Νέα προσπάθεια για τα τηλεοπτικά από τον Άρη…

Ο δρόμος του Αρη για την Football League δεν ήταν ποτέ στρωμένος με ροδοπέταλα! Ένα μεγάλο μέρος της κιτρινόμαυρης προσπάθειας προσανατολίζεται στα τηλεοπτικά, εκεί όπου το πρώτο δείγμα γραφής δείχνει ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια…

Στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Άρης μέσω του προέδρου της ΠΑΕ Πάνου Στεφανίδη με τον Σπύρο Καλογιάννη, πρόεδρος της Football League, εμμέσως πλην σαφώς έριξε… «πόρτα» στους κίτρινους σε ότι αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Όπως έχουμε σημειώσει σε άλλο ρεπορτάζ ο Άρης ζήτησε να βρεθεί μια φόρμουλα, ώστε να έχει είτε μεγαλύτερη «πίτα» από τα τηλεοπτικά, είτε να μην μπει στη διαδικασία της κεντρικής διαχείρισης!

Ο ισχυρός άνδρας της δεύτερης τη τάξει διοργανώτριας αρχής τόνιζε μεν ότι ισχύει η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με συγκεκριμένα νούμερα για τις ομάδες, αλλά ο Άρης είναι αποφασισμένος να κάνει και δεύτερη προσπάθεια, στην λογική, ότι ο σύλλογος (όπως και άλλες ομάδες π.χ. ΑΕΚ, Λάρισα, Ηρακλής) έχουν ένα ισχυρό brand name και “δικαιούνται” να το… εισπράξουν με μεγαλύτερα οικονομικά έσοδα από την λίγκα.

Οι κίτρινοι θα ξαναφέρουν στο τραπέζι το θέμα των τηλεοπτικών, ευελπιστώντας ότι θα πετύχουν μια πιο ευνοϊκή συμφωνία, στο πλαίσιο της κοινής λογικής και των όσων (πρέπει να) δικαιούται ο σύλλογος.

Στο τελευταίο Δ.Σ. της ΕΠΟ κατατέθηκαν οι προτάσεις της Football League για αλλαγές στους κανονισμούς. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και μια πρόταση που αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων που ανεβαίνουν από τα ερασιτεχνικά στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, ή υποβιβάζονται από τη Super League στη Football League.

To Top