Νέα πρόσωπα ή επιστροφή στο παρελθόν; Επιλογή σεναρίου το ερώτημα για τους Αρειανούς

Στο κομβικό σημείο που βρίσκεται η ΠΑΕ Άρης είναι υποχρεωμένη (εξωαγωνιστικά) να επικεντρώσει σε δυο βασικούς άξονες. Ο ένας αφορά στη διαφάνεια των διοικητικών της πραγμάτων τα τελευταία οκτώ χρόνια, ενώ ο δεύτερος έχει να κάνει με το περιβόητο άρθρο 99, το οποίο αποτελεί επιτακτική και αναγκαία δράση για τον φετινό Άρη.
Την εποχή του άρθρου 44 ανοιγόταν για το σύλλογο νέοι ορίζοντες. Για όσους θυμούνται την χρονιά εκείνη, η υπαγωγή της ΠΑΕ στις ευεργετικές διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου για τις προβληματικές και υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, ήταν βάλσαμο.
Το καλοκαίρι -και όχι μόνο- ήταν ταραχώδες. Η ΠΑΕ είχε φτάσει σε τέλμα, κάποιοι έδωσαν μάχη για να απαγκιστρωθεί από το παρελθόν για να χαράξει ο Άρης νέα πορεία. Η αναγέννηση ήρθε έναν χρόνο μετά, η συνέχεια είναι γνωστή, έχουμε φτάσει στο 2012.
Δεν θα αναφερθούμε στις συνθήκες, ούτε στη δράση των διοικούντων από το 2004 έως και σήμερα. Δεν είναι της ώρας. Ασφαλώς υπάρχουν ευθύνες, αλλά και ελαφρυντικά, αλλά μέχρι εκεί. Η ουσία είναι το ζήτημα και μόνο αυτή.
Ο Άρης, έχοντας διακανονίσει σε βάθος 10ετίας τα χρέη του -ύψους περίπου 5 εκ. ευρώ συνολικά- φτάνει σήμερα να βρίσκεται σε οριακό σημείο. Ποιος μπορεί να πείσει τους Αρειανούς ότι δεν υπάρχουν ευθύνες; Ποιος μπορεί να αλλάξει την ιστορία της τελευταίας σχεδόν 10ετίας;
Η κοινή γνώμη έχει πλέον ωριμάσει. Ο κόσμος θέλει να μάθει πολλά περισσότερα, δεν αρκείται μόνο σε φήμες και κουτσομπολιά, γεγονότα αν θέλετε που δύσκολα κανείς μπορεί να αποδείξει.
Ο  Άρης με την υπαγωγή του στο άρθρο 99 και τον οικονομικό έλεγχο της 8ετίας, πρέπει να τραβήξει μια γραμμή, να αποκοπεί από το παρελθόν με ότι αυτό συνεπάγεται.
Η αναγκαία λύση του 99, δίνει τη δυνατότητα στον σύλλογο να αναπνεύσει. Παράλληλα, η ανάγκη είναι επιτακτική όσο ποτέ για ριζικές αλλαγές και οργάνωση.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό ποιοι θα βρίσκονται στο τιμόνι του συλλόγου την επόμενη μέρα.  Ποιους μπορεί να εμπιστευτεί τώρα ο κόσμος και ποιους όχι.
Ο Άρης πρέπει να διοικηθεί από νέα πρόσωπα. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι κάτι σαν να επιστρέφει στο… παρελθόν, μέσα από το μέλλον. Όποιος έχει ευθύνες να του αποδοθούν (μετά την πρωτοβουλία της ΚΜΑ) και όποιος έχει τη βούληση και προπαντός όραμα -μέσα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε- να ηγηθεί διοικητικά.
Ας μάθουμε, λοιπόν, όλοι από τα λάθη μας.
To Top