Χαρίσης: “Λογάριαζαν χωρίς τον κόσμο του Άρη! – Πήρα το πρώτο πριμ στην καριέρα μου”

O Κώστας Χαρίσης μίλησε για τη χθεσινή μεγάλη νίκη-πρόκριση του των κίτρινων σχολιάζοντας ακόμα το… πρώτο πριμ στην καριέρα του.

Αναλυτικά όσα είπε στο “YellowRadio 92,8”:

“Το πιο σημαντικό κομμάτι που μας δυσκόλεψε είναι των τραυματισμών. Χάσαμε ένα πολύ καλό μέλος της ομάδας, επιθετικό και ένα πλέι μέικερ που όλη τη χρονιά μας βοήθησε σε πολλούς τομείς. Ο τραυματισμός του Αντεκμπόγιε ήταν μεγάλη απώλεια. Η ομάδα δούλεψε σαν γροθιά. Ο Νέιμικ παρά τον τραυματισμό του ήταν εκεί και βοήθησε πάρα πολύ”, ήταν τα πρώτα λόγια του Κώστα Χαρίση για να συνεχίσει για την ΑΕΚ
“Η ΑΕΚ από ένα σημείο και μετά ανέβασε ταχύτητα στο πρωτάθλημα και γενικότερα ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος, όμως… Λογάριαζαν χωρίς τον κόσμο του Άρη που δημιούργησε τέλειες συνθήκες για εμάς. Και οι δύο ομάδες έχουμε διαφορετικά χαρακτηριστικά με σκόρερ και έμπειρους παίκτες. Έχουμε το στοιχείο της άμυνας και της ομαδικότητας. Ήταν “μεγάλο λάθος” της ΑΕΚ που μας κέρδισε 38 πόντους. Ο κόσμος κάνει τη διαφορά αλλά στην ομάδα που παίζει στην έδρα της. Η ΑΕΚ είχε πολλά περισσότερα να κερδίσει από ότι εμείς γιατί εμείς είχαμε το άγχος”.
Ο 35χρονος σέντερ συνέχισε μιλώντας για την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια στον Αυτοκράτορα: “Ο Άρης είναι σε μία φάση αναδημιουργίας και έχει καταφέρει να είναι σε υψηλές θέσεις με πολλές αντίξοες συνθήκες. Κάθε χρονιά κάνουμε κάτι καλύτερο από την προηγούμενη. Φτάσαμε στην 4η θέση και είναι μια επιτυχημένη χρονιά”.

Η έλευση του Νίκου Λάσκαρη γέμισε όνειρα τον κόσμο του Άρη, αλλά και τις τσέπες των παικτών του Άρη: “Είναι το πρώτο πριμ στην καριέρα μου. 17 χρόνια έχω πληρώσει πρόστιμο, αλλά μπόνους δεν έχω πάρει ποτέ”.

Μετά το δεύτερο παιχνίδι η ήττα 38 πόντων λειτούργησε αφυπνιστικά για τους παίκτες του Άρη και ο Κώστας Χαρίσης ανέφερε μία σκηνή που “παίχτηκε” στον πάγκο της ομάδας κατά τη διάρκεια του αγώνα στην Αθήνα: “Δεν περιμέναμε στην επιστροφή να μιλήσουμε. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού τα είπαμε. Κάποιος συμπαίκτης μας είπε. “Να θυμόμαστε αυτό το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη. Όταν υπάρχει χαρακτήρας νικητή χάνεις τη μάχη, αλλά κερδίζεις τον πόλεμο. Το πρώτο με το τρίτο παιχνίδι ήταν όμοια. Είχαμε διαβάσει σωστά την ΑΕΚ. Αντιμετωπίσαμε όλα τα ατού της ΑΕΚ εκτός από τον Σάκοτα. Προσπαθήσαμε ο ένας να καλύψουμε τον άλλον. Αυτό σημαίνει ομάδα. Χαλάρωσαν μετά το δεύτερο παιχνίδι, ακόμα και αν δεν το παραδέχονται. Είναι παιχνίδια ψυχολογίας.

Κλείνοντας ο σέντερ του Άρη είπε: “Τον Άρη τον έχω ψηλά στην καρδιά μου. Δούλεψα όλη τη χρονιά περιμένοντας την ευκαιρία μου και την πήρα. Βγαίνω από το γήπεδο κάθε μέρα με ψηλά το κεφάλι. Είμαι έτοιμος και μάχιμος και παλεύω για την επόμενη στιγμή. Αυτή η επαφή με τον κόσμο μου αρέσει. Στις μεγάλες νίκες ξεπερνάς τον εαυτό σου. Στις μεγάλες ήττες ψάχνεις να κρυφτείς. Είναι ένα βάρος, αλλά αυτή η ομορφιά του μπάσκετ”.

To Top