Νέα σενάρια από Αθήνα για τα μπαράζ ανόδου που “εμπλέκουν” και τα πλέι άουτ της Football League!

Τα σενάρια φουντώνουν στο θέμα των μπαράζ ανόδου στη Football League όσο δεν υπάρχουν χειροπιαστά δεδομένα στην υπόθεση και προς το παρόν όλα είναι σε θεωρητικό επίπεδο. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το a-sports.gr υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις. Συγκεκριμένα όπως τονίζει:

“Δύο θέσεις μένουν σίγουρα ορφανές στη Football League από τον ανώτατο προβλεπόμενο αριθμό των 20 ομάδων για τη σεζόν 2015-16. Και αυτό με δεδομένο ότι Λεβαδειακός και Εργοτέλης, που υποβιβάστηκαν από τη Σούπερ Λίγκα θα ενταχθούν κανονικά στη δεύτερη κατηγορία και δεν θα ακολουθήσουν τη διάλυση μέσω Γ’ Εθνικής που…επέλεξαν ΟΦΗ και Νίκη Βόλου.

Διαφορετικά (αν έχουμε οικειοθελή πτώση για πιο… κάτω για τον έναν ή και τους δύο εκ των Βοιωτών και των «κιτρινόμαυρων» του Ηρακλείου), το θέμα θα αλλάξει, οπότε επί του παρόντος μένουμε στις 18 ομάδες.

Ποιες είναι αυτές: Οι 4 που θα ξεμείνουν από τα πλέι οφ ανόδου, οι 2 (Χανιά, Λαμία) που σώθηκαν εξαρχής με την κατάληψη της τέταρτης θέσης της κανονικής περιόδου από κάθε όμιλο, οι 6 συνολικά από τα πλέι άουτ παραμονής και οι 4 πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής, οι οποίοι μαζί με Λεβαδειακό και Εργοτέλη μάς κάνουν 18!

Παρά το γεγονός ότι η πρόθεση της ΕΠΟ είναι να μην εξαντλήσει το όριο των 20 ομάδων τη νέα περίοδο στη Β’ Εθνική, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εν τέλει οι αντιρρήσεις θα καμφθούν. 

Άρα, με βάση όλα τα παραπάνω προκύπτουν τουλάχιστον δύο κενές θέσεις.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες και σύμφωνα με την πεπατημένη προηγούμενων περιόδων, τον πρώτο λόγο έχουν οι δύο τέταρτοι από τα πλέι άουτ. Αυτές οι δύο ομάδες έχουν όντως βάσιμες ελπίδες παραμονής, ωστόσο η παρουσία του Άρη ως δεύτερου στον 1ο όμιλο δημιουργεί νέα δεδομένα ως προς την κάλυψη του ανώτατου αριθμού των 20 ομάδων που θα πάρουν μέρος στην ενιαία Β’ Εθνική (σε έναν όμιλο) στο επόμενο πρωτάθλημα.

Τα πράγματα για τον Άρη, βέβαια, θα είναι ευκολότερα στο να διεκδικήσει μια δεύτερη ευκαιρία αν ορφανεύσουν και άλλες θέσεις στο σενάριο οικειοθελούς πτώσης στη Γ’ Εθνική έστω ενός εκ των Λεβαδειακού, Εργοτέλη, αλλά, αν αυτό δεν συμβεί, υπάρχει ένα σενάριο κοινής αποδοχής. Ποιο είναι αυτό; Να μπουν σε διαδικασία μπαράζ οι τέσσερις δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής (εδώ ο Άρης συμπαρασύρει τους υπόλοιπους τρεις από τους άλλους ομίλους) μαζί με τους δύο τέταρτους των πλέι άουτ και οι δύο πρώτοι να ενταχθούν στη Β’ Εθνική της νέας χρονιάς.

Και η αλήθεια είναι ότι στην Ένωση Β’ Εθνικής χωρίς ΑΕΚ και Ηρακλή θα ήθελαν για πολλούς και διαφόρους λόγους να έχουν μια ομάδα σαν τον Άρη (με τη μεγαλύτερη εμπορικότητα από κάθε άλλη με βάση το χάρτη της δεύτερης κατηγορίας τη σεζόν 2015-16).

Έτσι, η περίπτωση αυτής της ιδέας, που δίνει κάποιες πιθανότητες στους «κίτρινους», θα παίξει…
Βέβαια, εννοείται πως σε μια τέτοια προοπτική θα έχουμε μπάλα όλο σχεδόν το καλοκαίρι, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Εν κατακλείδι, ελπίδες έχουν οι τέταρτοι των πλέι άουτ και… βλέπουμε, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μας το σενάριο του μίνι πρωταθλήματος-μπαράζ, μιας ύστατης ευκαιρίας στον Άρη”.

 

To Top