρος και με εξαιρετικό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω προηγήθηκε με 5-2 με σουτ του Φουντούλη από την περιφέρεια.

Με γκολ του Γιάνσεν στον παίκτη παραπάνω οι Ολλανδοί μείωσαν σε 5-3 αλλά με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βλαχόπουλο η Εθνική μας έφτασε στο 6-3 που ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Η Εθνική μας συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο οκτάλεπτο και με Βλαχόπουλου, Γούνα έφτασε στο 9-4 προτού μειώσει ο Γκότερμεϊκερ σε 9-5 που ήταν και το σκορ του δεύτερου οκταλέπτου. Το μόνο που χρειάστηκε να κάνει η Εθνική μας ήταν απλά μια καλή διαχείριση του χρόνου, έχοντας χτίσει διαφορά από το ημίχρονο.

Οκτάλεπτα: 6-3, 3-2, 2-2, 1-0

Ελλάδα (Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Νικολαΐδης, Φουντούλης 2, Καπότσης 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 6, Ζερδεβάς.

Ολλανδία (Φαν Γκάλεν): Βάγκενααρ, Φαν Ντεν Μπουργκ 1, Βίνκελχορστ 1, Φαν Ντερ Χορστ, Φαν Λίπερεν, Λίντχουτ 2, Γκότερμεϊκερ 1, Φιλίποβιτς, Μούλερ, Γιάνσεν 2, Κόοπμαν, Λούκας, Ντε Κοφ.

To Top