Νέα συμμετοχή Παλιάτσιου, Πολιανίδη με την Εθνική

Ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0) αναδείχθηκε η Εθνική Νέων (U-18) με την αντίστοιχη ομάδα της Ιταλίας στο δεύτερο αγώνα που έδωσε επί ρωσικού εδάφους, στο πλαίσιο του διεθνούς φιλικού τουρνουά «Βαλεντίν Γκρανάτκιν». Οι δύο νεαροί ποδοσφαιριστές της Κ-20, Πάρης Παλιάτσιος και Βασίλης Πολιανίδης πέρασαν ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Ο πρώτος μπήκε στο 83′ αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το παιχνίδι, αφού δέχθηκε χτύπημα στον αστράγαλο και πέρασε προληπτικά εκτός αγωνιστικού χώρου μόλις 7 λεπτά μετά την είσοδό του. Η συμμετοχή του 18χρονου επιθετικού στον αυριανό αγώνα εναντίον της Λετονίας (13:00 ώρα Ελλάδας, στο γήπεδο της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης)για τις θέσεις 9-12 της διοργάνωσης, θα κριθεί ανάλογα με την κατάστασή του, μια και ο τραυματισμός του δεν δείχνει σοβαρός.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Εθνική παρουσιάστηκε εμφανώς βελτιωμένη σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στην Ουκρανία, από την οποία είχε ηττηθεί 5-1. Έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, ενώ θα μπορούσε να είχε πετύχει το κάτι παραπάνω αν οι τελικές προσπάθειες που πραγματοποίησαν οι Έλληνες διεθνείς είχαν βρει στόχο.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Τσάνας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι, με έναν καλό αντίπαλο. Δεν υπήρξε βασικός στόχος το να κερδίσουμε ή να χάσουμε, αλλά ήταν καλό για εμάς να βρούμε τον τρόπο παιχνιδιού μας. Συμμετέχοντας σ’ αυτό το τουρνουά προετοιμαζόμαστε για το επόμενο τουρνουά, που θα γίνει στην Ιρλανδία. Ήταν μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσουμε τον επαγγελματισμό μας απέναντι σε έναν τόσο καλό διεκδικητή όπως η Ιταλία.
Προσπαθήσαμε να παίξουμε συλλογικά καλύπτοντας όλο τον αγωνιστικό χώρο. Το πιο σημαντικό πράγμα για μένα είναι το να πιστέψουν οι παίκτες μοστις ικανότητες και τις δεξιότητές τους. Δεν κερδίσαμε. Η Ιταλία ήταν ένας σοβαρός αντίπαλος και της ευχόμαστε καλή τύχη».

Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ: Χουτεσιώτης, Παπουτσογιαννόπουλος, Χουχούμης, Γούτας, Καντούτσης, Σιώπης, Μουζακίτης (68′ Σπανός), Παναγιωτούδης (83′ Παλιάτσιος, 90′ λ. τ. Βοσνακίδης), Σούκιας (64′ Δώνης), Παπαδημητρίου (74′ Γιαννιτσάνης), Ιωαννίδης (89′ Πολιανίδης).
ΙΤΑΛΙΑ: Κράνιο, Αλέγκρα, Λαντσίνι, Ρουγκάνι, Πιάνα (46′ Μακαρόνε), Γκαριτάνο (59′ Μπερναρντέσκι), Σανσεβερίνο (81′ Μούρου), Παντοβάν (52′ Ρίτσι), Πάζα, Τεμπέστι (26′ Ρότσι).

To Top