Νέα περιστατικά ομοφοβικής συμπεριφοράς στο γαλλικό ποδόσφαιρο

Νέα περιστατικά ομοφοβικής συμπεριφοράς, σημειώθηκαν στο γαλλικό ποδόσφαιρο, καθώς το τρέχον Σαββατοκύριακο, είναι αφιερωμένο κατά της ομοφοβίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο ποδοσφαιριστής, Ντονατιέν Γκομίς της Γκινγκάμπ, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β` κατηγορίας, αρνήθηκε να συμμετάσχει σε αυτήν την εκστρατεία ευαισθητοποίησης, με αποτέλεσμα, ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός να μείνει εκτός αποστολής για την αναμέτρηση με την Σοσό, που έληξε με νίκη 1-0 της ομάδας του.

Ο Σενεγαλέζος άσος, δεν θέλησε να φορέσει την φανέλα στα χρώματα του ουράνιου τόξου, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Le Télégramme» και επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Γκινγκάμπ, Φρεντ Λε Γκραν.

Επίσης, όπως αναφέρει η εφημερίδα «La Dépêche du Midi», πέντε ποδοσφαιριστές της Τουλούζ, αρνήθηκαν να φορέσουν την συγκεκριμένη φανέλα, πριν τον αγώνα με την Ναντ (14/5). Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για τους Ζακάρια Αμπουκχάλ, Μούσα Ντιαρά, Φαρές Σαϊμπί, Λογκαν Κοστα και Σαϊντ Χάμουλιτς, ωστόσο ο Κόστα διέψευσε την είδηση.

Σημειώνεται, ότι αυτή, δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται αντίστοιχη συμπεριφορά, καθώς πέρυσι, ο πρώην μέσος της Παρί Σεν Ζερμέν, Ιντρίσα Γκεγιέ, αρνήθηκε να φορέσει μία ανάλογη εμφάνιση.

To Top