Νέα Υόρκη: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη της επίθεσης στο μετρό (video)

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη που πυρόβόλησε και τραυμάτισε τουλάχιστον 20 ανθρώπους στο μετρό της πόλης. Οι αρχές αναζητούν τον άντρα που νοίκιασε το βαν που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Η αστυνομία τον αναζητεί διότι στο μετρό βρέθηκαν το κλειδί του οχήματος και μια πιστωτική κάρτα. Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα την φωτογραφία του υπόπτου και ζητούν από τους πολίτες που είδαν κάτι ή έχουν πληροφορίες για τον άντρα, να επικοινωνήσουν με την αστυνομία.

«Η τελευταία φορά που έγινε επίθεση με πυροβολισμούς στο μετρό ήταν το 1984. Οπότε καταλαβαίνετε πως δεν θέλω να συμπεριφέρομαι σαν να πρόκειται για μια φυσιολογική εμπειρία στο μετρό της πόλης. Είναι κάτι σπάνιο, μα εξαιρετικά σοβαρό. Βεβαίως μας απασχολεί» δήλωσε η Κάθι Χόκουλ, Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης.

«Όταν βγήκα, είδα ένα σύννεφο καπνού και ανθρώπους να έχουν πέσει κάτω. Κάτάλαβα πως κάτι κακό είχε σύμβει, οπότε απλά έτρεξα για να σωθώ. Ευτυχώς κατάφερα να βγω από τον σταθμό, ήμουν τυχερός» δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

«Αυτό που συνέβη είναι σίγουρα τρομακτικό. Γνωρίζω πως αρκετοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Είναι πραγματικά απίστευτο» δήλωσε ένας κάτοικος της Νέας Υόρκης.

Στο σημείο της επίθεσης, οι αστυνομικοί βρήκα ένα ημιαυτόματο όπλο, ένα τσεκούρι κα εμπρηστικούς μηχανισμούς. Το κίνητρο της επίθεσης παραμένει άγνωστο. Σύντομα όλοι οι τραυματίες αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.

To Top