Νέα πυρά κατά Κούγια!

Η Ερασιτεχνική Παναχαϊκή ζητά εξόφληση ή… αφαίρεση του ονόματος ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ από την ΠΑΕ! Συγκεκριμένα, με επιστολή της στις τοπικές Δημοτικές Αρχές, η Ερασιτεχνική Παναχαϊκή στρέφεται και πάλι κατά του Αλέξη Κούγια, με αφορμή προηγούμενες οφειλές για τη χρήση του γηπέδου της ομάδας και επισημαίνει την απώλεια σύνδεσης της τοπικής κοινωνίας με την ποδοσφαιρική ομάδα.

Η επιστολή αναφέρει:

“1. ΘΕΜΑ ΠΑΕ: Ο κ. Κούγιας είναι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ με ποσοστό 90%, το δε υπόλοιπο το κατέχει το σωματείο μας εκ του Νόμου με ποσοστό 10%. Ο κ. Κούγιας έχει έλθει σε αντιπαράθεση με όλο σχεδόν το φάσμα των ασχολουμένων με το ποδόσφαιρο στην περιοχή μας, με συνέπεια να μην προσέρχεται καθόλου κόσμος στο γήπεδο και η ιστορία και το όνομα της ομάδος μας να απαξιώνεται μέρα με την μέρα.
Ο κ. Κούγιας ζητά το υπέρογκο ποσό του 1.000.000 €, πλέον σημαντικών οφειλών που έχει προς τρίτους, με συνέπεια κανείς να μην ενδιαφέρεται να αγοράσει την ΠΑΕ. Φυσικά είναι σχεδόν ακατόρθωτο να πιέσουμε τον κ. Κούγια να πωλήσει χαμηλότερα.

Παράλληλα ο κ. Κούγιας και η ΠΑΕ οφείλει στο σωματείο μας ποσό 90.000€ περίπου από την χρήση του γηπέδου κατά τις προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους, με συνέπεια το σωματείο μας να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή με διακοπή ρεύματος και ύδατος και έτσι να διακοπούν πλήρως οι δραστηριότητες 600 τουλάχιστον αθλητών της περιοχής μας.

Δυστυχώς κάθε ημέρα που περνά χάνεται η σύνδεση της κοινωνίας με το όνομα της Παναχαϊκής, γεγονός που αποτελεί μειονέκτημα για την πόλη μας, δεδομένου ότι μια ισχυρή Παναχαϊκή είναι ωφέλεια για την Πόλη μας. Όλα αυτά είναι γνωστά στον φίλαθλο κόσμο της Πάτρας, ο οποίος έχει στρέψει την πλάτη του στον κ. Κούγια.

Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει με συνέπεια να επέλθει μεγαλύτερη απαξίωση στο όνομά μας.

Με δεδομένη λοιπόν την απαξίωση που υφίσταται το όνομα της Παναχαϊκής, δεν υπάρχει άλλη εκδοχή παρά μόνον:

1) να αρνηθεί ο Δήμος Πατρέων την παραχώρηση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου για την τέλεση των αγώνων της ΠΑΕ Παναχαϊκή έως ότου εξοφλήσει η εν λόγω ΠΑΕ τα οφειλόμενα στο σωματείο μας.

2) να επιχειρηθεί προσέγγιση των πολιτικών δυνάμεων ούτως ώστε να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για αφαίρεση του ονόματος ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ από την ΠΑΕ, εφόσον υπάρχει τελεσίδικη απόφαση περί της οφειλής της προς το σωματείο μας, το ίδιο δε να συμβαίνει όταν η εν γένει συμπεριφορά των εκπροσώπων μιας ΠΑΕ αμαυρώνει το όνομα του μητρικού σωματείου.

3) αν η αμέσως παραπάνω προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση είναι ανέφικτη, να επιχειρηθεί νομοθετικά να ιδρυθεί νέα ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία θα έχει την δυνατότητα να ονομασθεί ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, κάτι που σήμερα δεν είναι εφικτό».

Πηγή: www.mikriliga.gr

To Top